Tjäna pengar LinkedIn: Inkomst via LinkedIn

LinkedIn, världens största professionella och jobbsökande sociala medieportal, är en viktig källa för nästan 610 miljoner registrerade användare i 200 länder. Portalen gör halva arbetet för människor genom att släppa inlägg för arbetssökande eller arbetssökande och andra professionella konstitueringar för att tjäna pengar.

De sociala nätverkssidorna, inklusive LinkedIn, handlar inte bara om att ladda upp bilder eller videor eller kanske några andra tillfälliga saker.  En del användare har för vana att titta på LinkedIn endast för att få jobb. Att fylla på ditt CV på nätet är bara 30 procent av det du gör. Om vi tittar på den ljusare bilden är LinkedIn också det bästa sättet att tjäna pengar professionellt.

Lär dig även tjäna pengar på Pinterest

Många har publicerat några 13-40 sätt att tjäna pengar via LinkedIn. Men efter att ha sökt och förfinat de professionella idéerna fick vi de finaste och absoluta 10 metoderna som fungerar via plattformen.

10 professionella sätt att tjäna pengar via LinkedIn

linkedin pengar

1. Gå med i eller skapa LinkedIn-grupper

Skapa eller gå med i de LinkedIn-grupper som du är intresserad av. Om en registrerad användare vill skapa en grupp kan ringa intresserade eller relevanta medlemmar via e-postmallar. Öka ditt utskick genom att använda tillkännagivanden, webbseminarier eller gratis innehållsgåvor.

Att gå med i en grupp hjälper dig att utöka ditt nätverk professionellt. Din profil kommer att visas i den högra sidofältet tillsammans med gruppmedlemmarnas profiler. På så sätt får du en bättre exponering för att hitta ett professionellt relevant jobb genom att tjäna pengar.

2. Registrera dig på LinkedIn Profinder

LinkedIn Profinder är en marknadsplats för professionella tjänster för att hitta de bästa frilansjobben och oberoende jobben. Allt du behöver göra är att registrera dig där, så kan du hitta en mängd jobb från personer som söker expertis. Generellt sett är detta det näst bästa sättet att tjäna pengar, även som svartjobb.

Tjänsten är gratis om du inte vill få mer än fem jobbuppdateringar i månaden, vilket måste betalas för LinkedIn premium. Från tränare till författare, IT-tjänster med mera, alla kategorier är tillgängliga för att tjäna pengar.

3. Förbättra din profil

Nästan 80 % av de registrerade medlemmarna glömmer att uppdatera sin LinkedIn-profil. Det är lämpligt att uppdatera din profilsida med arbetslivserfarenhet eller utbildningsprofil. Detta är den specifika plattformen där du måste uppdatera eller fylla i hela profilen för att få uppdateringar från liknande jobbsidor som du är intresserad av.

Detta är en slags miss att inte få uppdateringar från företag, och så småningom får chansen att tjäna pengar lite utrymme.

4. Använd produktsektioner för att sälja produkter

För företag som vill sälja sina fysiska eller digitala produkter erbjuder LinkedIn en stor chans att tjäna pengar via produktsektionen.

Skapa enskilda produktlistor i produktsektionen på ditt företags sida. Här finns funktioner som banner som besökare kan klicka på på dina landningssidor, YouTube-reklamfilmer och kontaktuppgifter. Du kan också uppmuntra människor att skriva recensioner eller eventuella rekommendationer till produkterna genom att lägga till en rekommendera-knapp. Du kan också diskutera i de grupper som du skapat eller gått med i för att mest sannolikt sälja dina produkter där människor kan tycka att det är intressant att köpa dem. Det ser inte ens ut som en försäljningspitch.

pengar linkedin

5. Ett professionellt headshot

Det som lockar folk till din sida är på grund av din profil och ett foto av dig. Ett professionellt headshot till din profil är en affär. Användare får 20 gånger fler profilvisningar och fler meddelanden med många ögon på ditt foto. Beskurna foton från en massa fester du gått på med vännerna eller från en bröllopsmottagning stärker inte din professionella image.

Du kanske tycker att det är okej att lägga till några avslappnade bilder. Bild en finansiell rådgivare laddar upp en suddig selfie som sitt foto, skulle du lita på dem? Detta är också samma sak. Så ta en professionell headshotbild för att hitta ett bättre jobb.

6. Ladda upp videor direkt till LinkedIn

LinkedIn belönar människor med fler videovisningar när en video laddas upp direkt på plattformen med sin algoritm. Däremot kan delning av länk från YouTube eller andra sätt trycka ner algoritmens räckvidd.

LinkedIn-videor kan vara på 10 minuter, men det är lämpligt att hålla den kort och exakt, så att tittarna finner den intressant. Fler chanser eller visning och pengar är möjliga med videorna att inkludera- tips, hur man gör, brytande nyheter från branschen och åsikter.

7. Innehållet vissnar aldrig

Även om det är en plattform för sociala medier kan en liten touch av innehåll på din LinkedIn-sida få dig att tjäna pengar. Hur? LinkedIn belönar med mer synlighet när du skriver innehåll eller artiklar på dess plattform. Den förbättrar även läsardata genom att positionera dig som ämnesexpert – genom att trycka på ”Me” i programmet. Insikter i realtid projiceras om vem som läser ditt innehåll tillsammans med arbetsgivare, jobbtitlar och platser.

8. #motivation LinkedIn

Hashtaggar är mandat i alla befintliga sociala kanaler. Från en vanlig människa till stora varumärken, alla använder hashtaggar för att bli uppmärksammade. Nåväl, för LinkedIn fungerar hashtaggar annorlunda än Twitter, Instagram eller Facebook.

Nyligen började LinkedIn uppmuntra användarna att gå med i hashtaggemenskaper med människor med ämnen som rör personlig utveckling och kärnverksamhet där du kan dela innehåll genom att lägga till dessa hashtags för att nå exponentiellt. Idag har #motivation nästan 12 miljoner följare.

tjana pengar linkedIn

9. Genom LinkedIn-annonsering

Har du några dollar, investera då i LinkedIn Advertising för att tjäna mer inkomster.

Skapa en annonskampanj för att marknadsföra den kostnadsfria give-away genom att använda målinriktningsalternativen för att få användarnas uppmärksamhet. Du kan till och med skapa en annonskampanj som fokuserar på demografiska målgrupper för din produkt. Detta kommer att hjälpa dem att bli nyfikna på att veta mer om gratis giveaways och driver människor att gå till de begränsade erbjudandena och ta dem. Att inkludera rabattkoder kan också hjälpa dig att nå ditt mål.

10. Uppmuntra till affiliering av marknaden eller produkter.

Affiliatemarknadsföring är den ultimata källan för att tjäna pengar. Det genererar inkomster online och kan skriva bra recensioner. Det finns så många fördelar om du främjar dessa på LinkedIn för att öka din affiliateförsäljning. Du kan dela dina recensioner om affiliate-marknadsföring i grupper. Du kan till och med mejla dem om det på din blogg så att de kanske finner det intressant med eventuella nya produktlanseringar, tidsbegränsade erbjudanden och rabattkoder.

Det är allt folk! Min version av tankar om att tjäna pengar genom LinkedIn- Researched and Redefined. Om du har några åsikter om hur man tjänar pengar via LinkedIn, dela gärna med dig till oss.

Artikeln är inspirerad av: https://www.whizsky.com/10-professional-ways-to-earn-money-through-linkedin/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *