Tjäna pengar Tumblr: Inkomst med Tumblr

Från att ha varit en social plattform där människor delar skrivet innehåll, bilder, musik och videor har Tumblr utvecklats till ett kraftfullt verktyg för att tjäna pengar. Så frågan är hur man tjänar pengar på Tumblr? Om du vill få ut det bästa av Tumblr måste du vara villig att investera tid, sköta om ditt konto och även lära dig nya sätt att tjäna pengar på plattformen.

Hitta fler sociala medier där du kan tjäna pengar

Tumblr är en webbplats för sociala nätverk och bloggande som grundades av Marco Arment och David Karp 2007. De första annonserna lades ut 2012 och har sedan dess gett upp till 13 miljoner i avkastning. I maj 2013 köptes Tumblr av Yahoo för 1,2 miljarder amerikanska dollar.

15 sätt att tjäna pengar på Tumblr

Det sociala nätverksföretaget genererar intäkter från annonser, sponsrade inlägg och andra tjänster. Trots att Tumblr, har upp till 450 miljoner bloggar med miljontals nya inlägg dagligen, har det inte tjänat så mycket pengar. Även om Tumblr inte är en av de mest populära sociala nätverksplattformarna finns det vissa sätt att tjäna pengar på appen om du använder den. I den här artikeln hittar du 15 sätt genom vilka du kan tjäna pengar från Tumblr.

pengar tumblr

Är det möjligt att tjäna pengar från mitt Tumblr-konto?

Förutom att vara en fantastisk plattform för att komma i kontakt med människor och dela dina tankar är Tumblr också en plats där du kan tjäna pengar.

Tumblr är en fantastisk plats för att marknadsföra dina produkter och öka försäljningen. Faktum är att du bör vara mycket angelägen om att öka antalet följare eftersom ju fler följare du har, desto mer försäljning kommer du att få. Förutom att sälja kan du också få betalt genom affiliatemarknadsföring, där du säljer produkter för andra shoppingsajter och får betalt.

Du kan också tjäna pengar på Tumblr genom att placera annonser på din profilsida. På så sätt tjänar du varje gång någon klickar på den.

Vilka är sätten att tjäna pengar från Tumblr?

Det finns olika sätt att tjäna pengar från Tumblr. Ett av de viktigaste sätten att tjäna pengar från Tumblr är dock rebloggning. Rebloggning är en viktig funktion i plattformen. Därför bör du ha detta i åtanke när du navigerar dig fram på Tumblr.

Lär dig tjäna pengar med Vimeo

Du kan också göra Tumblr till din egen försäljningsplats, där du marknadsför dina produkter och tjänster. Du kan verkligen få betala en summa för att visa upp dina varor, men det skulle vara värt det. Du skulle också kunna tjäna pengar på annonser från Google Adsense av populära Adsense. Det finns faktiskt annonser som du kan lägga till på din blogg och du tjänar pengar när någon klickar på den.

Kan jag tjäna en rimlig summa pengar på att använda Tumblr? Svaret är absolut ja!

15 sätt att tjäna pengar på Tumblr

Om du vill tjäna pengar på att vara på den här plattformen innehåller listan nedan mycket enkla metoder som du kan tillämpa och tjäna pengar på Tumblr.

1. Reklam

Reklam är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på Tumblr. Egentligen kan du sätta upp annonser på din blogg för att marknadsföra varumärkesprodukter. Du får betalt varje gång en användare går in på din sida och klickar på annonsen. Därför är det viktigt att du har ett stort antal följare för att öka möjligheten till klick.

Återigen bör du kommentera andras bloggar för att uppmärksamma din egen sida. För att tjäna pengar genom annonsering kan du ansöka via Infolinks eller andra nätverk för att lära dig och praktisera det bästa sättet att tjäna pengar. Olika nätverk har olika krav och arbetssätt.

2. Sälj dina böcker

Som författare som vill sälja fler böcker är det möjligt att tjäna pengar på Tumblr. För det första kan du skapa engagerande bilder med citat från din bok och lägga upp dessa bilder på din Tumblr-blogg. Dessa citat kan vara catchy, något som väcker din publiks intresse och får dem att vilja läsa vidare.

Tillsammans med citaten du lägger upp bör du inkludera en länk där folk direkt kan köpa din bok.

3. Sponsrade inlägg

Du kan publicera sponsrade inlägg för att tjäna pengar på Tumblr. Du måste ständigt kunna tillhandahålla detaljerat och engagerande innehåll till din publik för att effektivt kunna marknadsföra dina sponsorers produkter.

Eftersom länkar kan läggas till i bildtexter till foton, kommer länken att vara synlig och även leda dem till huvudwebbplatsen när användarna lägger ut bilderna igen.

4. Infografik

Vill du tjäna pengar på Tumblr? Försök med infografik. Du kan använda infografik för att marknadsföra en kurs eller till och med en e-bok som du säljer. Infografiker brukar fungera bra på Tumblr. Du kan lägga upp dem tillsammans med länken till webbplatsen där e-böckerna eller kurserna finns.

5. Konsult för varumärken

Om du är expert på ”hur Tumblr fungerar” kan du erbjuda dina tjänster till organisationer eller varumärken som är intresserade av att bygga upp en närvaro på Tumblr. Du kan också bestämma dig för att helt och hållet ägna din tid åt att lära dig mer om appen, lära dig hur plattformen fungerar i stort och smått.

Denna kunskap kan inte gå till spillo eftersom du kan lägga den på att hjälpa både privatpersoner och varumärken att hitta sin väg. Du kan lära ut genom en videohandledning eller texter. Du kan också inkludera tydliga bilder med detaljer om processen.

inkomst tumblr

6. Försäljning

Tumblr är en viktig försäljningsplattform. Om du redan säljer på webbplatser som eBay, Craiglist, Esty och andra kan du använda Tumblr för att öka försäljningen.

Ta tydliga och fantastiska bilder på dina produkter, dela dem på Tumblr med en länk som leder potentiella kunder till var de kan köpa produkterna.

7. Affiliate-marknadsföring

Du kan tjäna pengar genom att placera affiliatelänkar på din blogg. När en användare klickar på länkarna får du en provision. Om ditt Tumblr-konto redan är produktbaserat, till exempel en blogg där du recenserar skönhetsprodukter, kan du tjäna pengar genom affiliatelänkar. Du kan också gå med i Amazon Associate Program och inkludera Amazon-länkar på ditt konto.

När besökare klickar på länken tjänar du pengar från Amazon. Amazon är inte det enda alternativet för affiliatelänkar, du har också ShareASale och andra populära varumärken. Du bör se till att inte ha så många affiliatelänkar eftersom det kan leda till att ditt konto raderas.

8. Lär andra hur man använder Tumblr

Om du verkligen vet hur man använder plattformen, hur man ökar antalet följare, ökar försäljningen och liknande, kan du erbjuda din expertis. Nå ut till personer som precis har börjat på plattformen och du kan hjälpa dem att navigera sig fram mot en avgift.

9. Sälj din design

Om du är designer kan du lägga ut ett urval av dina bästa verk på Timblr, sedan lägger du till en länk till den exakta tjänstesidan så att potentiella kunder har direkt tillgång till att göra inköp.

10. Annonsutrymme

Om din blogg är populär kan du sälja lika mycket utrymme på den som på andra bloggplattformar. Varumärken vill få ut sina produkter till så många kunder som möjligt, så en bloggare med ett stort antal följare ger dem möjlighet att nå ut till fler människor.

11. Dela med dig av dina konstverk

Tumblr är en fantastisk plats för att visa upp dina konstverk. Du kan dela dina konstverk eller fotografier på Tumblr tillsammans med en länk till ditt galleri/köpssida för varje verk.

12. Sälj Tumblr-teman

För att tjäna pengar på detta måste du vara riktigt kreativ. Du bör kunna tänka ut och skapa unika designer som folk är villiga att betala för.

Du måste förbättra dina tekniska färdigheter om du hoppas kunna skapa enastående Tumblr-teman. Toppklassiga tekniska färdigheter tillsammans med ett kreativt sinne kommer du inte att ha några problem att tjäna pengar på detta. Du måste förstå avstånd, navigering på Tumblr, hur man bäst skapar bilder, blandar färger och allmänt sett ger människor skönhet.

13. Bokrecensioner

Om du tycker om att läsa och är intresserad av böcker kan du försöka dig på att recensera böcker. Naturligtvis kommer inte alla att kunna tjäna pengar på Tumblr genom försäljning av produkter eller reklam.

Du kan skriva recensioner av nästan vilken typ av bok som helst. Det kan vara ett litterärt verk, en affärsbok, en dokumentärfilm eller en lärobok. Du kan också recensera filmer, musik, tv-program, videoklipp tillsammans med böcker.

tjana pengar tumblr

14. YouTube

Du kan använda ditt Tumblr-konto för att utveckla din Youtube-sida. Placera länkar till dina Youtube-kanaler i dina inlägg för att öka trafiken på din Tumblr-sida.

15. Amazon

Amazon är en av världens främsta försäljningsplattformar och du kan sälja nästan vad som helst där. Oavsett vilken nisch du har valt för din Tumblr-sida kan du ibland göra ett inlägg om en produkt eller tjänst och länka dem till Amazon med hjälp av en Amazon Associate-länk.

Slutsats

Precis som de flesta plattformar måste du, om du vill få ut det bästa av Tumblr, vara villig att investera tid, ansträngning och kreativitet.

Du måste också ha tålamod eftersom bra saker inte händer på en gång. Du måste vara villig att utveckla ditt konto och din expertis, lära dig nya sätt och nivåer på vilka du kan tjäna pengar på plattformen.

Det är bäst att du är konsekvent och originell med det innehåll du lägger upp så att folk kan lita på dig. Om du lägger ut flera engagerande inlägg varje vecka håller det dina följare intresserade. De vet när de ska komma tillbaka till din blogg eftersom det finns något att se fram emot. Tumblr är en flexibel plats och du kan använda den här egenskapen till din fördel. Det är också mycket enkelt att använda.

Efter att ha gått igenom några sätt som du kan tjäna pengar på Tumblr är det nu upp till dig att bestämma vilket du ska börja med eller gå över till, det vill säga om du har varit inne på andra metoder.

Artikeln är inspirerad av: https://kiiky.com/wealth/make-money-from-tumblr/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *