Tjäna pengar Vimeo: Inkomst med Vimeo

Om du har undrat när du såg titeln på den här artikeln ”Hur man tjänar pengar från Vimeo och tänker du att det verkligen är möjligt eller inte så är det korta svaret ”JA”, du kan tjäna pengar från Vimeo eller Vimeo OTT. Ända sedan Vimeo eller Vimeo OTT lanserades kan vi se en flodvåg av YouTube-videoskapare som säljer sina videor på dessa plattformar. På Vimeo mycket, bra arbete delas, köps och säljs på och det viktigaste skaparna tjänar på sitt videoskapande.

Fler sociala medier där du kan tjäna pengar

Hur man tjänar pengar online från Vimeo

Om du också skapar videor som på YouTube-plattformar men vill tjäna mer pengar på dem utan att dränka dem i annonser så kan du sälja via antingen Vimeo eller Vimeo OTT. Dessa två tjänster har hjälpt tusentals människor att tjäna pengar på nätet. Du kan skapa videor inom alla områden som du är intresserad av, t.ex. roliga, pedagogiska, tekniska och mycket mer.

Det kan hända att du inte känner till Vimeo, så det är vår plikt att ge dig all information som rör din fråga.

pengar vimeo

Vimeo är en onlineplattform för att dela videor. Den lanserades år 2004 av ett gäng filmskapare. Efteråt har plattformen vuxit till över 80 miljoner skapare – de flesta konstnärer inom animation, filmer, serier, musik och andra konstverk – som har kunnat använda Vimeo som ett sätt att dela sina videor för att tjäna pengar från Vimeo. Numera måste vi säga att Vimeo har blivit en konkurrent till YouTube.

Vimeo skiljer sig från YouTube på grund av sin ”konstnärliga” särprägel. Det betyder inte att skapare inte bör marknadsföra sitt arbete vid sidan av Vimeo på samma sätt som på YouTube, för det kan de göra om deras publik finns där.

Det är bara det att YouTube är så stort att det omfattar allt man kan rikta en kamera mot. Vimeo, å andra sidan, är väldigt känt specifikt för kreativt konstnärskap – inte för tillfälliga vloggare, människor som gillar att skapa tekniska handledningar eller spelare som gillar att visa upp sina spelkunskaper.

Lär dig tjäna pengar på Reddit

Tjäna pengar på Vimeo

Vimeo erbjuder flera olika alternativ för personer som vill ha specifika lagrings- och funktionsbehov. Nedan följer en kort analys:

Förtjäna pengar från Vimeo – Vimeo Free:-

Du kan registrera dig just nu på Vimeo gratis. I den kostnadsfria registreringen får du ett ganska begränsat urval av funktioner och bara 500 MB lagringsutrymme per vecka för videor som du vill ladda upp. Du kan också uppgradera din plan när som helst. I grund och botten rekommenderas gratiskontot för nybörjare som inte tar innehållsskapande på alltför stort allvar.

Vimeo Plus:-

Plus-medlemskap hos Vimeo kostar cirka 7 dollar/månad om du betalar årligen eller 12 dollar/månad om du betalar månadsvis, med en gräns på 5 GB lagringsutrymme per vecka. Du kan också få obegränsad bandbredd i Vimeo-spelaren och en massa andra saker som basmedlemmar inte har tillgång till.

Vimeo Pro:-

Vimeo Pro är för professionella användare. Det kostar cirka 20 dollar i månaden (om du betalar årligen) och erbjuder utmärkta bilder av hög kvalitet för dina videor. Du får också 20 GB lagringsutrymme i veckan, ingen bandbreddsbegränsning, Pro-statistik och mycket mer.

Få ytterligare två premiumplaner för företag och avancerade videobehov.

inkomst vimeo

Gör videor för Vimeo:

Nedan finns några av de bästa funktionerna som Vimeo någonsin har erbjudit sina artister:
Uppladdare: Välj en video eller mp4-fil från din datorlagring, Google Drive, Dropbox etc. och ladda enkelt upp den på Vimeo och tjäna pengar från Vimeo.

Förbättringsverktyg: –
Vimeo erbjuder dig att lägga till ett musikspår från sitt musikbibliotek till någon av dina videor, varav många är gratis att använda men inte alla.

Samlingar: –

Du kan lägga till dina bästa videor till dina egna album, kanaler, portföljer eller grupper.

Creative Commons-videor:

Vimeo har en delvis sektion med användares videor som är Creative Commons-licensierade, vilket innebär att du kan använda dem lagligt i ditt eget arbete.

Videostatistik:-

Du kan mäta hur många spelningar dina videor får, vilka videor som spelas många gånger och alla dina kommentarer.

Videoskola:

Vimeo erbjuder dig handledning och lektioner om hur du skapar de bästa videorna för att tjäna pengar med hjälp av Vimeo-appen.

tjana pengar vimeo

Musikbutik:

Utforska alla musikspår som finns i Vimeos bibliotek och som du kan använda till dina videor och sätta ihop dem med hjälp av verktyget Enhancer.

Tipskorg:

Nu har Vimeo infört ”tip jar” för innehållsskapare, som erbjuder dem att ta emot små kontantbetalningar från tittare som vill ge dricks för att uppskatta ditt arbete.

Sälj videor:

Den här funktionen är endast tillgänglig för uppgraderade medlemmar och ger dig möjlighet att sälja dina egna videor som en del av Vimeos On-Demand-funktion.

Slutsats

Så vid det här laget har vi täckt alla viktiga tips för att tjäna pengar från Vimeo. Låt oss nu göra en sammanfattning av hela artikeln:

Vimeo är en plattform där du bara behöver ladda upp dina videor antingen det är relaterat till videospel, tekniska handledningar, pedagogiska eller roliga, och försök att marknadsföra din video för att tjäna pengar från vimeo.

För att börja din resa måste du först registrera dig på Vimeo-appen eller webbplatsen. Det finns tre typer av planer du kan välja någon av dem enligt ditt val. Vi rekommenderar att du väljer en gratis plan om du bara börjar eller vill ta en titt på hur du kan tjäna pengar från Vimeo. Om du har viss erfarenhet så kan du uppgradera din prenumerationsplan till plusmedlemskap. När du har fått ett medlemskap kommer Vimeo att erbjuda dig alla sina galna och coola funktioner som hjälper dig att tjäna pengar och popularitet på internet.

Artikeln är inspirerad av: https://www.techgecs.in/2021/08/how-to-earn-money-online-from-vimeo.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *