16 sätt att tjäna pengar på din trädgård

Det finns hundratals anledningar att tillbringa tid utomhus i trädgården – oavsett om det är solsken eller frost finns det alltid något som bara kan hittas utomhus. Oavsett om du är en ivrig trädgårdsmästare, en trädgårdsfestare, något mittemellan eller något helt annat, finns det alla möjliga sätt att njuta av trädgården ensam eller tillsammans med andra. Men visste du att det finns sätt att använda din trädgård för att tjäna pengar också?

Hur kan du tjäna pengar på din trädgård?

16 sätt att skapa inkomst från din trädgård. En enkel och kreativ lista på saker du kan göra för att tjäna pengar hemma i din trädgård.

1. Sälj örter

Att odla örter är en fantastisk användning av din trädgård – hemodlade ingredienser till en signaturrätt eller en garnering till en experimentell cocktail, örter är nybörjarvänliga och överskottet kan säljas till vänner och familj eller bredare för en enkel sidoinkomst.

salja plantor

2. Sälj ätbara och dekorativa blommor

Visste du att det finns hemodlade ätbara blommor att köpa? Du kan hitta dem på lager i hälsobutiker och du kanske stöter på dem på en restaurang. Det viktiga att komma ihåg är att vissa blommor säljs som dekoration (påskliljor) medan andra är ätbara (till exempel maskrosor) – gör din research och sälj båda.

3. Håll boskap

Ett annat vanligt alternativ för att tjäna lite extra pengar är genom boskap. Boskap är ett vanligt alternativ: vaktlar, höns och ankor kan utgöra en plattform för ett litet företag, allt från din trädgård.

4. Hyr ut din trädgård för fester

Förutom att sälja från din trädgård kan du hyra ut din trädgård för olika ändamål. Om du till exempel har en välutrustad trädgård kan du hyra ut den för fester – vi rekommenderar att du börjar med barnfester eftersom det inte krävs någon alkohollicens och du inte riskerar att få problem med bullerföroreningar genom hög musik, men du kan behöva undersöka försäkringar och CRB-kontroller. Du kan räkna med att tjäna mellan 800-850 pund för din tid, dina ansträngningar och dina resurser.

5. Hyr ut din trädgård för camping

På samma sätt kan du räkna med att tjäna lite extra pengar genom att hyra ut din trädgård till campare. Detta är en bra idé för dem som har större trädgårdar eller som ligger nära intressanta platser. Det finns allt fler trädgårdsstugor och utrymmen som annonseras på ”Air BnB”, vilket är oerhört populärt och ett enklare sätt att hitta potentiella hyresgäster.

6. Biodling

Biodling är en populär hobby, och 44 000 biodlare sköter för närvarande bikupor i Storbritannien. Med en kupa som skördar cirka 40 pund honung är biodling ett säkert sätt att göra vinst på din trädgård. Bina är enkla att sköta eftersom de är självförsörjande varelser, men innan du börjar är det viktigt att du kommunicerar med dina närmaste grannar innan du börjar planera för att undvika allergier.

7. Frön och plantor

För de bland oss som har gröna fingrar – det här kan vara något för dig. Använd dina trädgårdskunskaper för att föröka plantor som du kan sälja på bilaffärer och lokala verkstäder, och naturligtvis till vänner, familj och kollegor. Genom att odla växter i din trädgård kan du tjäna 600 pund per månad (med en toppnotering mellan februari och oktober).

8. Sälj ekologiska produkter på marknaden

Det perfekta trädgårdsföretaget – den ekologiska marknaden. Du kan odla frukt och grönsaker i dina personliga trädgårdar och sedan sälja vidare till hungriga köpare. Detta är ett större projekt som kommer att kräva mer tid, erfarenhet och pengar än de andra som anges här – men belöningen kommer att vara värd det. För de största projekten kan du sälja i ett lokalt marknadsstånd om du kan odla och behålla tillräckligt med produkter.

tjana tradgard pengar

9. Hyr ut din trädgård som kolonilotter

Fler människor börjar ägna sig åt trädgårdsarbete – men alla har dock inte resurserna. Det är här du kommer in i bilden. Du kan hyra ut din trädgård till människor som kolonilotter. Detta är ett projekt som lämpar sig bäst för dem som har tillgång till trädgården via en sidogata. Om du är Londons leverne – kommer du garanterat att bli framgångsrik.

10. Öppna din trädgård för allmänheten

För dig som har en stor och vacker trädgård – varför inte dela din stolthet och glädje med andra? Att vara värd för ett evenemang med öppen trädgård är ett enkelt sätt att tjäna pengar och kan vara ett utmärkt sätt att samla in pengar till välgörenhet. Om du vill engagera dig i välgörenhet genom din trädgård kan du annonsera gratis via National Garden Society eller Open Gardens.

11. Sälj färska snittblommor

Förutom att sälja ekologisk frukt och grönt är hemodlade blommor ett annat sätt att tjäna pengar genom din trädgård. Arrangera dem i buketter och sälj dem lokalt för att driva ett litet företag direkt från din trädgård.

12. Sälj fruktsmoothies med produkter från din trädgård

Med hjälp av produkterna från din egen ekologiska trädgård, varför inte starta företag i köket och blanda ihop några signatur-smoothies. Med den hälsokick som just nu är på gång kan dina smoothies vara ett framgångsrikt sätt att få en andra inkomst.

13. Gör hemlagad sylt och chutney

Att sälja hemmagjord sylt och chutneys är ett innovativt sätt att tjäna en extra lön. Varför inte prova att personalisera med ett band och en skräddarsydd hemgjord förpackning för att verkligen fånga folks uppmärksamhet? Det är något som hela familjen kommer att uppskatta – en verksamhet med sylt eller chutney (eller båda!) kan vara både rolig och lönsam.

tjana pengar tradgard

14. Skapa trädgårdskonst

Om du är en kreativ själ varför inte dela ditt arbete med andra. Du kan måla scener i din trädgård om du är en stillebenmålare, eller ta konstfulla fotografier om det är din passion. Om du kan tjäna pengar på din hobby kommer du att njuta enormt mycket av ditt arbete. Sälj lokalt och på nätet och dela ditt arbete med vänner och främlingar.

15. Hyr ut din trädgård till målarklasser

Vem visste att du kunde hyra ut din trädgård för så många spännande evenemang? Om du har en särskilt imponerande trädgård med särskilt visuellt intresse, till exempel exotiska växter eller mystiska vrår och andra gömställen, kan du tjäna över 100 pund genom att hyra ut din plats till målarklasser.

16. Sälj festliga presenter och dekorationer

Under julhelgen, varför inte sälja hemgjorda gåvor och dekorationer till andra. Med hjälp av hulling och mistel kan du skapa julbuketter, kort och andra festliga detaljer och gåvor till grannar och vänner.

Många använder ett par eller flera av tipsen som finns för att tjäna pengar snabbt i denna artikel här inne på sajten.

Artikeln är inspirerad av: https://www.lovethegarden.com/uk-en/article/16-ways-make-money-your-garden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *