Köpa Billiga Domäner

Det dyker upp en hel del erbjudande där man kan köpa billiga domäner. Ofta är detta bara ett sätt att locka in dig som ny kund och efter det första året så får man tugga en betydligt högre årsavgift på domänen. Det spelar så klart inte så stor roll om du bara ska ha en domän för något litet projekt men ofta så pockar det på och helt plötsligt sitter man med en hel del domäner. Då är det dags att tänka över var du vill ”lagra” dina domäner långsiktigt.

Numera går det att flytta sina domäner och det lämpar sig utmärkt för oss som vill utnyttja erbjudanden på billiga domäner. Här tänkte jag förklara hur du kan minimera dina kostnader för domäner långsiktigt. Sitter du med ett flertal domäner hos Se Direkt (IIS) idag så är det verkligen dags att göra något.

Svenska Domäner

För svenska domäner (.se) så är det billigast att hålla sig till en svensk registrar. Binero med 99 SEK per år för en .se domän är billigast i Sverige om man räknar med att äga domänen ett par år. Ofta köper jag en ny domän hos någon som har ett erbjudande och sedan flyttar jag den till Binero för lagring. Här är en enkel guide på hur du kan flytta din domän från .SE Direkt till Binero.

Övriga Domäner

Med övriga domäner som com, net, org med mera så har man lite mer att välja på. Det är inte någon skillnad att ha dessa hos en utländsk registrar. Här beror det lite på hur många du har, vilket erbjudande du utnyttjar samt vilka tjänster du är ute efter. Det finns två olika som jag använder mig av.

Godaddy – Troligen världens största registrar på domäner med en hel uppsjö av extratjänster. Här tycker jag det är billigast att ha domäner om man utnyttjar ”rabatt koder”. Varje månad kommer det olika rabatt koder som minskar kostnaden på att köpa nya och även på att förnya domäner. Det är ganska enkelt att hitta och använder man en rabatt kod så brukar man kunna komma ner mot $8 per domän eller billigare om man beställer många. Nackdelen med Godaddy är att när man beställer en domän så får man alltid massa andra erbjudande uppkörda i ansiktet som man måste tacka nej till innan man kan betala och få sin domän.

Namecheap – Enkel och smidig registrar som är något dyrare än Godaddy men har den fördelen att du får gratis whois-skydd när du köper en ny domän som döljer din identitet i whois-databasen. Detta kan vara bra för att slippa få spam och ibland vill man inte ha hela sin adress liggandes så att alla kan se.

Summeringen blir att köpa billiga .se domäner när ett erbjudande uppstår och sedan flytta till Binero eller om ni hittar någon annan registrar som är billigare än 99 SEK per år efter första året. För andra typer av domäner som com, net och org så finns det lite mer att välja på. De går även att köpa hos Binero för 89 SEK men om man ska köpa ett par stycken så sparar man ganska mycket pengar genom att köpa dessa hos Godaddy eller Namecheap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *