Steg 6: Börja tjäna pengar – bli affiliate

Affiliate – Ett bra sätt att tjäna extra pengar

När du har fyllt din hemsida med relevant information och när du har börjat locka till dig besökare är det dags att ta din hemsida till nästa steg. Det är nu det är dags att bli affiliate och börja tjäna pengar på din hemsida. För att ta del av informationen i kommande steg i den här guiden rekommenderar vi att du läser igenom vår genomgång av vad det innebär att bli affiliate. Vad är affiliatemarknadsföring?

Bli affiliate med rätt företag

När du ska ta steget att bli affiliate med ett företag är det bra att utgå från dig själv och din egen hemsida. Om vi åter igen tar exemplet att din hemsida handlar om spel och betting, kan det vara klokt att bli affiliate med ett spelbolag, åtminstone till att börja med.

Försökt att rikta in ditt affiliatesamarbete så att det går hand i hand med innehållet på din hemsida. Det kommer då att bli enklare för dina besökare att se sammanhanget mellan innehåll och annonser/annan marknadsföring på din hemsida. När du har inlett ett affiliatesamarbete med ett företag kallar man företaget sedan för affiliatepartner.

Bli affiliatemarknadsforare

Registrera dig hos affiliatenätverk

Skulle du vilja inrikta ditt affiliatesamarbete mot andra produkter kan du också registrera dig på ett så kallat affiliatenätverk. Ett affiliatenätverk är en samlingsplats för företag som erbjuder affiliatesamarbete på ett lätt och enkelt sätt. Det finns många olika affiliatenätverk som förmedlar olika slags produkter och tjänster.

Bra Affiliatenätverk

Exempel på svenska affiliatenätverk är bland annat Adtraction, Frossle eller Affelix. Att gå med i ett affiliatenätverk kan vara ett väldigt enkelt och smidigt sätt om du är ute efter att tjäna enkla pengar på din blogg eller hemsida. Ett affiliatenätverk förenklar för dig att bli affiliate och kan underlättar ditt arbete med att tjäna pengar på Internet.

Affiliatekarriär

Vi återgår till exemplet att din hemsida handlar om spel och betting. För att starta din affiliatekarriär- och samarbete behöver du nu välja ut vilka företag du vill samarbeta med. Detta kan vara ett tidskrävande arbete då det bara är vissa företag som erbjuder affiliatesamarbete. Lyckligtvis för vårt exempel finns det ett antal spelbolag som erbjuder den möjligheten.

Vi leker med tanken att du vill ha nätkasinot MrGreen som affiliatepartner. Dock räcker det inte med att du personligen väljer affiliatepartner. Att bli affiliate kräver oftast att du ansöker om detta. Anledningen till detta är att företaget eller spelbolaget i det här fallet vill säkerställa att de inte ingår partnerskap med en hemsida som skulle kunna skada deras omdöme. Chansen att din ansökan går igenom är således stor om din sida är fri från sexistiskt, stötande eller kränkande innehåll.

Affiliateprogram

Om- eller när din ansökan går igenom får du inloggningsuppgifter till en särskild inloggningssida hos din affiliatepartner som i det här fallet är Mrgreen. När du loggar in, hamnar du på din personliga affiliatesida.

Den sidan kommer du att behöva besöka många gånger om du vill bli en framgångsrik affiliate. På din personliga sida hittar du exempelvis statistik över hur många av dina besökare som har klickat sig vidare (slussats) till Mrgreen via dina eventuella banners/annonser eller andra länkar.

Att slussa vidare kunder till din affiliatepartner är grundtanken bakom ett affiliatesamarbete. För att tjäna pengar på ditt affiliatesamarbete med spelbolaget Mrgreen behöver du tänka till hur du ska slussa vidare besökarna dit. Beroende på hur du vill att din sida ska se ut, hur snabb-, eller hur präglad av reklam den ska vara finns det olika sätt att slussa besökare på.

Tänkvärt:

När du väljer din framtida affiliatepartner kan det vara bra att titta lite extra på hur lönsamt ditt affiliatesamarbete kan bli. Många företag som erbjuder affiliatesamarbete visar tydligt hur mycket man kan tjäna (visas oftast i procent av den totala intäkten som företaget får in), samt om det finns en förtjänsttrappa. Många företag använder sig av en förtjänsttrappa där en bra affiliate som slussar vidare många kunder också får en större del av intäkterna.

Affiliatesamarbete

Det kan också vara bra att titta på hur ditt affiliatesamarbete ger dig intäkter. Exempelvis erbjuder vissa företag dig att få betalt per klick på deras länkade material. För att bli en bra och framgångsrik affiliate kan det vara klokt att göra rätt val för hur du ska få betalt. Speciellt med tanke på att vissa företag inte låter dig ändra ditt val om du skulle önska så senare.

1 reaktion på “Steg 6: Börja tjäna pengar – bli affiliate

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *