Steg 8: Utveckla din hemsida

När du har fått din hemsida att fungera som du vill och när du har fått igång den rent ekonomiskt är det dags att börja fundera på hur du kan utveckla den. När du driver din hemsida är det en bra egenskap om du hela tiden är aningen självkritisk till hur den ser ut och hur den fungerar.

Förändra och utveckla din sajt

Ingen hemsida är så bra att den inte kan göras bättre. Både Internet i sig, trender samt dina besökare förändras och det är bra om din hemsida kan göra detsamma.

Dock kanske du inte behöver förändra hela din hemsida hela tiden, vissa delar är kanske slipade till perfektion och då bör de givetvis få fortsätta vara det. Några delar som det dock kan vara bra att kontinuerligt ha ett självkritiskt förhållningssätt till är hemsidans utseende, prestanda och användarvänlighet.

Din hemsida kan exempelvis alltid bli snabbare utan att kvalitén på innehållet behöver försämras. Du kan bland annat förändra ditt sätt att skriva blogginlägg eller hur du skriver in eller publicerar annat innehåll på hemsidan.

Plugins för din WordPressblogg

Ett annat sätt för dig att snabba upp din hemsida kan vara genom att installera tilläggsprogram eller så kallade plugins. Ett plugin kan förenklat sett sägas vara ett litet miniprogram som förenklar eller bygger in funktioner på din hemsida.

Använder du WordPress som grund till din hemsida finns det en uppsjö av olika plugins att använda. Ett plugin till din WordPress-hemsida kan exempelvis genom några enkla klicka installera program som sorterar dina inlägg, håller ordning på alla länkar eller optimerar dina interna sidor.

Designa din hemsida

Din hemsidas utseende kan alltid förändras och precis som du kan tröttna på tapeterna i ditt hus kan du tröttna på utseendet på din hemsida. Ett smart sätt att hålla sidan levande kan vara att växla mellan olika färgteman, bakgrunder eller övergripande teman.

Vill du vara säker på att ha en hemsida som tilltalar dina besökare kan en smart idé vara att vara lyhörd för deras åsikter och tankar.

Utveckla och förbättra din hemsida

För att utveckla din hemsida kan det också vara bra att ha i åtanke att användarvänlighet beror på vilken sorts besökare du riktar in dig mot. Exempelvis har din hemsidas innehåll kanske förändrats över tiden och idag har en helt annan inriktning.

Din hemsida var kanske användarvänlig förknippat med det gamla innehållet men inte längre med det nya. Exempelvis har kanske din målgrupp förändrats på olika sätt. Ett bra sätt för att hela tiden arbeta mot en användarvänlig hemsida kan vara att gå igenom och utvärdera den under vissa givna tidpunkter, ju tätare intervall desto bättre.

Få besökarna att stanna på din sajt

Har din hemsida många besökare kanske du vill att de ska aktiveras på din hemsida och därmed stanna längre. Detta kan du göra på många olika sätt. Du kan använda dig av olika plugin som berikar din hemsida med funktioner som exempelvis gästbok, omröstningar, forum, klotterplank, användarkonton eller egna besökssidor, ja möjligheterna är näst intill obegränsade.

WordPress och plugins

Vi har här listat några användbara plugin som du som använder WordPress som grund för din hemsida kan ha nytta av. Dessa plugin både utvecklar och förenklar din hemsida, samt gör den roligare och bättre både för dig och din besökare.

1. AllinOneSEO

2. GoogleSiteMap

3. Akismet

4. GoogleAnalytics

5. Pagemash

Vill du veta hur du installerar olika plugin? Här kan du se en videoguide hur du installerar och konfigurerar plugin i WordPress.

Tänkvärt:

Ett bra sätt att utveckla och hålla din hemsida uppdaterad är att besöka hemsidor med liknande innehåll och se hur de är uppbyggda. Även om man naturligtvis inte ska kopiera eller plagiera innehåll från någon annan hemsida kan man alltid få idéer och uppslag.

Även om Internet är en stort nog åt konkurrerar du alltid med någon annan hemsida om samma besökare. Att utveckla sin hemsida är ett bra sätt att ligga steget före och fortsätta arbetet med att bli en framgångsrik affiliate.

1 reaktion på “Steg 8: Utveckla din hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *