Löning – bra läge för förändring

Idag är det löning och kontot är åter igen påfyllt. Det innebär också att det är ett perfekt läge att göra slag i saken, att verkligen förverkliga de förändringar man planerat för sin privatekonomi. Här får du tips på hur du kan tjäna extra pengar, ifall du inte har en stabil lön.

Det kan vara att man bestämt sig för att sätta undan 10 % av lönen på ett sparkonto, inte köpa några kläder denna månad eller vad som helst som får dig att antingen ta dig till en situation där pengarna som kommer in överstiger utgifterna. För det är det det handlar om!

Ligga på ett underskott

Om man under en period av en månad ligger på ett underskott, utgifterna överstiger intäkterna, finns det egentligen bara två att ta sig över noll-strecket. Antingen ökar man intäkterna eller så minskar man utgifterna. Detta är givetvis en förenkling och i de flesta fall lättare sagt än gjort.

Det man får göra är att fundera på vilket som är lättast i din situation. Att minska sina utgifter är ofta den enklaste lösningen och det går att göra i viss utsträckning utan att det påverkar ens livskvalitet. Det är först är minskandet av utgifter går ut över ens livskvalitet som sparande blir tråkigt. Detta påstående ska man inte förväxla med att spara pengar om man ligger på ett överskott.

Var aktsam med dina pengar

Då tänker jag mest på att sparande blir att man avstår från att spendera pengar nu mot att i gengäld kunna spendera en större summa vid ett senare tillfälle, t.ex. när man sparar till en semesterresa. Det finns även vissa som väljer att finansiera sin semesterresa med sms-lån vilket givetvis blir dyrare. Låna aldrig pengar till en semesterresa är mitt första råd. Det blir ofta dyrare än du tänkt dig och du får stå och betala på ditt lån långt efter att du kommit hem igen.

Så vilka förändringar funderar på att göra i ditt liv och din privatekonomi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *