Tjäna pengar WhatsApp: Inkomst med WhatsApp

Även om WhatsApp självt inte stöder reklam för tillfället finns det många sätt att tjäna pengar på WhatsApp. Sociala medieplattformar som Facebook, TikTok, Twitter Instagram och Linkedin har utvecklats till att bli ett sätt att leva på senare tid. Man kan inte tänka sig sin vardag utan att använda dessa sociala medieplattformar.

Oftast är det första vi gör i gryningen att kolla notiser på sociala medieplattformar för att se om vi har nya följare, meddelanden eller prenumeranter. Detta är i stort sett vad alla gör och fortsätter man att göra detta har det blivit en rutin tills man sover på natten.

Fler sociala medier plattformar där du kan tjäna pengar online

Hur man tjänar pengar på WhatsApp

Med den konsekventa ökningen av användarnas engagemang och antalet aktiva månadsanvändare på dessa plattformar är den relevanta frågan: kan dessa sociala engagemang tjäna pengar? YouTubers kan t.ex. tjäna pengar på annonser i sitt innehåll, och detsamma gäller för Facebooks kreatörer. Som tidigare nämnts stöder WhatsApp i sig inte annonser, men det finns många sätt att tjäna pengar på WhatsApp.

Det bästa är att du kan komma igång redan idag:

pengar whatsapp

1. Marknadsför dina egna produkter och färdigheter

Du kan välja att marknadsföra dina egna produkter och färdigheter på WhatsApp. Detta är ett av de många sätt du kan tjäna pengar på WhatsApp och ha full kontroll över det. Du bör se till att dina kontakter och de grupper som du ingår i eller har intresse för din typ av produkter. Kanske har du ingen produkt, du kan också dropshippa. Detta kräver att du samarbetar med de direkta leverantörerna av produkten.

När du avslutar försäljningen skickar leverantörerna produkten och du gör en vinst genom att göra det utan att behöva lagra varorna. Du kan också marknadsföra din skicklighet. Om du är författare kan du dela dina verk med våra kontakter och vänner. Oavsett vilken digital färdighet du har, hjälp dig själv genom att gå med i grupper inom den intressekretsen.

Detta är ett sätt du enkelt kan tjäna pengar på WhatsApp genom att dela med dig av din skicklighet och dina produkter.

2. Bli en marknadsförare för WhatsApp-företag

Det här kanske låter overkligt för dig, men det finns verkligen människor som får betalt för att marknadsföra företag på WhatsApp. Du måste vara med i relevanta grupper med många kontakter, och du måste också ha många kontakter också för att kunna marknadsföra produkter på din WhatsApp-status.

Det finns personer som får tusentals visningar på sin WhatsApp-status. Om du har sådana kontakter kan du göra många marknadsföringsföretag som marknadsförare. När du väl har lyckats få din önskade målgrupp bör du planera det bästa sättet att presentera dina produkter och tjänster för din WhatsApp-publik. Du är mycket fri att marknadsföra dig själv på andra sociala medieplattformar.

Viktigt är att du inte glömmer att använda en mycket lockande uppmaning till handling som ”Kontakta mig om du är intresserad”.

Lär dig tjäna pengar på Flickr

3. Skapa trafik till din blogg

Om du har en blogg som är monetär antingen genom displayannonser eller affiliatelänkar kan du använda WhatsApp som en trafikkälla. Bloggning är fortfarande ett av de bästa och konsekventa sätten att tjäna pengar online.

Men för att tjäna pengar på din blogg behöver du kvalitetstrafik. Det är just här som hjälpen från WhatsApp kommer in i bilden. WhatsApp gör det enkelt för dig att driva trafik till din blogg och återkommande läsare.

Låt oss till exempel anta att din blogg handlar om fitness och livsstil, du kan göra hela processen enklare genom att skapa en WhatsApp-grupp. Gå sedan vidare och bjud in folk till gruppen, var medveten om att göra gruppen mycket intressant så att folk gärna engagerar sig.

Varje gång du har en ny publicering på din blogg kan du göra en snabb sammanfattning av vårt inlägg och bifoga länken till din blogg i slutet av den.

Du kanske blir förvånad över att folk från gruppen och till och med dina WhatsApp-kontakter kan vara intresserade och gå vidare och klicka på länken bara för att läsa upp hela artikeln. Länkarna kanske till och med vidarebefordras, det kan till och med bli viralt på WhatsApp och det innebär många besökare och definitivt mer pengar.

tjana pengar whatsapp

4. Främja affilierade länkar

Affiliate Marketing är fortfarande ett av de bästa sätten att tjäna pengar online idag. Det kräver att du marknadsför produkter genom länkar som kallas ”affiliatelänkar”. Du får betalt varje gång någon köper en produkt genom din hänvisningslänk.

Att ha en strategisk och kvalitativ WhatsApp-kontakt kan hjälpa dig att bli en framgångsrik affiliatemarknadsförare. Det finns olika typer av affiliateprogram och några av dem är; ShareASale, Commission Junction, Clickbank osv.

Allt du behöver göra för att tjäna pengar genom denna affiliate-inkomst är att bara kopiera länken till de produkter du vill ha och helt enkelt klistra in den i dina WhatsApp-grupper, status eller skapa en sändningslista.

Du kommer definitivt att få en provision när någon köper från din länk. När du har tjänat tillräckligt mycket kan du ta ut pengar på ditt lokala konto och njuta av det.

5. ySense (ClixSense)

Det här är bara en av formerna av pay per click-plattformar, och det finns så många av dem på internet. ySense har nyligen lagts till i listan och är hundra procent legit. Jag antar att du har hört talas om webbplatser med pay per click (PPC)? Om inte har du säkert hört talas om Survey-webbplatser och den negativa feedbacken på dem.

YSense faller dock inte in i den här kategorin. Med ySense behöver du inte besväras eller oroa dig för din betalning. Ysense är en webbplats där du får betalt för att genomföra undersökningar, titta på videor osv. En provision kommer också att betalas ut om du kan hänvisa dina vänner.

När du registrerar dig på ySense får du en hänvisningslänk. Du kan sedan gå vidare och dela hänvisningslänken med dina WhatsApp-kontakter och grupper också. Ju fler personer du kan registrera dig med, desto fler bonuspoäng får du.

Du bör sträva efter att slutföra dina undersökningar. Kanske är du inte kvalificerad för alla, men du kan vara kvalificerad för vissa, du måste bara fortsätta att kontrollera. Du kan tjäna pengar på WhatsApp genom att dela ySense-referenslänkar.

6. Korta länkar

Du har säkert fått kortlänkar skickade till dig tidigare, men du visste inte att det fanns kortlänkar och att personen tjänade pengar på dem.

Först och främst, vad är en kortlänk? Kortlänkar är helt enkelt förkortade länkar som ger dig tillgång till en webbplats. En kort länk är annars en kortare version av en lång länk. Faktum om detta är att båda länkarna definitivt leder till samma historia, men den ena är bara lång och den andra är kortare.

Med korta länkar behöver du bara leta efter nyheter, tips eller annan information som dina kontakter och gruppmedlemmar kommer att intressera sig för. Allt du behöver göra är att kopiera länken, gå till en URL-förkortare, logga in, klistra in länken och sedan fortsätta att förkorta den. Sedan kopierar du helt enkelt den förkortade länken, öppnar WhatsApp och delar den med dina kontakter och vänner.

När dina kontakter klickar på länken kommer några annonser att visas för dem före informationen eller berättelsen. Just detta gör det möjligt för dig att tjäna pengar, särskilt om du har ett stort antal kontakter som verkligen tycker om att läsa ditt innehåll.

Du kan fortfarande gå vidare och dela detta på din WhatsApp-status.

Det är ganska enkelt att använda en länkförkortare. Du behöver bara gå till en webbplats, registrera dig och kopiera länken du vill dela, logga in på länkförkortaren, klistra in länken och sedan krympa den. Du kan klicka på någon av dessa och lagligt börja tjäna pengar. Om du har funderat på hur du kan tjäna pengar på WhatsApp kan du prova den här metoden. Var konsekvent när du lägger ut korta länkar i din status.

inkomst whatsapp

7. Betala per nedladdning

Detta är ett av sätten att tjäna pengar på WhatsApp. Om detta är nytt för dig måste du undra vad det handlar om. Här laddar du upp filer som bilder, videor, musik, spel och mycket annat till dessa webbplatser och sedan får du betalt för varje uppladdning.

Otroligt, eller hur?. Om du måste veta innan personen får ladda ner kommer han eller hon förmodligen att få se undersökningar eller annonser. Det är först efter att ha slutfört undersökningarna eller tittat på annonserna som de faktiskt kan ladda ner. Det är på detta sätt som pengar tjänas in för att betala dig.

Så om du är intresserad av att använda den här metoden för att tjäna pengar på WhatsApp. Allt du behöver göra är att gå med i grupper eller skapa kontakter med människor som har liknande intressen som du.

8. Hänvisa vänner till appar

Det finns faktiskt applikationer på Play Store som betalar tokens eller erbjuder laddningskort varje gång du hänvisar en vän att använda den. Detta är verkligen passivt, eftersom inkomsten faktiskt är liten, men vem gillar inte en gratis drink så länge han eller hon inte betalar för den.

Det finns massor av appar för att spara pengar som gör att du kan tjäna pengar genom att hänvisa vänner till nedladdning.

Allt du behöver göra är att ladda ner appen, värva vänner och börja tjäna pengar. En lista över dessa appar är faktiskt inte konsekvent, men du kan göra hela processen enkel för dig genom att söka på Google efter ”appar som betalar när man hänvisar till vänner”.

Slutsats

Jag hoppas att den här artikeln har varit till hjälp för att ge dig kunskap om de olika sätten på vilka du kan tjäna pengar på WhatsApp. Vissa metoder ovan är verkligen passiva inkomstströmmar. Affiliate Marketing och försäljning av egna produkter kan dock ge dig mer pengar på konvertering.

Artikeln är inspirerad av: https://primegatedigital.com/how-to-make-money-on-whatsapp/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *