Tjäna pengar Pinterest: Inkomst via Pinterest

Många företag använder redan Pinterest för att indirekt marknadsföra sina produkter och tjänster. Men Pinterest är inte bara en plattform för sociala medier. Det finns också möjligheter att tjäna pengar direkt på webbplatsen. För dem som är intresserade av att öka sina intäkter online finns här en guide som lär ut hur man tjänar pengar på Pinterest.

Hur man tjänar pengar på Pinterest

Det finns många möjligheter att tjäna pengar på Pinterest. Betalar Pinterest pinners på samma sätt som YouTube betalar vissa av sina videoskapare? Nej, men om du använder webbplatsen avsiktligt kan du ändå använda den för att förbättra ditt företag eller din personliga ekonomi.

Lär dig hur du tjänar pengar på WhatsApp

Pinterest fungerar genom att användarna kan skapa pins, som vanligtvis är bilder eller videor med länkar till externa webbplatser. Så om du kan utnyttja dessa länkar kan du lära dig hur du kan tjäna pengar på Pinterest.

8 sätt att tjäna pengar med ett Pinterest-konto

En framgångsrik Pinterest-strategi kräver bara lite planering. Först ska du registrera dig för ett företagskonto på Pinterest. Fundera sedan på hur du ska styra andra pinners till din webbplats eller en annan destination där du kan tjäna en inkomst. Här är några alternativ att överväga.

tjana pengar Pinterest

1. Bli en virtuell assistent på Pinterest

Virtuella assistenter på Pinterest driver konton åt andra användare. Du kan skapa pins, marknadsföra dem och schemalägga innehåll för varumärken. Om du vill tjäna pengar som en Pinterest VA skapar du ett eget konto för att visa dina förmågor. Marknadsför sedan dina tjänster på din webbplats eller kontakta dina favoritmärken för att erbjuda dina tjänster.

2. Inkludera affilieringslänkar i Pins

Affiliatemarknadsföring på Pinterest innebär att skapa pins som innehåller en direkt affiliatelänk till relevanta produkter eller tjänster. När en annan användare klickar på länken från din pinne kommer de att hänvisas till en webbplats där de kan köpa. Om de gör det tjänar du provision från varje försäljning. Registrera dig som affiliate hos dina favoritmärken och strö in affiliatelänkar i annat innehåll som är värdefullt för din publik.

3. Samarbeta med varumärken

Du kan också samarbeta direkt med varumärken för att marknadsföra deras produkter eller tjänster för shoppingvänliga idépinnar. Den här strategin kräver i allmänhet att du redan har många följare och mycket trafik på dina pins. För att tjäna pengar på Pinterest på det här sättet ska du skapa priser som du tar ut av varumärkena för enskilda pins och annat innehåll.

4. Erbjuda konsulttjänster på Pinterest

Om du har erfarenhet av att skapa din egen framgångsrika Pinterest-strategi kan du överväga att erbjuda Pinterest-konsulttjänster till andra varumärken. Först måste du visa din förmåga att marknadsföra din egen webbplats med hjälp av den visuella sökmotorn. Marknadsför sedan till andra Pinterest-användare som vill tjäna pengar med sina Pinterest-strategier.

5. Skapa trafik till din e-handelswebbplats

Om du säljer fysiska produkter kan Pinterest vara ett perfekt sätt att få in mer försäljning. Skapa pins som innehåller foton och länkar till dina produkter. Då kan dina pins öka varumärkeskännedomen och få fler intresserade köpare till din webbplats.

6. Skapa trafik till din blogg

På samma sätt kan bloggare använda Pinterest för att driva trafik. Detta ökar bloggintäkterna om du använder sponsrade inlägg eller affiliatelänkar för att tjäna pengar på din webbplats. Ju fler besökare du får via Pinterest, desto större är dina chanser att driva en lönsam och framgångsrik blogg.

7. Sälj mallar för Pinterest

Massor av Pinterest-användare förlitar sig på webbplatsen för att få trafik till sitt onlineinnehåll eller sina produkter. Och vissa typer av bilder och designelement är mer benägna att prestera bra på webbplatsen. Till exempel innehåller många iögonfallande pins en bild med text över den. Dina mallar kan innehålla det grundläggande formatet för dessa bilder. Så dina kunder kan helt enkelt infoga sina egna bilder och rubriker.

pinterest inkomst

8. Lär ut marknadsföring på Pinterest

Om du är ett Pinterest-proffs kan du lära ut dina strategier till andra onlineföretagare i utbyte mot en avgift. Starta din egen webbplats och skapa en onlinekurs med olika moduler. Du kan även inkludera den med innehåll om andra sociala medieplattformar eller marknadsföringsstrategier.

Hur du tjänar mer pengar på ditt företagskonto på Pinterest

När du har bestämt hur du ska tjäna pengar på Pinterest med din egen unika strategi är arbetet inte färdigt. Du måste skapa konsekvent innehåll och marknadsföra dina pins regelbundet. De här tipsen kan hjälpa dig att nå fler användare och därmed tjäna mer pengar.

Hitta din nisch

Ett fokuserat Pinterest-konto har större chans att locka till sig en engagerad följarskara. Du kan till exempel fokusera på DIY-innehåll, mode eller heminredning. Gör lite sökordsforskning för att hitta de mest relevanta termerna att inkludera.

Fyll i din Pinterest-profil

När du registrerar dig för ett företagskonto på Pinterest kan du skapa ett namn, en beskrivning och länkar. Dessa bör innehålla relevanta nyckelord och hjälpa dig att locka till dig relevanta följare. En nybliven bloggare kan till exempel beskriva sin bloggresa i beskrivningen för att locka likasinnade bloggare.

pinterest pengar

Förbättra SEO på Pinterest

Pinterest-användare hittar ofta innehåll via Google eller sökfältet på Pinterest. Inkludera därför relevanta nyckelord i din profil och i varje pinbeskrivning. Bläddra bland populärt innehåll inom din nisch för att hitta idéer.

Undersök din målgrupp

Din målgrupp kan påverka hur du marknadsför dig till användarna på webbplatsen. Du kan till exempel skräddarsy innehåll för professionella bloggare, hemmamammor eller nya husägare. Titta på din egen bloggnisch eller dina nuvarande kunders demografi för att begränsa detta.

Öka antalet följare på Pinterest

Att utnyttja Pinterest är inte samma sak som andra sociala plattformar där du bara förlitar dig på följare för att få trafik. Men ju fler följare du har, desto fler människor kommer sannolikt att stöta på ditt innehåll. Öka antalet följare genom att interagera med andra användare och länka folk till din profil.

Gå med i grupptavlor

Pinterest erbjuder också grupptavlor där flera Pinterest-konton kan ladda upp innehåll. Många av dessa har många följare på grund av det konsekventa innehållet. Gå med i några inom din nisch för att öka din räckvidd.

Anmäl dig till ett partnerprogram

Om du vill tjäna pengar på Pinterest med hjälp av affiliatemarknadsföring behöver du en egen unik affiliatelänk. Webbplatser som Amazon, RewardStyle och ShareASale välkomnar alla online-influencers att dela sin egen hänvisningslänk på pins.

pengar pinterest

Undersök Pinterest Analytics

När du har inrättat ditt eget Pinterest-konto kan du övervaka statistiken för att se vad som fungerar bäst. Om en viss typ av pins konsekvent presterar bättre än andra, fokusera på den typen av innehåll framöver.

Starta din egen webbplats

En egen webbplats kan hjälpa dig att tjäna pengar genom fysiska eller digitala produkter. Eller så kan du tjäna pengar genom annonser eller ett affiliateförhållande där. Och Pinterest är ett gratis verktyg som kan driva trafik.

Främja pins på andra sociala medier

Om du redan har många följare på andra sociala plattformar kan du utnyttja dem på Pinterest också. Länk regelbundet till ditt konto eller enskilda pins eller tavlor för att öka antalet följare och engagemang.

Hur många följare behöver du för att tjäna pengar på Pinterest?

Du behöver inte ha en miljon följare för att tjäna pengar på Pinterest. Faktum är att alla som inkluderar affiliatelänkar i sina pins eller erbjuder produkter på sin egen webbplats kan tjäna pengar online med hjälp av de strategier som nämnts tidigare. Hur mycket pengar du tjänar kan dock påverkas av dina följare och ditt engagemang. De som har minst några tusen följare har störst sannolikhet att få in affiliateinkomster eller har det sociala kapitalet för att samarbeta med varumärken.

Artikeln är inspirerad av: https://smallbiztrends.com/2022/01/how-to-make-money-on-pinterest.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *