Tjäna pengar Flickr: Inkomst med Flickr

Flickr är en webbplats för bild- och videohosting, som även erbjuder webbtjänster till sin onlinegemenskap. Förutom att vara en populär webbplats där användare kan dela och bädda in personliga fotografier används tjänsten också av bloggare för att lägga upp bilder som de bäddar in i bloggar och sociala medier.

Hur man tjänar pengar med Flickr

Tjänsten har mer än 5 miljarder bilder och har en officiell app för iPhone, BlackBerry och Windows Phone 7. Tjänsten utformades aldrig med tanke på handel, men den smarta affärsmannen kan använda denna plattform för att tjäna pengar!

Syftet med den här artikeln är att beskriva några av de sätt på vilka du kan använda Flickr för att skapa inkomster åt dig själv. Till skillnad från vissa andra sociala medier är det svårt att tjäna pengar direkt från denna webbplats, men du kan använda den som ett medel för att generera inkomster på andra områden. Om du driver ett litet företag och letar efter sätt att komplettera din inkomst kan Flickr mycket väl vara ett instrument som kan ta dig till en punkt där du når framgång i ditt hemföretagande med hjälp av Internet.

tjana pengar flickr

Hitta fler sociala medier där du kan tjäna pengar

Flickr är en webbplats som besöks av många människor och precis som alla andra har dessa människor behov. Denna gemenskap kan utnyttjas för att öka trafiken till andra webbplatser. Så även om det inte finns några direkta sätt att tjäna pengar online med Flickr finns det sätt du kan använda webbplatsen för att hjälpa dig med ditt företag. Här är några idéer:

1. Ta fram en fantastisk bild

Lägg upp den på Flickr och lägg in en länk till din affiliate-sida med hjälp av funktionen ”Anteckningar”. Alla som tittar på bilden och klickar på länken hamnar på din affiliate-sida. Du kanske gör reklam för ett kameramärke på Facebook till exempel, och detta kan leda till att en helt ny grupp potentiella kunder styrs till din annons.

2. Gör din bild tillgänglig i normal upplösning

Men se till att sätta en länk på bilden till din nedladdningssida. Du kan använda en tjänst som Tradebit för att i beskrivningsraden nämna att en högupplöst version av bilden finns tillgänglig för nedladdning.

3. Lägg upp en bild av din produkt på Flickr

Om du har ett företag som tar emot beställningar via Internet kan du lägga upp en bild av din produkt på Flickr, med en länk till din virtuella butiksfasad. Alla som är intresserade av varan och som råkar hitta bilden kommer att kunna besöka din butik med ett klick. Om du säljer varor på eBay kan du visa upp dem på Flickr och få tillgång till denna gemenskap.

inkomst flickr

4. Skapa en portfölj med dina bästa arbeten som du kan dela med dig av

Om du är en seriös fotograf eller konstnär kan du skapa en portfölj med dina bästa arbeten som du kan lägga ut på Flickr och använda detta för att marknadsföra dina tjänster. Nämn att du tar emot uppdrag. Kom ihåg att Flickr-gemenskapen är enorm och du kan få tillgång till dem för att öka din exponering massivt.

5. Lägg till länken till ditt blogginlägg

När du laddar upp en bild till din blogg från Flickr ska du se till att lägga till länken till ditt blogginlägg. Även detta kan leda potentiella kunder till din blogg.

6. Lägg upp fantastiska bilder på Flickr

Nämn i texten att de kan köpas som högkvalitativa utskrifter. Du kan producera dessa utskrifter själv eller låta göra dem professionellt. Detta kan bli en trevlig liten sidoverksamhet. Du kan också nämna på din Flickr-profil att du producerar utskrifter för försäljning.

7. Utnyttja Flickrs partnerskap med Qoop

Detta företag skapar produkter med hjälp av bilder från Flickr (muggar, T-shirts, dagböcker osv.). Du kan skapa produkterna på Qoop och använda bilderna på Flickr för att nämna att dessa produkter är till salu, och även inkludera detta i din Flickr-profil.

pengar flickr

8. Marknadsför din e-bok

Om du har skrivit en e-bok om till exempel fotografering kommer människor att ladda ner den om de tror att den kan ge ett mervärde i deras liv eller i deras företag. Skapa en grupp på Flickr (Fellow Seascape Photographers till exempel), lägg upp några riktigt bra tips och påminn alla om att de kan ladda ner din bok om de vill veta mer.

9. Sälj målinriktade foton

Gå på matcherna för ditt lokala idrottslag och ta några högkvalitativa foton. Lägg upp dessa på Flickr och informera sedan lagledningen (och spelarna) om bilderna. Låt dem veta att du kan tillhandahålla högkvalitativa utskrifter om de vill ha dem.

Se till att kvaliteten på innehållet är av högsta klass (perfekta bilder, intressant och välskriven text osv.). Människor dras till kvalitet. Du måste också lägga till taggar när det är möjligt. På så sätt ser du till att dina artiklar kommer upp i så många sökningar som möjligt. Gå med i grupper och delta i dem. Genom att vara aktiv i grupper ökar din exponering och dina möjligheter.

Genom att använda dessa idéer kommer du att kunna öka dina inkomstströmmar och om du är uthållig kan de föra dig in i ledet av dem som har nått affärsframgångar genom Internet.

Artikeln är inspirerad av: https://www.linkedin.com/pulse/home-business-success-how-make-money-flickr-derek-rogers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *