Tjäna Bloggpengar – Blogga för pengar

Tjäna Pengar på din Blogg

Att tjäna pengar på din blogg kan låta väldigt enkelt när man hör allt prat om vad folk tjänar. Det är inte riktigt så enkelt att tjäna mycket pengar direkt men att tjäna en liten slant och täcka alla omkostnader samt generera lite extrapengar är inga problem. Här tänkte jag skriva en liten enkel guide för hur du kan komma igång med annonser och börja tjäna pengar på din blogg. Är du ungdom, kan du kolla in dessa tips på hur du kan tjäna pengar som ung.

Nätverken tar hand om skatt

Först och främst så tänker många på hur det skall lösas rent lagligt och skattemässigt. Det behöver inte vara så krångligt som man tror utan man behöver inte ens ha ett företag. De flesta nätverken här drar själva skatt och meddelar skatteverket och du får din lön skattad och klar utan att du behöver göra någonting.

Affiliatenätverk

Det jag rekommenderar att man börjar med är annonsnätverk eller så kallade affiliatenätverk. Du går med i olika program och får betalt för att driva trafik till annonsörens hemsida. Ibland får du betalt per besökare och ibland får du provision på det som säljs. Det viktiga här är att sätta sig ner och läsa igenom avtalen och sen fundera vilka annonser som passa på just din blogg för att du ska kunna tjäna pengar. Ofta får man prova sig fram för att hitta det vinnande konceptet.

tjana bloggpengar

Annonsnätverk för din blogg

Tradedoubler
Jag börjar med Sveriges största affiliatenätverk. Här finns mängder med annonsörer och överskådlig spårning på din trafik och inkomst. Tradedoubler är ett företag som varit med länge och som man vet att man kan lita på.

Commission Junction
Commission Junction är just nu världens största affiliatenätverk. Här finns hur mycket som helst att välja på. En nackdel kan vara att det är lite krångligt att komma igång och sätta sig in i allt men när man väl har lärt sig hur det fungerar så är detta ett kanon nätverk.

Clickbank
Störst i USA på digitala produkter. Ger ofta en ersättning på 50-75 % när du säljer digitala produkter. Enkelt att promota produkter på engelska i Sverige. Betydligt fler produkter än alla svenska alternativ och många produkter som lämpar sig väl för svenskar.

Affiliator
Ett lite nyare svenskt affiliatenätverk som har en del unika annonsörer. Här finns inte lika många som hos Tradedoubler men det skadar inte att ha ett konto här för att kunna variera sina annonser och hitta det som passar bäst.

Double
Jag tror att Double är näst störst i Sverige och det är väldigt enkelt och smidigt att generera länkar och annonser. Double är inte lika stora som Tradedouble men konverterar betydligt bättre enligt många andra.

Betsson
Att marknadsföra spel fungerar på de flesta bloggar. Betsson har ett eget affiliate program som heter Affiliatelounge. Du skapar ett konto helt gratis och väljer vad du vill marknadsföra. Du kan annonsera Betsson poker, casino, sportsbetting eller varför inte skraplotter? Pengarna du tjänar kan du sedan enkelt få utbetalt på vilket sätt som passar dig.

Agent Interactive
Här har vi ett affiliatenätverk som satsar mer på kvalitet än kvantitet. Man hittar inte så många annonsörer men avtalen är väldigt bra och man får bra comission på det man säljer.

Utöver affiliatenätverken så finns det ett flertal rena annonsnätverk där du endast får betalt per klick.

Google Adsense
Det mest kända är så klart Googles AdSense. Jag har skrivit mycket om detta nätverk förut och det är helt klart det bästa nätverket när man pratar om betalning per klick. Det skadar inte att anmäla sig till Google Adsense och prova det i kombination med andra annonser. Jag har själv AdSense annonser på denna sajt om hur du kan tjäna pengar.

AdOperator
AdOperator är ett nystartat svenskt nätverk som säljer textannonser. Även här får du betalt per klick men du kan även lägga ut annonser till fast pris per månad eller vecka.

Få betalt för att skriva på din blogg

Blogvertiser
Jag har tidigare skrivit om Blogvertiser och det fungerar som så att du får betalt för att skriva om en produkt eller tjänst på din blogg. Detta har fått en hel del kritik eftersom det är lite som att man lurar sin läsare.

Bloggerwave
Bloggerwave fungerar som Blogvertiser. Du får snabbt betalt för att skriva om olika tjänster och produkter.

Jag hoppas ni nu har blivit inspirerade och kan komma igång med att tjäna pengar på era bloggar. Det viktiga är att man tar sig i kragen och provar. Du kommer inte bli rik direkt men om du är envis och provar dig fram så kan du tjäna ganska mycket på din blogg. Lycka till!

2 reaktioner på “Tjäna Bloggpengar – Blogga för pengar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *