Steg 9: Få dina besökare att komma tillbaka

Att få besökare att komma tillbaka är något som varje hemsida verkligen önskar. Återkommande besökare är också ett kvitto för din del då det betyder att din hemsida är bra på många sätt. En besökare som kommer tillbaka till din hemsida tycker förmodligen om den och kanske tillräckligt mycket för att också rekommendera den till sina vänner.

Återkommande besökare

Återkommande besökare är den bästa marknadsföringen av alla. För att få dina besökare att komma tillbaka finns det en mängd smarta och enkla knep att ta till. Vilka som just du väljer är helt upp till dig och vad som du tycker passar för din hemsida.

För det ska sägas att en framgångsfaktor för en hemsida inte nödvändigtvis behöver vara densamma för en annan. Generellt kan man säga att för att få dina besökare att komma tillbaka måste din hemsidas innehåll eller funktioner vara attraktiva.

Uppdatera informationen

Om ditt innehåll exempelvis handlar om speltips och spelförslag till fotbollsmatcher, kommer kanske fotbollsintresserade besökare tillbaka därför att de drar nytta av att läsa information på din hemsida. För de besökarna är ditt innehåll intressant och attraktivt.

Bra funktioner med WordPress

Ett exempel på en attraktiv funktion kan vara en gästbok eller ett forum där besökarna kan diskutera och delge varandra sina åsikter. Använder du WordPress som grund för din hemsida finns det väldigt många bra plugin som enkelt kan lägga till funktioner som dina besökare kan uppskatta och dra nytta av.

Beroende på hur ditt affiliatsamarbete ser ut samt vilken din affiliatepartner är, kommer du ha olika stor nytta av återkommande besökare. Driver du en hemsida där ditt affiliatesamarbete grundar sig på att du ska förmedla produkter som exempelvis kläder, vill du kanske att dina besökare kommer tillbaka och handlar via din sida igen.

Besökare är prioritet

Beroende hur du har valt att få betalt av din affiliatepartner blir återkommande besökare också olika viktigt. Har du exempelvis valt att få en viss summa pengar för varje besökare som klickar på dina affiliateannonser- eller textlänkar, kan det ju vara bra att få återkommande besökare. Har du istället valt att få betalt för varje ny registrerad kund hos din affiliatepartner, är kanske inte återkommande besökare lika viktigt.

Skapa framgång med rätt hemsida

Ett ytterligare sätt att få dina besökare att komma tillbaka till din hemsida kan vara att hålla kontakten och synas på dina länkade hemsidor eller hemsidor med ett innehåll som knyter an till ditt. Om din hemsida förekommer på olika ställen och i olika sammanhang framstår den som levande och populär, vilket i sin tur kan göra att dina besökare återkommer. Du kan exempelvis engagera dig i diskussioner eller kommentera artiklar eller blogginlägg.

Tänkvärt:

Ett bra tips för att få dina besökare att komma tillbaka kan vara att få dem att minnas adressen till din hemsida. Har du ett domännamn som är lätt att komma ihåg underlättar detta givetvis. Oavsett kan det vara bra att uppmuntra dina besökare att bokmärka hemsidan i sin webbläsare.

Om du vill ha koll på hur många av dina besökare som återkommer till din hemsida finns det många bra funktioner för detta i exempelvis statistikprogrammet Google analytics. Det finns också många användbara plugin som håller koll på detta åt dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *