Sälja saker för att tjäna pengar hemifrån! 45 idéer

Oavsett om du har ont om pengar eller letar efter sätt att etablera ditt hemmabaserade företag kommer du att bli glad att få veta att det finns massor av produkter och tjänster som du kan sälja för att få in den extra inkomst du vill ha.

Sälja saker hemma? Då har du kommit rätt

Det finns dock inte två rekommendationer som kommer att gälla för alla. Vad du bestämmer dig för att sälja bestäms av vad du för närvarande har i ditt hem, vad du är villig att investera i som du kan vända senare och vilka typer av färdigheter eller talanger du för närvarande har.

Vad man kan sälja för att tjäna pengar hemifrån

Om du är redo att få in lite extra pengar genom att sälja saker som du lätt kan hitta i ditt hem eller på nätet, får du här 45 idéer som hjälper dig att komma igång!

1. Gör dig av med kläder som inte längre passar dig

Om du inte är någon som köper kläder medvetet och ser till att bära allt i din garderob är chansen stor att du har några plagg där som sällan ser dagens ljus. Istället för att låta dem ligga kvar i garderoben kan du rensa ut lite utrymme och tjäna några dollar på vägen genom att sälja dem till någon som faktiskt vill bära dessa plagg.

Om dina kläder fortfarande är i gott skick (det blir svårt att sälja begagnade kläder som visar tecken på slitage) kan du använda en plattform som thredUP för att hitta intresserade köpare och ta ut pengar när försäljningen av ett av dina plagg har slutförts.

Om du har några lyxiga föremål från designers som Gucci, Versace eller Chanel kan du alltid använda en plattform som är mer skräddarsydd för dina behov, som The RealReal. Oavsett vad du har i din garderob finns det gott om människor som letar efter högkvalitativa och prisvärda plagg som de kan lägga till i sin egen.

 

 

2. Se vilka typer av accessoarer du har liggande runt omkring dig

På tal om kläder kan relaterade accessoarer som skor, plånböcker och smycken också ge ett bra pris om du hittar rätt köpare. Föremål som skor och plånböcker, särskilt designade, kan säljas för ganska mycket pengar på nätet och lokalt. Om du ser till att du gör din forskning, baserar ditt begärda pris på plaggets kvalitet och skick och skriver en utmärkt presentation för potentiella kunder kan du se till att du lätt hittar en köpare.

När det gäller smycken finns det två vägar att gå. Om du har några fantastiska smycken i din samling kan du alltid försöka sälja dem på nätet eller lokalt som de är. Men om du inte hittar köpare kan du alltid sälja till ett online- eller lokalt företag som köper ädelmetaller för att få pengar för ditt guld och silver. När det gäller ringar och halsband kanske du även kan sälja dina ädelstenar. Kom bara ihåg att du kanske inte får samma pris som du ville ha om du skulle hitta köpare för smyckena i sig själv.

3. Rensa dina bokhyllor och sälj några av dina ädelstenar

Även om e-läsare har erbjudit ivriga bokmaskar möjligheten att bekvämt förvara alla sina favorittitlar på ett och samma ställe, finns det fortfarande en hel del människor där ute som älskar att ha softcover- och hardcover-böcker till sitt förfogande när de vill bläddra i de riktiga sidorna i en fysisk bok. Om du har en relativt stor samling böcker kan du använda en webbplats som BookScouter eller Deluttr för att se hur mycket dina böcker är värda och avgöra om det är värt att sälja dem eller inte.

Om du råkar ha några läroböcker liggande är dessa ofta värda mycket mer pengar än den genomsnittliga boken. Se bara till att hålla utkik efter böcker i bra skick som kanske är första upplagor eller lite svårare att hitta. Det sista du vill göra är att sälja en bra bok för mindre än vad den verkligen är värd.

4. Sälj cd- och dvd-skivor som andra kanske vill ha

Precis som i samband med introduktionen av e-läsare har skapandet av streamingplattformar och MP3-spelare samt musikströmningsplattformar gjort det betydligt mindre vanligt att äga CD- och DVD-skivor än tidigare. Det betyder dock inte att det inte finns en marknad för det. Det finns fortfarande gott om människor som samlar på cd- och dvd-skivor av personliga skäl eller till och med för att de föredrar att äga sina kopior direkt i stället för att köpa eller hyra dem på olika streamingplattformar.

Precis som med det tidigare förslaget är webbplatser som eBay (om du vill komma i direkt kontakt med intresserade köpare) eller Decluttr (om du vill sälja dina fysiska cd- och dvd-skivor till ett företag i stället för att behöva ta itu med köpare) några bra ställen att vända sig till om du har ett ton cd- och dvd-skivor som du inte längre har plats för i ditt hem. Se bara till att dina cd-skivor och dvd-skivor har hållits i gott skick och att den nya köparen inte kommer att uppleva några problem när de ska spela upp dem själva.

5. Samla ihop gamla konsoler och spel för att få ett paketerbjudande

Videospel är kul, men vi har inte alltid så mycket tid i vårt schema som vi skulle vilja ha för att utforska varje digital värld som finns till hands. Om du har äldre konsoler som ett Wii eller en Playstation och några spel som är i bra skick, kan du överväga att slå ihop dessa saker och sälja dem online till ett barn som vill starta sin egen videospelssamling. Om du har en nyare konsol kan du kanske sälja den separat och sälja videospelen separat.

Om du har något som är super sällsynt kan du överväga att göra lite efterforskningar för att se hur mycket det för närvarande säljs för och om det är värt att behålla det för ytterligare potentiell vinst i framtiden.

6. Sälj köksutrustning till intresserade köpare

Det finns en massa bra köksredskap där ute, och en del av oss har en tendens att köpa mycket mer än vad vi behöver bara för att vi tror att vi kan behöva det i våra hem. Om du har en fin samling tallrikar, silverbestick eller glas, lista dem på nätet och leta efter köpare som är intresserade av några av de föremål som du för närvarande äger.

Om du planerar att frakta dessa föremål till dina kunder, se till att du förstår hur man noggrant packar dessa föremål tillsammans för att undvika att något av dem går sönder på vägen till deras nya hem.

7. Leta efter små apparater som du kan laga och byta ut

Du behöver inte nödvändigtvis sälja allt i ditt hem för att tjäna lite pengar. Faktum är att vissa människor tar en titt på lokala loppmarknader, onlineutskick och dödsboförsäljningar för att hitta föremål som de relativt enkelt skulle kunna vända. En sådan sak som du bör överväga att sälja är vitvaror.

Små apparater som mikrovågsugnar, kaffebryggare och matberedare är bara några exempel på rabatterade föremål som människor som behöver något snabbt kan leta efter. Om du har kompetens och förmåga att transportera större föremål kan du naturligtvis alltid köpa några större apparater och fixa till dem.

När någon sedan letar efter en ny tvättmaskin, torktumlare eller diskmaskin har du ett lager som de kan köpa från. Även om högkvalitativa vitvaror kanske är lite svårare att hitta är de verkligen utmärkta produkter att sälja om du kan fixa dem ordentligt och marknadsföra dem till en lokal publik.

8. Om du inte planerar att utöka din familj, sälj dina gamla barnleksaker och kläder

Har du många av dina barns kläder och leksaker som förvaras någonstans i ditt hem? Planerar du inte att skaffa några barn inom en snar framtid? Om så är fallet finns det många nuvarande eller blivande föräldrar som gärna skulle vilja köpa några av de saker som du har liggande. Om du har massor av extra saker kan du göra försäljningen enklare genom att dela upp dem efter storlek eller ålder.

När du sedan har organiserat allt kan du börja sälja föremålen individuellt, sälja dem tillsammans (t.ex. söta babykläder som du har planerat för dina egna barn) och försöka göra dig av med några av de större föremålen, t.ex. dina spjälsängar eller barnstolar. Med tanke på att det finns många människor med barn runt omkring dig när som helst är detta föremål som aldrig kommer att försvinna från efterfrågan, vilket gör dem till perfekta föremål för dig att försöka sälja.

9. Ditt väggutrymme är begränsat, gör dig av med en del av konsten och ramarna!

Det finns mycket bra konst i världen, men inte så mycket tomt väggutrymme att hänga upp den på. Problemet är att vissa fantastiska verk kan hamna i vårt garage och samla damm. Lika problematiskt är det faktum att vi ofta köper utmärkta ramar som vi kanske senare kan använda till några tryck som vi köper eller några familjefoton som vi kanske vill hänga upp senare. Tyvärr kan vi inte alltid få upp alla våra favoritföremål på väggen.

Om du tror att några av dina eleganta ramar eller fängslande bilder eller affischer skulle göra några andra köpare väldigt glada, bör du försöka sälja några av dina tryck. Konst kan vara lite knepigare att sälja eftersom dess värde beror på hur andra uppfattar den.

Men om du listar din konst, ser till att du regelbundet uppdaterar dina inlägg för att hålla den framför potentiella köpare, och har tålamod, kommer du sannolikt att göra några försäljningar av dina favoritföremål och relaterade konstföremål.

10. En mans skräp är en annan mans skatt: sälj din kartong

Det finns en hel del sunt förnuftsobjekt på den här listan som du skulle börja sälja omedelbart när du har bestämt dig för att du vill tjäna lite extra pengar. Vissa saker är dock kanske inte så självklara. Ta till exempel kartong. Det finns faktiskt en ganska stor efterfrågan på saker som begagnade toalettpappersrullar, som kan användas som organisationsverktyg, roliga föremål för pyssel och till och med trädgårdsarbete.

Ett annat kartongföremål som kan hjälpa dig att tjäna lite pengar vid sidan om är kartonger. Om du bor nära dem som vill flytta kan du tjäna lite pengar på att sälja till köpare i närheten som kanske inte vill resa till någon av de butiker där de kan få flyttkartonger. Den här typen av föremål gör dig kanske inte till miljonär, men dessa föremål är lätta att samla in och varje krona räknas!

 

 

11. Få lite pengar från dina burkar och flaskor

Återvinning är något som vi gör dagligen för att förbättra miljön. Men en del av de saker som du slänger i dina utomhusbehållare kan faktiskt ge dig pengar i stället för att vänta på sophämtning. Faktum är att många plast- och glasflaskor samt aluminiumburkar kan lämnas till din närliggande återvinningsanläggning. De kommer att ge dig faktiska pengar för den insamling som du hittills har samlat ihop.

Tänk på att föremål som burkar kanske bara ger dig omkring 0,10 dollar per burk, så det är viktigt att samla in över tid och göra en enda transport till din lokala återvinningsanläggning när du har tillräckligt mycket för att tjäna riktiga pengar.

Om du har tillräckligt med utrymme på din bakgård kan du skaffa en behållare vardera för aluminium-, plast- och glasföremål (kontrollera i förväg med din närliggande återvinningsanläggning för att se vilka typer av föremål de tar emot). Fyll sedan dina papperskorgar, knyt ihop säckarna och börja om tills du har en betydande mängd burkar och flaskor att byta in!

12. Inte ett fan av presentkort? Sälj dem för pengar på nätet

Det finns många presentkort där ute som kanske har gått oanvända under de senaste åren. Om du till exempel fick ett presentkort till din favoritrestaurang och inte kunde använda det på grund av pandemin kan det fortfarande bara ligga någonstans i din skrivbordslåda och vänta på att användas.

Naturligtvis är det inte heller alla som gillar att använda presentkort. Ibland får vi presentkort till platser som vi aldrig besöker. Oavsett din situation behöver dina presentkort inte gå till spillo.

Plattformar som Raise och CardCash gör det enkelt för dig att sälja dina oönskade presentkort så att du kan få riktiga pengar som du kan sätta in på din bank eller spendera på något som du verkligen vill ha. Det viktigaste att veta är att du inte får det exakta kontantvärdet.

Men om du inte köpte kortet till dig själv kommer du ändå att få lite pengar i utbyte mot att du säljer ditt kort. Du kan till och med sälja några av dina presentkort som du inte kunde använda alla om du har dessa kvar i din plånbok fortfarande.

13. Tjäna bra pengar genom att sälja verktyg från ditt garage

Verktyg är en stor investering för alla som planerar att ta itu med några hemförbättringar eller de som arbetar inom ett område där de måste köpa egna verktyg för att kunna betjäna sina kunder. Att köpa ett nytt verktyg utöver att hantera renoveringskostnader eller andra faktorer är kanske inte alltid lösningen för någon som är på marknaden för nya verktyg. Om du har verktyg som du kanske inte längre använder kan du tjäna bra med pengar genom att sälja dem till personer som behöver dem.

Några exempel på vad du kan sälja är hela verktygslådor, skiftnycklar eller till och med extra borrbatterier som du kanske inte har någon användning för. När du har något som inte används som det borde, är det troligt att du kan hitta en köpare som har ett omedelbart behov av det och som är villig att betala dig för det.

14. Om du går tillbaka till gymmet, tänk på att sälja din träningsutrustning

När COVID-19-pandemin kom var gymmen ett av de första ställena att stänga och förbli stängda ett tag. Som svar på detta kan en del människor ha köpt egna kompletta gymsystem eller träningsutrustning för att hålla sig i form tills gymmen var relativt säkra att gå in i igen. Nu när de är det kanske du vill rensa ut din träningsutrustning för att skapa mer utrymme i ditt hem.

Träningsutrustning kan vara allt från mycket billig till produkter som kan hjälpa dig att få tillbaka en betydande del av din ursprungliga investering. Några mindre produkter som kommer att vara lätta att sälja är yogamattor (desinficerade och i gott skick), enskilda hantlar och saker som begagnade träningskläder eller skor. Samtidigt kan hela träningssystem som din Peleton-cykel eller ditt Bowflex-hemgym sälja för hundratals eller tusentals dollar.

Eftersom ditt föremål kommer att vara rabatterat eftersom det är begagnat kan fler människor vara benägna att köpa det eftersom det kostar mycket mindre än att behöva köpa ett nytt direkt från tillverkaren.

Om du har ett gymmedlemskap igen kan du tjäna lite extra pengar genom att rensa ditt utrymme från träningsutrustning eller föremål som du inte kommer att behöva framöver.

15. Hjälp någon att få den bärbara dator de behöver till ett bättre pris

Bärbara datorer är numera inte längre lika billiga som de brukade vara. Chromebooks har tagit upp den lägsta prisnivån medan grundläggande bärbara datorer har rört sig mot minst 600 eller 700 dollar för något du kan använda för arbete eller skola. D

enna prishöjning har bara förvärrats av de problem med leveranskedjan och bristen på chip som uppstod under pandemin. Enkelt uttryckt är bärbara datorer en stor investering nuförtiden. Därför kan din bärbara dator vara ett bra objekt att sälja just nu.

För att göra din bärbara dator till ett mer lönsamt försäljningsobjekt bör du städa upp den, göra en fullständig fabriksåterställning och se till att notera eventuella problem som kan påverka dess prestanda (kortare batteritid osv.).

Ta sedan några högkvalitativa bilder av den och gör en annons om den på webbplatser som Craigslist, Facebook Marketplace eller OfferUp. Om du inte står mot en massa andra säljare av bärbara datorer kommer du troligen att få in några erbjudanden ganska snabbt.

Låt sedan personen prova den bärbara datorn själv så att de kan se att den fungerar och ge dem den nödvändiga laddningsutrustningen och eventuella andra saker som följde med den bärbara datorn när du köpte den.

Om du inte kan hitta en köpare i ditt område kan du alltid vända dig till ett företag som Decluttr eller Gazelle för att få hjälp med att göra dig av med den och tjäna lite pengar i processen.

16. Rensa ut annan diverse elektronik när du ändå håller på

Bärbara datorer är inte de enda saker som du kan sälja hemifrån. Det finns en mängd olika elektronik som människor i ditt område eller på nätet kan vara ute efter, särskilt om det hjälper dem att driva ner priset och hålla sig inom sin budget.

Några andra saker som du kanske kan sälja om du säljer dem eller äger dem är tv-apparater (dessa kan vara lite svårare eftersom du inte alltid kan bedöma kvaliteten eller hur mycket längre de förväntas hålla), datorskärmar och högtalare, Bluetooth-tangentbord, telefoner och surfplattor. I enlighet med vårt tidigare förslag kan du antingen sälja direkt till andra eller hitta ett företag som gärna tar din elektronik ur dina händer och säljer den vidare med vinst.

17. Bra möbler är nästan alltid efterfrågade

Om du flyttar in i din första lägenhet eller flyttar från din första lägenhet till ett enfamiljshus är möbler en av de viktigaste sakerna du behöver för att göra ditt nya utrymme till ditt eget. Medan saker som tallrikar och duschmattor är billiga är en ny soffa eller ett nytt soffbord inte alltid billigt.

Många kommer att leta efter begagnade möbler på nätet som ett sätt att skära ner på utgifterna samtidigt som de fortfarande får möbler som är av hyfsad kvalitet i stället för att behöva försöka hitta föremål vid sidan av vägen.

Om du har några möbler som inte längre passar dig och du planerar att gå på möbelshopping ändå, kan du överväga att lägga ut dina soffor, bokhyllor och andra föremål på nätet för att tjäna lite pengar som du kan använda till ditt nästa köp. Om du helt enkelt har för mycket möbler till att börja med innebär det förstås att du får lite extra pengar på banken!

18. Ge någon lite musik i livet med dina oanvända instrument

Det finns vissa instrument som används så mycket eller som nu erbjuds digitalt att det inte är svårt att hitta ett bra instrument till ett bra pris. Två utmärkta exempel på detta är elektriska keyboards och akustiska gitarrer. Instrument som träblåsinstrument av hög kvalitet kan dock kosta hundratals dollar om du vill köpa dem nya. Många av dessa föremål ligger utanför många föräldrars budget och att hitta alternativ som att hyra ett instrument är inte alltid det idealiska sättet att gå till väga.

Om du har högkvalitativa instrument som du eller dina barn inte längre spelar kan du lätt hitta personer som letar efter de instrument du har och inte behöver. Föremål som gitarrer och keyboards kan säljas i befintligt skick. Men om det finns några produkter som krävde direktkontakt med din mun för att spela, ge dem en ordentlig skrubbning och desinficera dem så att de är säkra för nästa ägare.

19. Damma av dina fritidsfordon för rätt köpare

Fritidsfordon är dyra när de först köps och kommer fortfarande att vara dyra när du bestämmer dig för att sälja dem senare. I toppen av pyramiden har vi fordon som motorcyklar. En motorcykel som har underhållits väl och som var av hög kvalitet när du köpte den kan ge dig tusentals dollar i avkastning när du slutligen listar den. Några andra fritidsfordon eller ATV:er som folk vanligtvis letar efter är dirtbikes och fyrhjulingar, bara för att nämna några.

Webbplatser som Craigslist är bra för dessa typer av föremål om du vill sälja dessa på samma sätt som du skulle sälja några av de andra produkterna på den här listan. Men om du vill nå den nischade publik som specifikt letar efter dessa typer av fordon kan din lista vara bättre lämpad för en webbplats som ATV Trader eller webbplatser för återförsäljare med platser nära dig.

20. Vinyl är tillbaka (och din kan vara värd mer än någonsin tidigare)

Det verkar som om vi återanvänder gamla trender med några decenniers mellanrum, och en av dessa trender är att lyssna på vinylskivor. De som älskar vinylskivor vittnar om den högre ljudkvaliteten som dessa massiva skivor ger. Med teknikens utveckling och den ökade försäljningen av vinylskivor kan vem som helst få tag på en skivspelare. Nu behöver de bara skivorna.

Om du inte har haft någon aning om vad du ska göra med lådan med vinylskivor som står på din vind, är det nu det perfekta tillfället att ta fram dem och se hur många du kan sälja. Om du har några populära skivor som är i gott skick (inga repor, dammade, inte skeva av att ha legat vertikalt) finns det en god chans att det finns några vinylälskare som gärna skulle vilja lägga till dem i sin samling.

Alla dina skivor kommer kanske inte att säljas, men det är bättre att ha pengar för dem än att de fortsätter att ligga i ett förråd där de inte används och bara kommer att slängas någon gång senare.

21. Undersök din kortsamling efter eventuella populära kort

Annonser om samlarkort kan tyckas vara få i dagens värld. Med det sagt betyder det inte att det inte finns en efterfrågan på dem eller att människor inte är villiga att betala högsta dollar för kort som är mycket svårare att hitta. Några av de kortsamlingar som kan ge oväntade vinster är t.ex:

Magic: The Gathering
Baseballkort
Yugioh
Pokemon

Om du har en gammal pärm med kort som du samlade när vissa serier först kom ut, se om det finns några kort som är värda tusentals dollar som du kan sälja på nätet.

22. Sälj din låda med klassiska Marvel- eller DC-serieböcker

Serieböcker har alltid varit mycket efterfrågade eftersom de ger oss en frist från vardagens stress och hjälper oss att dyka in i den fantastiska världen. Vissa av dessa serier har nått liten berömmelse i vårt samhälle medan andra har definierat hela filmfranchiser som Avengers. Dessa berömda serierader har sannolikt några sällsynta serietidningar som vissa samlare skulle vilja äga för sin egen samling.

Avsätt lite tid för att gräva fram dina lådor med serietidningar, titta på nätet för att se hur mycket de säljs för och kontrollera om du har några exemplar som är extremt sällsynta och som troligen inte finns i omlopp. Även om samlarobjekt kan vara lite svårare att sälja eftersom de inte har någon inneboende användning finns det fortfarande människor där ute som är villiga att investera sina pengar i exemplar som de helt enkelt måste ha.

23. Titta igenom din frimärks- eller myntsamling efter sällsynta fynd

När du tänker på begreppet ”samlarobjekt”, vad tänker du då på? Kanske tänker du på de samlarkortspel som vi nämnde ovan. Kanske tänker du på serietidningar och vissa figurer av populära figurer. För vissa kan samlande tillämpas på föremål som mynt och frimärken. Som med alla andra samlarobjekt finns det sällsynta mynt och frimärken som rätt samlare kan betala tusentals, om inte hundratusentals, för att få tag på.

De enda extra steg du kan behöva ta är att få dina samlarobjekt utvärderade eller graderade för att se till att de är äkta och för att ge dem den stämpel av godkännande som behövs för att göra en framgångsrik försäljning. Det sista du vill är att råka förstöra dina föremål på vägen eller sälja någon ett föremål som inte är äkta.

24. Gör plats på din bakgård genom att göra dig av med utomhusutrustning

Det finns många föremål i hemmet som vi överväger att sälja nästan omedelbart när vi försöker tjäna lite pengar. Men insidan av ditt hem är inte det enda stället där du kan hitta bra saker att sälja. Din bakgård är en annan skattkammare med varor som du kanske helt enkelt inte behöver längre.

Om du till exempel håller på att genomgå några renoveringar och oundvikligen kommer att behöva utrymme, kan det hjälpa dig att fylla dina fickor under tiden om du rensar ut saker som gamla trädgårdsmöbler, oanvända grillar och olika dekorationer.

Vissa produkter på bakgården kommer naturligtvis att förfalla snabbt på grund av att de utsätts för väder och vind. Du kan lika gärna få ut lite pengar ur affären i stället för att behöva slänga dem om flera år!

25. Sök igenom hantverkslådor efter oanvända verktyg och material

Hantverk är en av de aktiviteter som vi verkligen ger oss in i, bara för att sedan minska den tid vi ägnar åt dessa hobbies. När vi verkligen håller på att pyssla är det också ganska lätt att sluta samla på sig en massa material som vi räknar med att använda inom en snar framtid.

Verkligheten? Inte alla våra verktyg eller hantverksmaterial når nödvändigtvis fram till den slutliga visionen som vi ser i våra huvuden.

Det finns dock många vanliga hantverkare där ute som vill ha dessa material och verktyg för att se till att de kan slutföra sina egna projekt. Ännu bättre, om du bor nära några av dessa hantverkare kan du erbjuda dem bekvämlighet och priser som de inte kan hitta i vissa hantverksbutiker i deras närhet. Oavsett om du buntar ihop flera saker eller om du har några dyrare maskiner som du kan sälja ensamma, är pysselmaterial bra saker att sälja på nätet och lokalt.

 

 

26. Hitta ett nytt hem för gåvor du aldrig använt

Vi har alla lärt oss att det är oförskämt att inte tacka någon som ger oss en gåva. Med det sagt är det inte alla gåvor som vi får som vi hittar användning för. Vissa gåvor kanske fortfarande ligger oemballerade någonstans i våra hem.

Om du har några gåvor som du inte använder eller inte räknar med att använda kan du kanske sälja dem till andra som behöver eller vill ha dem. Även om beloppet du får beror på själva gåvan är det bättre att ge den till någon som vill ha den än att återvinna den som en vit elefantgåva.

27. Hjälp någon att fira sin speciella dag med dina bröllopsartiklar

Vissa brudpar vill kanske behålla föremål som klänningar, smokingar och bröllopsdekorationer som ett fint minne av sin stora dag. Andra kanske dock helt enkelt är nöjda med att ha sin partner med sig resten av livet. Om du tillhör den senare kategorin kan du sälja resten av dina bröllopsföremål som du har hållit fast vid till en bröllopsfest som behöver dem.

Många tjejer och kvinnor är på jakt efter den perfekta klänningen som de kan göra mindre ändringar i, och många brudar letar efter prisvärda bröllopsdekorationer som hjälper dem att skapa den perfekta miljön.

Om du har några underbara bröllopsföremål som du inte känner att du behöver hänga på, varför inte använda dem för att göra någons dag speciell?

28. Leta i förrådet efter oanvända vintageföremål

Gammalt betyder inte alltid bra, men det finns en del vintageföremål som kanske har gått obemärkt förbi om du inte har sorterat igenom dina gamla förvaringsutrymmen på ett tag. Oavsett om du har några fantastiska lampskärmar, gamla konstverk eller dekorationer som vaser eller till och med antika barnleksaker, ta dig tid att titta igenom dina föremål för att få en fullständig bild av vad du har och vad som kan vara värt några pengar.

29. Sälj ett extra fordon som du inte längre kör

Det här är inte en idé som gäller för alla som läser den här listan, men det är ändå en bra idé. Har du ett fordon som du planerat att fixa upp eller ett fordon som du inte längre kör runt? Om så är fallet är detta ett utmärkt sätt att tjäna bra pengar utan att behöva göra mycket arbete.

Äldre modeller som är älskade av bilentusiaster och nya modeller som inte används så mycket kommer att inbringa mest på nätet och lokalt eftersom det är detta som de flesta bilköpare kanske letar efter. Du kan dock alltid se hur mycket den kan gå för dig om du tar delarna från den i stället för att sälja bilen som helhet.

30. Låt familjerna skapa nya minnen med din sport- eller fiskeutrustning

Många barn växer ut ur sin sportutrustning och sina tillbehör med tiden, vilket innebär att många av deras saker blir lätt använda. Dessutom kanske vuxna inte gör så mycket camping, fiske eller jakt som de önskar att de kunde. Alla dessa föremål är perfekta att sälja om du inte längre ägnar dig åt dessa aktiviteter eller om de produkter du har inte längre fungerar för din familj.

Produkter som t.ex. mindre tält, kylboxar, fiskestänger, sportbollar och liknande är perfekta för dem som ska göra en resa i sista minuten någonstans eller för dem som behöver en snabb och prisvärd lösning i stället för att åka till närmaste sportbutik. Det är bara att samla ihop allting, marknadsföra det och sälja det!

31. Sälj dina tjänster på frilansbasis

Alla saker du kan sälja hemifrån är inte materiella föremål som du äger eller sådana som du hittar och säljer. Faktum är att det finns en mängd olika immateriella saker som du också kan sälja. Ett exempel på detta är dina tjänster. Den digitala ekonomin har vuxit kraftigt under de senaste åren, vilket har gjort det möjligt för skickliga yrkesmän att nå kunder och ta sig an projekt hemifrån. Några av de frilanstjänster du kan erbjuda är t.ex:

  • Skrivande och redigering.
  • Virtuella assistenttjänster
  • Grafisk design
  • Digital marknadsföring
  • Marknadsföring i sociala medier
  • Programmering
  • Tjänster för röstöverföring

Ännu bättre är att du kan bestämma dina priser så att du kan tjäna så mycket pengar som du behöver. Om du har några säljbara färdigheter som du kan använda i kundprojekt kan du överväga att sälja dina tjänster.

32. Skapa digitala varor som du kan sälja på nätet

Digitala varor är ett utmärkt sätt att dela med dig av din expertis om ett ämne eller underhålla en publik samtidigt som du tjänar pengar på det. Även om dessa typer av produkter tar lite tid att skapa är de väl värda den passiva inkomst du får från återkommande köp. När din digitala vara är färdig kan du sälja den om och om igen. Några av de mest populära digitala varorna att skapa är utskrivbara produkter (mallar, arbetsblad osv.), onlinekurser och e-böcker.

33. Gör dina egna hemmagjorda varor och skapa en butik på nätet

Hemgjorda varor är ganska populära, särskilt om någon vill köpa en högkvalitativ, unik gåva som de inte kan få någon annanstans. För vissa kan detta se ut som att göra föremål som ljus eller lyxtvålar för kunderna.

Andra kanske väljer att skapa hemmagjorda möbler som erbjuder en bättre kvalitet och konstruktion än de flesta uppsättningar du kan hitta i större butiker. Oavsett vad som lockar dig eller vad du har talang för kan du skapa dessa varor och sälja dem på en plattform som Etsy till intresserade kunder.

34. Ta bort krånglet med e-handel med en print-on-demand-butik

Problemet med att öppna en egen t-shirtbutik är att du är ansvarig för att lansera din webbplats och marknadsföra din butik, hantera skapandet av dina produkter och hantera ditt lager. Detta är mycket för en ny företagare att hantera på egen hand, och alla har inte utrymme för detta.

Om du inte är intresserad av att göra allt detta på egen hand kan du använda en print-on-demand-tjänst där du laddar upp din design och företaget som är värd för din webbplats sköter uppfyllandet. Detta sparar tid och gör att du bara behöver oroa dig för reklam.

En annan idé du kan följa är att starta ditt eget dropshippingföretag, där du annonserar produkter och tillverkaren utför de beställningar som kommer in. Oavsett vad det är du vill sälja finns det gott om möjligheter där du inte behöver hantera något av lagret på vägen.

 

 

35. Skriv och sälj artiklar på en marknadsplats på nätet

Frilansskrivande är ett sätt för dig att tjäna pengar på att sälja dina tjänster. Du kan dock alltid bara sälja ditt skrivande i stället. Skrivmarknadsplatser som Constant Content gör det möjligt för dig att skriva artiklar som är efterfrågade, lägga upp dem till försäljning på marknadsplatsen och vänta på att någon ska köpa dem. Om du letar efter sätt att variera din inkomst kan du sälja artiklar och skriva för kunder tillsammans.

36. Publicera eller lägg ut dina digitala och fysiska konstverk på nätet

Många av oss skapar konst för oss själva som en hobby. Med det sagt kan du alltid försöka se om dina konstverk tilltalar andra genom att försöka sälja några av dina favoritverk på nätet.

På webbplatser som DeviantArt kan du lista din fysiska, digitala och fotografiska favoritkonst så att du kan utveckla en följarskara på nätet och utnyttja en viss försäljningspotential. Allt du behöver göra är att ladda upp dina bilder eller skanningar, marknadsföra din nya konst på sociala medier och se om du kan hitta några köpare för utskrifter som någon älskar.

37. Sälj din tid i gig-ekonomin

Till skillnad från frilansande eller heltidsarbete ger gig-ekonomin dig möjlighet att bestämma när du arbetar och hur länge du arbetar. De flesta gigs fungerar så att du kan hoppa online när du känner för det och ta på dig så få eller så många jobb som du vill. Några gigekonomiska möjligheter som är värda att titta närmare på är matleveransappar (Grubhub, Postmates, DoorDash), åkeritjänster (Uber, Lyft), mystery shopping, hantverkartjänster (TaskRabbit) med mera.

Oavsett vad du har erfarenhet av finns det troligen ett sätt för dig att få ett jobb och sälja dina tjänster. En del av dessa kan kräva att du lämnar ditt hem, men det finns även hemmabaserade jobb inom t.ex. skrivande och virtuell assistans om du verkligen vill stanna hemma hela tiden.

38. Sälj det extra utrymmet på din bil

Bara i den här guiden har vi identifierat flera sätt att tjäna pengar på ditt fordon. Detta innebär dock antingen att du hyr ut det genom att erbjuda en tjänst eller att du säljer det helt och hållet. Men tänk om det fanns ett tredje sätt? Att sälja utrymme på din bil är ett annat utmärkt sätt att tjäna lite pengar utan att behöva anstränga sig.

Om du bor nära en stad där du dagligen passerar hundratals människor, kan du undersöka företag som tillverkar bildekaler som skulle vara villiga att betala dig för att placera annonser på din bil.

Bilinklädning betalar inte massor av pengar. Men med tanke på att du bara behöver lägga till dessa wraps på karossen på din bil för att tjäna lite extra pengar, är det ett mycket enkelt sätt att få in extra inkomster utan att behöva gå igenom några av de saker som vi har listat tidigare i den här guiden.

39. Tar du fantastiska bilder? Bygg upp en samling och sälj stockfoton

Fotografering är en av de färdigheter som kräver en hel del ekonomiska och professionella investeringar för att komma till den punkt där allt du tar är ett konstverk. När du väl har nått dit har du massor av möjligheter att tjäna dina pengar direkt vid dina fingertoppar.

Ett av de enklaste sätten att tjäna pengar på dina bilder är utan tvekan att sälja dem som lagerbilder. Du kan bli en bidragsgivare på en plattform som Shutterstock och lista dina foton till försäljning, och tjäna pengar varje gång någon bestämmer sig för att köpa dem och använda dem i annonser eller andra syften.

Du kanske till och med kan bygga upp ett eget fotoföretag hemifrån om du bor i ett område med zonindelning där du kan ha en hemmabaserad studio och gott om utrymme för att använda det utrymmet för bröllopsbilder, seniorbilder och liknande tjänster. Om du älskar att ta bilder kommer du garanterat att hitta sätt att tjäna pengar på din passion.

40. Sälj webbplatser eller domännamn hemifrån

Vissa människor investerar i fastigheter, medan andra investerar i digital egendom. Om du är intresserad av det sistnämnda finns det två vägar du kan gå. Den enklaste vägen är att investera i domännamn och söka upp intresserade köpare som behöver det specifika domännamnet.

Domännamn är bara namnen på webbplatser som företag är intresserade av att använda för sina webbplatser. Med en djup kunskap om den bransch du riktar dig till och en förmåga att plocka upp rätt namn kan du tjäna mer än vad du ursprungligen betalade när någon kommer till dig med ett erbjudande.

Om du har erfarenhet av marknadsföring och design är ett annat alternativ att bygga en hel webbplats från grunden och sälja den med vinst. Detta kan ta längre tid att genomföra eftersom du måste bygga din webbplats, publicera innehåll regelbundet och utveckla den trafik och de inkomster som krävs för att göra den till en lönsam investering i någon annans ögon.

Men när du väl har gjort detta kan du ofta tjäna två till tre gånger mer än vad din webbplats för närvarande ger. Både domännamnsflippning och webbplatsflippning är några bra sätt att tjäna pengar hemifrån direkt från din dator.

 

 

41. Leta efter spel där du kan sälja föremål i spelet

Vi tänker inte ofta på spel som ett sätt att tjäna pengar. Det finns dock en hel del människor där ute som använder onlinespel som en sidoverksamhet. MMORPGs som World of Warcraft är ett sätt för dig att samla sällsynta eller viktiga föremål som används i spelet och sälja dem direkt till andra spelare som behöver dem.

Även nya blockkedjebaserade spel gör det möjligt för dig att investera i riktiga kryptosamlingsobjekt och tjäna lite pengar.

Gods Unchained är till exempel ett samlarkortspel där du kan sälja några av de kort du har köpt på deras digitala marknadsplats för att tjäna lite Ethereum. På samma sätt ger CryptoKitties dig möjlighet att köpa din egen unika katt, föda upp dem och sedan sälja dem på marknadsplatsen. Om du gillar onlinespel ger föremål i spelet dig möjlighet att starta din egen sidoverksamhet online.

42. Gör och sälj godis hemma

Vissa människor föddes med förmågan att göra läckra efterrätter som slår allt du kan hitta i din lokala stormarknad. Är du en av dessa personer som älskar att baka? Ett sätt för dig att tjäna pengar på detta är att göra ett ton av dina läckra skapelser, inrätta ett digitalt skyltfönster och skicka dina bakverk till dem som uppskattar din konst och dina hopkok. Om du börjar bli för stor kan du alltid hyra en byggnad i ditt område och expandera din verksamhet senare.

43. Gör julen glad genom att sälja dekorationer som du inte har någon användning för

Att ha det flashigaste huset på kvarteret under julhelgen är inte målet för alla husägare i alla kvarter. Faktum är att vissa människor kanske har tonat ner sina dekorationer lite sedan de först började dekorera.

Om det är du, kan du kanske hitta några köpare under julhelgen som letar efter specifika dekorationer som antingen inte finns tillgängliga eller som redan är slutsålda i butiker i deras närhet. Med lite uthållighet kan du hitta ett hem för de lampor, dekorationer och accenter som du inte längre använder.

44. Få gratis saker och sälj dem med vinst

Alla är inte intresserade av att sälja sina saker. Vissa människor som kanske har bråttom att flytta eller som helt enkelt inte vill krångla till att hitta en köpare kan lista sina saker gratis på Craigslist eller lämna dem på trottoaren.

Om det finns några högkvalitativa föremål tillgängliga ger detta dig möjlighet att plocka upp föremålet och sälja det för lite extra pengar. På så sätt får du hela vinsten från föremålet i stället för att behöva köpa det och vända det. Även om detta kanske inte är det mest hållbara sättet att tjäna pengar hemifrån kommer du troligen att hitta några guldkorn här och där under din resa.

45. Sälj färdiga hantverk snarare än hantverksmaterial

Det finns gott om människor som letar efter hantverk som de kan använda för vissa aktiviteter snarare än de råmaterial som behövs för att producera dessa hantverk. En fantastisk färdig produkt som har blivit ganska populär under de senaste åren är slem.

Men du kanske också vill göra hantverk för barn som roliga DIY-pussel och spel. Om du är hantverkare och vet att du kan skapa några av de färdiga hantverksprodukter som folk söker på nätet, använd lådan med hantverksmaterial för att göra en säljbar produkt i stället!

Det finns så många sätt att tjäna pengar från hemmet

Vissa människor letar efter saker att sälja för att tjäna lite extra pengar under månader då pengarna är knappa. Andra kanske dock vill sälja produkter eller tjänster hemifrån som ett sätt att starta en egen sidoverksamhet eller ett företag som ger dem mer ekonomisk trygghet och frihet.

Oavsett var du befinner dig på detta spektrum kommer de 45 idéerna ovan att ge dig gott om inspiration för att hjälpa dig att hitta det bästa sättet att tjäna pengar på att sälja produkter eller tjänster från ditt eget hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *