Steg 3: Bygg en snabb och optimerad hemsida

Optimera din blogg och sajt

När du vet vilket innehåll du ska fylla din hemsida med och när du har satt upp en målsättning vad gäller att tjäna pengar, är det dags att börja utforma själva hemsidan. Detta är ett väldigt väsentligt steg på vägen för att bli en framgångsrik affiliate. Du skall ha en snygg, snabb, gedigen, bra design, kraftfull blogg eller webbplats. Ett steg för att få detta är en snabb sajt som är väl optimerad. Här ser du fler uppdateringar du kan göra med din sajt för att den skall bli så bra det bara kan.

Bygg din egen sajt

Att utforma en hemsida kan du göra på oändligt många sätt, eller om man så vill på två olika sätt. Antingen utformar du hemsidan själv eller så ber du någon annan göra det åt dig. En enkel google-sökning på ”gratis hemsida”, eller ”bygg gratis hemsida”, ger dig mängder av uppslag till hur du på egen hand bygger en hemsida efter konstens alla regler.

WordPress är enkelt

Tycker du att det verkar klurigt att bygga en egen hemsida från grunden kan du givetvis betala ett företag att bygga den åt dig. Alternativet till att betala för att få en snygg, snabb och funktionell hemsida är att använda sig av vissa professionella gratis-alternativ (mallar). Exempelvis erbjuder WordPress många olika färdiga mallar som du kan använda för att få din hemsida att se ut precis som du vill ha den.

Skapa en blogg med WordPress

Ska din hemsida vara uppbyggd som en blogg finns det många olika Internetföretag som erbjuder färdiga blogg-mallar som gör att du enkelt kommer igång. Det finns kort sagt mallar till nästan alla slags hemsidor och till allt slags innehåll. Oftast hittar du rätt relativt fort genom en vanlig google-sökning.

Om du hyr plats hos ett webbhotell blir du ofta erbjuden att också använda en gratis mall till din hemsida. Exempelvis erbjuder webbhotellet Loopia sina kunder att använda och enkelt installera WordPress högklassiga mallar på sina hemsidor. WordPress mallar är för övrigt gratis att använda så du behöver inte nödvändigtvis gå genom just Loopia för att få tag i en till din hemsida.

Snabb hemsida med rätt prestanda

För att driva en hemsida som gör dig till en framgångsrik affiliate räcker det dock inte med att endast hitta en snygg mall eller att själv designa en snygg hemsida. För att din hemsida ska vara bra behöver den vara anpassad för att vara snabb och för att passa Internets olika sökmotorer och deras arbetssätt.

Att optimera din hemsida för detta kallas för att SEO-optimera (Search Engine Optimizing) som på svenska kan översättas till att sökmotor-optimera. Väljer du en mall från exempelvis WordPress kan du enkelt, genom att söka på ”SEO-mall wordpress” installera en mall som redan från början är SEO-optimerad. Om du bygger din hemsida själv finns det många program som sköter SEO-optimeringen åt dig.

Sökmotoroptimering och affiliate

Anledningen till att det är bra att din sida är SEO-optimerad är på grund av att du i din roll som affiliate kommer att vara till stor del beroende av att din hemsida fungerar väl tillsammans med olika sökmotorer. Den största av dem alla Google, är exempelvis väldigt kräsen när den bestämmer om en sida är optimerad eller inte. Faktum är att de flesta sökmotorer gör liknande bedömningar.

Din hemsida behöver förutom att var SEO-optimerad, även vara anpassad för att vara snabb. Den behöver ha relativt snabb laddningstid för att inte besökaren ska tröttna och ångra sitt besök redan innan hemsidan har laddat klart. Att få till en snabb hemsida är dock inte så särskilt svårt om man vet vad som gör en hemsida långsam.

Skapa en clean sajt

Längre fram i guiden kommer vi att gå in mer i detalj på hur du får till en snabb hemsida (se steg 4). Vid det här laget kan det dock vara bra att ha i åtanke att om du ska använda en färdig mall för att bygga din hemsida, ju mindre finesser din mall har, desto snabbare kommer den att kunna bli.

En sida som inte är optimerad får inte chansen till lika mycket trafik (besökare) som en optimerad motsvarighet får. Detta genom att sökmotorerna rankar alla Internets hemsidor utifrån olika kriterier, där bland annat hur optimerade de är, är en av dessa kriterier.

Din hemsidas ranking spelar till viss del roll för vilken plats din hemsida kommer på i listan över sökresultat och ju högre upp i listan desto fler besökare får du.

Kort sagt kan man säga att du tjänar väldigt mycket på att din sida är optimerad. Följer du det rådet finns det en god chans att du kommer lyckas väldigt bra med att bli affiliate och göra det på ett framgångsrikt sätt.

Tänkvärt:

Om du vill komma igång med en hemsida som inte enbart är uppbyggd som en blogg, samt få en optimerad hemsida med en snygg layout är WordPress-mallen ett bra alternativ. Även om WordPress-mallen självklart fungerar lika bra för driva en blogg. Den stora fördelen med att använda just WordPress är att det finns många tilläggsprogram, så kallade plugins som du enkelt kan använda på din WordPress-hemsida.

Då WordPress och deras tjänster till största del är gratis är det också bra ur ett affärsmässigt perspektiv. Att bli affiliate handlar ju trots allt om att tjäna pengar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *