100+ Sätt att spara pengar på liten budget

Hur kan du spara pengar när du har en stram budget eller lever från lönecheck till lönecheck? Verkligheten är att ett betydande antal amerikaner (cirka 56 %) har mindre än 1 000 dollar i sparande. Livet är dyrt! Vi måste betala för matvaror, kläder, bostäder, transporter, sjukvård, försörjningsmöjligheter med mera. Om du ska spara pengar, betala av skulder och bli ekonomiskt fri måste du vara medveten och kreativ med din ekonomi.

Det här inlägget listar över 100+ sätt att spara pengar varje månad

Vissa av dessa tips för att spara pengar kräver en förändring av din livsstil och gränsar till extrem sparsamhet. Vissa av strategierna är roliga och kanske inte är så som du är van vid att leva din vardag. Det är dock ett sätt att spara pengar hemma vilket ju är toppen!

I allmänhet är sparstrategierna enkla att genomföra och kommer garanterat att hjälpa dig att spara mer pengar även om du har en låg inkomst. Se till att bokmärka den här sidan så att du kan komma tillbaka till den för spartips i framtiden!!!

100 sätt att spara pengar

Utgångspunkten för att förbättra din ekonomi och spara mer pengar är att förstå var du står ekonomiskt.

1. Gör en ekonomisk granskning:

Vad har du för inkomster? Vilka är dina utgifter? Hur mycket pengar har du kvar varje månad? Hur mycket pengar vill du spara varje månad?

En bra ekonomisk revision ska ge en sann bild av ditt ekonomiska liv och berätta vart dina pengar tar vägen.

Det är lätt att granska din ekonomi med hjälp av appar som Mint, YNAB, PocketSmith och Tiller. Du kan spara dig själv avgiften för budgetappar genom att använda ett Excel-kalkylblad eller helt enkelt sätta pennan på papper och börja arbeta med siffrorna.

2. Skapa en budget:

Med den information du samlat in från steg 1 kan du skapa en budget som anger hur du planerar att spendera dina pengar framöver.

Dela in dina utgifter i kategorier och fördela medel till varje kategori. Bestäm hur mycket pengar du kommer att lägga undan för sparande.

Det är nu dags att hålla dig till din budget och genomföra strategier som sänker dina utgifter.

Hur man sparar pengar på matvaror

Du skulle bli förvånad över hur stor del av din lönecheck som går till att köpa mat. Enligt USA Today spenderar det genomsnittliga amerikanska hushållet 7 203 dollar på mat per år, vilket är nästan 10 % av den genomsnittliga inkomsten före skatt.

satt att spara pengar

3. Använd Cash Back-appar:

Använd de bästa apparna för kontantåterbäring för matinköp, som Checkout 51, Ibotta och Drop, för att få tillbaka pengar till din plånbok.

Checkout 51 och Ibotta låter dig skanna ditt inköpskvitto med din telefon för att få pengar tillbaka som kan vara upp till 30 % på vissa varor.

Drop och TopCashback spårar automatiskt dina inköp och krediterar ditt konto med pengar tillbaka.

Här är en lista över några av de bästa apparna för kontantåterbäring för matbutiker.

4. Gör en inköpslista:

Jag kan inte räkna antalet gånger jag har gått in i en livsmedelsbutik utan en lista och det slutade med att vi brände vår budget och slösade pengar på varor vi inte behövde.

Undvik impulsköp genom att göra en inköpslista och hålla dig till den.

5. Ha en måltidsplan:

Laga mat oftare och använd varor som redan finns i ditt skafferi. Om du tycker att det är svårt att komma på hälsosamma sparsamma måltidsidéer kan du kolla in den här måltidsplanen för 5 dollar för alternativ.

6. Odla dina egna grönsaker:

Om du har plats på din bakgård, balkong eller till och med inne i ditt hem kan du odla dina egna grönsaker och örter.

På våren planterar vi tomater, jordgubbar, salvia, timjan, rosmarin, mynta med mera. Detta sparar inte bara pengar, utan våra barn får också lära sig varifrån maten kommer.

Genom att odla dina ekologiska grönsaker kan du spara mycket pengar och du äter hälsosammare.

7. Köp i bulk:

Om du köper mat och andra hushållsartiklar i bulk kan du spara upp till 30 % eller mer. Detta sparar också på transportkostnader eftersom du behöver besöka butiken mindre ofta.

8. Köp generiskt:

De flesta generiska varor liknar sina märkesalternativ men kan kosta betydligt mindre.

9. Handla inte matvaror på tom mage:

Forskning visar att vi tenderar att spendera mer i allmänhet när vi är hungriga.

10. Ta med dig en egen matkasse:

Spara 5 kronor eller mer per påse genom att ta med en återanvändbar påse för dina matinköp. Besparingarna summerar!

11. Handla under säsong och under rea:

Skräddarsy dina måltider så att du använder det som är i säsong till en lägre kostnad. Om du till exempel inte bor på en plats som Kalifornien blir det dyrt att äta färska apelsiner året runt.

Köp in stora mängder under rea, men lägg märke till utgångsdatum. Det är ingen idé att spara pengar bara för att förlora dem när du måste slänga saker i soporna.

12. Investera i en djupfrys:

Vi köper kött och fisk i bulk när de är på rea och förvarar dem frysta i flera månader. Frysta livsmedel håller längre än man tror.

13. Tänk om när det gäller bondemarknader och ekologisk mat:

Det är inte alltid som bondemarknaderna erbjuder de billigaste (eller hälsosammaste) erbjudandena på färska produkter. Jag slutade besöka bondemarknaderna i mitt område efter att ha upptäckt att jag betalade upp till 30 % mer än i livsmedelsbutiken.

Eftersom jag har arbetat med livsmedelsinspektion kan jag säga att allt som är märkt som ekologiskt inte är vad det utger sig för att vara. Ät hälsosamt och spendera smart.

Spara pengar på matvaror

14. Ät mindre kött:

Jag älskar mina biffar, men de är för dyra för att äta så ofta som jag skulle vilja. Vi balanserar vårt totala proteinintag med baljväxter som bönor och linser.

Att äta mindre kött är också bra för hälsan och kan spara på sjukvårdskostnader. Det är också bra för miljön.

15. Var sparsam med rester:

Sluta slänga rester. Amerikanerna slänger ungefär ett kilo mat per dag och över 165 miljarder dollar i måltider varje år.

Använd dessa överskott som ingredienser för att planera dina måltider. Till exempel kan överblivna grönsaker pureras för att göra soppa eller göra en sallad och fylla en smörgås.

Använd Grocery Budget Makeover för att effektivisera dina matinköp och minska svinnet.

16. Undvik vatten på flaska:

Kranvatten i USA och Kanada är i allmänhet lika säkert att dricka som flaskvatten och kostar bara en bråkdel. Spara din plånbok och miljön genom att dricka vatten från kranen när det är säkert att göra det.

Du kommer att bli förvånad när du hör att flaskvatten är 600 gånger dyrare att dricka än kranvatten!

17. Försäljning – Är du bra på mental matematik?

Kan du lita på dina matematiska färdigheter för att spara pengar när du är i butik och kontrollerar om en rea verkligen är en bra affär? Bär med dig en miniräknare eller använd den på din telefon och låt inte de knepiga rabatterna förvirra dig till ett dåligt köp.

18. Packa din lunch:

Jag sparar över 20 000 kronor varje år genom att brunt packa min lunch hemifrån. På så sätt tenderar jag också att äta mycket hälsosammare måltider.

19. Gör ditt eget kaffe:

Om du är en stor kaffedrickare kan du spara upp till 1 200 dollar per år genom att brygga ditt eget kaffe.

20. Ät på plats:

Undvik frestelsen att äta ute varje kväll. Det kommer att skada din plånbok. Laga dina egna måltider och prova olika recept eller hoppa på $5 Meal Plan.

När du väljer att äta ute, spara genom att välja vatten i stället för sprit, använd rabatterade presentkort och gå till ”barn äter gratis”-restauranger.

21. Använd lojalitetskort:

Vissa butiker erbjuder ett belöningskort som förstärker dina besparingar när du handlar matvaror. Du kanske också kan tillämpa kuponger med hjälp av ditt lojalitetskort.

22. Kontrollera dina kvitton:

Det händer inte så ofta (tack och lov), men jag har fått betala mer än 30 dollar när kassörskan av misstag skannat en vara två gånger eller skrivit in fel priskod. Skanna ditt kvitto från matbutiken för att se till att du inte blir överdebiterad.

23. Köp en prisvärd bostad:

Bostadskostnaderna bör inte överstiga ungefär 30 % av din månatliga inkomst före skatt. Allt över detta kan göra att du blir ”husfattig”. Köp en bostad vars pris är lägre än det lån som din bank godkänner dig för.

Betala en extra summa då och då på dina vanliga amorteringar för att spara på räntekostnaderna. På ett hus på 400 000 dollar kan du lätt förkorta din lånelängd med 10 år och spara 72 000 dollar.

24. Hyr ut ett extra rum:

Om du har ett rum eller en källare som står oanvänd, kan du överväga att hyra ut det för att kompensera dina amorteringar och spara pengar. Bli en Airbnb-värd och tjäna 500-1 500 dollar per månad när du listar ditt extra rum.

25. Väggenomför ditt hem:

Försegla drag som ökar dina värme- och kylningsräkningar under vinter- och sommarmånaderna. Kontrollera fönster, dörrar och golvlister för att se om det finns luckor. Täcka, använd sprayskum eller installera vädringslist när det behövs för att minska din energiförbrukning.

26. Byt ut glödlampor mot lågenergilampor eller lysdioder:

Dessa nya glödlampor håller mycket längre och förbrukar mindre el för samma effekt (upp till 75 % mindre energiförbrukning). Även om de är lite dyrare än glödlampor kommer du att få tillbaka kostnaden på nolltid.

spara pengar satt

27. Köp Energiklassade apparater:

När du uppgraderar gamla apparater, t.ex. diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och kylskåp, köp en energieffektiv modell som är märkt med Energy Star-märket.

28. Uppgradera till en programmerbar termostat:

En programmerbar termostat som denna Nest Thermostat gör det lättare att automatiskt reglera inomhustemperaturen vid olika tidpunkter under dagen.

Smarta termostater programmerar sig själva och de kan hjälpa dig att spara upp till 15 % av dina energikostnader.

29. Klä dig för att spara:

Under vintern kan du ta på dig mer kläder för att känna dig bekväm och sänka termostaten med 5 grader (sparar 10 %). På sommaren kan du klä dig lättklädd och höja termostaten lite.

30. Omfinansiera ditt bolån:

Om de rådande bolåneräntorna är mycket lägre än vad du har kan det vara klokt att refinansiera till en lägre ränta och betala straffavgifterna för att bryta ditt bolån.

32. Undvik vampyrenergiförluster:

Koppla ur apparater och elektronik som inte används för att undvika fantomenergiförluster (standby-ström) som ökar dina elkostnader.

Anslut apparater till en smart strömbrytare som automatiskt stänger av strömmen när apparaten inte används. Energivampyrer kan kosta dig upp till 100 dollar per år!

33. Underhåll din ugn:

Håll din ugn i toppskick så att den kan fungera effektivt och förbruka mindre energi. Din ugn kommer också att hålla längre och spara dig på utbyteskostnader. Några gör-det-själv-underhåll som du kan göra är följande:

Byt filter regelbundet.
Rengör/rengör ventiler och luftregister i huset.
Täta läckande kanaler.
Håll området där ugnen är installerad rent och torrt.
Spara pengar på bostäder och el och vatten

34. Använd timer/rörelsedetektorer:

Installera timers för att styra när utomhusbelysningen ska tändas eller använd en rörelsedetektor så att ljuset bara tänds när det behövs för att se.

35. Kör full belastning:

Dagens effektiva diskmaskiner kan faktiskt spara pengar jämfört med att diska tallrikar manuellt. Minimera energi- och vattenkostnaderna genom att köra fulla lass i din diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.

36. Tvätta tvätt med kallt vatten:

Tvätt med kallt vatten är lämpligt för de flesta kläder och kan spara mer än 60 dollar per år. 75 % av tvättmaskinernas energiförbrukning går till att värma upp vattnet. Så om du inte behöver desinficera tygblöjor är inställningen för kallt vatten ofta tillräcklig.

37. Använd torktumlaren på ett effektivt sätt:

Spara på energikostnaderna genom att använda torkbollar för att minska torktiden för dina kläder. Använd ett halvt torkduk för att uppnå samma resultat. Rengör ludd från torktumlaren, luddfiltret och kanalerna så att den kan arbeta effektivt och undvika en husbrand.

38. Ta kortare duschar:

Jag är en av dem som inte vaknar helt förrän jag har tagit en varm dusch. Så mycket som 20 % av vattenförbrukningen inomhus sker i duschen. Du kan minska din vattenförbrukning med 10 gallon om du förkortar din dusch.

39. Använd duschhuvuden och kranar med låg flödeshastighet:

Du kan minska din vattenförbrukning med mer än 40 % om du byter ut ditt gamla duschhuvud/ dina gamla kranar mot alternativ med lågt flöde, som detta från Niagara. Du kommer också att minska din energiförbrukning och hjälpa miljön.

40: Byt ut gamla toaletter:

Sluta spola bort dina pengar. Om du har en toalett som installerades på 1980-talet är det dags att släppa den för att spara över 200 dollar per år.

Dessa numera uråldriga toaletter använder 3,5 gallon eller mer per spolning. Om de tillverkades före 1980 kan de förbruka mer än 5 gallon och är ett enormt slöseri med pengar.

Nyare miljöeffektiva toaletter använder mycket mindre vatten Använd denna EPA WaterSense-kalkylator för att se hur mycket du kan spara.

41. Sänk temperaturen på din varmvattenberedare:

De flesta varmvattenberedare är förinställda för att fungera vid 140 grader. Överväg att sänka temperaturen till 120 grader för att minska energiförlusterna.

Det finns en liten risk att en lägre temperatur kan skapa förutsättningar för att farliga mikroorganismer ska kunna växa (t.ex. legionellabakterier), men denna risk är mycket liten.

42. Lufttorka din tvätt och dina tallrikar:

Använd tvättlinan för att torka kläder på sommaren och låt dina tallrikar lufttorka på hyllan efter tvätt för att spara upp till 30 dollar eller mer per år.

43. Använd mindre vatten:

Förutom att spara vatten genom att ta kortare duschar och installera armaturer med lågt flöde kan du minska din vattenanvändning genom att:

 • Installera en regntunna under en ränna för att samla upp vatten som du kan använda på gården för att vattna blommor, buskar eller din grönsaksträdgård.
  Reparera läckande rör
 • Stäng av kranen när du borstar tänderna eller rakar dig.
 • Förvara en vattenkanna i kylskåpet.
 • Mullsäkra trädgården för att bromsa avdunstningen.

sparande pengar

44. Använd ditt kylskåp/frys effektivt: Spara pengar på ditt kylskåp genom att:

 • Håll dörren ordentligt stängd – duh! Byt ut dörrtätningen när den slits ut.
 • Låt maten svalna innan du placerar den i kylskåpet eller frysen.
 • Håll temperaturen på den rekommenderade nivån.
 • Avfrosta minst en gång om året.
 • Fyll på kylskåpet
 • Rengör kondensatorspolarna om de är smutsiga.
 • Placera kylskåpet bort från värmekällor.

45. Överklaga din fastighetsskatt:

Om ditt hus har värderats högre än vad det är värt och detta har höjt din fastighetsskatt kan du överklaga den hos staden för att få den sänkt.

46. Handla för en lägre hemförsäkring:

Jag inhämtade offert från sex olika försäkringsbolag när vi köpte ett hus. Den taxa jag slutligen nöjde mig med var 300 dollar lägre än den näst bästa taxan och för samma täckning.

Var inte heller rädd för att fråga om tillgängliga rabatter.

47. Gör-det-själv-underhåll av hemmet:

Du är händigare än du tror. Jag har sparat tusentals dollar genom att byta ut gamla toaletter, renovera vårt däck, måla, återuppliva en gräsmatta, täta, kakla och mycket annat själv.

Det finns flera videohandledningar på YouTube som kan hjälpa dig att spara pengar runt ditt hem. Naturligtvis ska du inte bita av mer än du kan tugga. Håll dig inom din kompetensnivå.

48. Underhåll din luftkonditionering:

Förutom att förlänga dess livslängd kommer detta också att spara din plånbok. Lite gör-det-själv-underhåll för din luftkonditioneringsanläggning:

 • Regelbundet dammsuger du ut skräp som samlas i det inre.
 • Rengör lamellerna med en trädgårdsslang – se till att undvika överdrivet tryck eftersom det kan skada dem.
 • Klipp bort grenar och vegetation inom en radie av en meter.
 • Se till att kondensatavloppen inte är igensatta.
 • Tips för att spara pengar för din bank- och finansverksamhet

Hur du sparar på din bank- och finansverksamhet

Få din ekonomi att fungera för dig genom att spara pengar på dina bankkonton och investeringar samt genom att förbättra din kreditvärdighet.

49. Automatisera ditt sparande:

Efter att ha skapat en plan för ditt sparande i steg 2 kan du omsätta din plan i handling genom att inrätta en automatisk sparplan som tar ut pengar från ditt checkkonto och sätter in dem på sparande enligt ett schema.

Betala dig själv först. Du kan till exempel bestämma dig för att spara 10 % av din veckolön.

50. Använd en app för växelpengar:

Det finns några riktigt bra sparappar som automatiskt avrundar dina inköp och investerar eller sparar mellanskillnaden. De är de ultimata sparapparna om du tycker att det är svårt att lägga pengar åt sidan.

Exempel är Digit, Acorns, Stash Invest och Moka. Numera kan du också använda appar som Cash App för att spara, spendera och investera.

51. Var disciplinerad med kreditkort:

Jag tjänar upp till 1 000 dollar i belöningar (cashback och poäng) på mina kreditkort årligen samtidigt som jag betalar 0 dollar i ränteavgifter. Kreditkort är bra för bekvämligheten, men de gör det också lätt för dig att samla på dig skulder.

Betala av kreditkortsaldon inom 21 dagars amorteringsfria period. I vissa fall är det vettigt att helt avskaffa kreditkorten och betala kontant!

52. Minska bankavgifterna:

Skaffa ett gratis checkkonto och sluta betala en månatlig underhållsavgift. Planera dina bankärenden, använd gratis uttagsautomater, tjäna ränta på ditt utgiftssaldo när det finns tillgängligt via nätbanker eller kreditföreningar.

53. Använd ett sparkonto med hög ränta:

Räntorna har sjunkit dramatiskt under det senaste decenniet och det finns sparkonton som ger 0,01 % APY dvs. en hundradel av 1 %!

Sätt dina pengar i arbete genom att använda ett sparkonto med hög ränta som erbjuder en ränta som är högre än inflationen.

54. Övervaka din kreditvärdighet GRATIS:

Styrkan i din kreditprofil avgör hur långivarna ser på din kreditvärdighet och hur mycket det kommer att kosta dig att få kredit. Ett utmärkt kreditbetyg och en utmärkt kredithistorik innebär att du sparar pengar på ditt hypotekslån och dina personliga lån.

Kontrollera ditt GRATIS kreditbetyg och din rapport med hjälp av Credit Sesame eller Credit Karma.

Här är 8 smarta sätt att snabbt förbättra din kreditvärdighet.

55. Betala av skulderna snabbt:

Betala ner eller betala av dina skulder så snabbt som möjligt och börja med skulder med hög ränta. Om du har ett betydande kreditkortsaldo, fråga din bank om du kan få en lägre ränta eller om du kan överföra och konsolidera ditt saldo med hjälp av ett kreditkort med 0 % för överföring av saldo.

Betala av ditt saldo så snart du kan under kampanjperioden.

56. Sänk dina investeringsavgifter:

Höga investeringsavgifter påverkar din långsiktiga avkastning negativt och avgifterna är ofta inte värda det. Mer än 80 % av de gemensamma fonderna med höga avgifter presterar sämre än sitt jämförelseindex varje år.

Minimera dina investeringsavgifter genom att välja enkelhet framför komplexitet. Till exempel genom att använda billiga börshandlade fonder (ETF:er) som du kan köpa själv med hjälp av ett mäklarkonto eller helt enkelt gå med en robotrådgivare som Wealthsimple, Betterment eller WealthFront.

58. Använd dina skatteåterbäringar på ett klokt sätt:

I motsats till vad många tror är skatteåterbäring inte ”gratis” pengar. Du har helt enkelt lånat ut pengar till staten till en årlig ränta på 0 % i ett år.

Använd din återbetalning till att betala av skulder och spara på räntekostnader. Ännu bättre är att minska din skatteuppbörd och använda mer av dina pengar till arbete varje månad.

59. Bygg upp en nödfond:

Det rekommenderas att du lägger undan 3-6 månaders levnadsomkostnader på ett sparkonto så att du har tillgång till pengar om en nödsituation uppstår, t.ex. om du förlorar ditt jobb, medicinska problem, bilhaveri osv.

En nödfond kan rädda dig från att behöva bränna upp dina kreditkort om något brådskande inträffar.

Sparsamma sätt att spara pengar på transporter

Transporter är en stor utgift för amerikanska hushåll och kostar 11 403 dollar per år. Majoriteten av denna kostnad är knuten till bilägande.

60. Köp ett begagnat fordon:

En ny bil förlorar 10 % av sitt värde under den första månaden efter att du kört den från tomten. Efter fem år är den bara värd 40 % eller mindre av sitt ursprungliga värde.

Med en så hög värdeminskning är det sällan ekonomiskt vettigt att köpa ett helt nytt fordon. Köp ett begagnat fordon i utmärkt skick och spara pengar.

pengar spara

61. Cykla eller gå:

Gå eller cykla när du kan. Det är mycket billigare, bra för din hälsa och bra för miljön.

62. Samåkning eller använd kollektivtrafik:

Fråga dina kollegor/grannar om de är intresserade av att samåka. Det är mer kostnadseffektivt för er alla och ni kan också utveckla några varaktiga vänskapsrelationer.

63. Köp billig bensin:

Köp bensin till det bästa priset i ditt område. Appar som GasBuddy gör detta till en enkel uppgift. Majoriteten av bilarna kräver inte premiumgas, så sluta bränna dina pengar. Använd ett kort med återbetalning för att maximera dina besparingar.

64. Gör-det-själv-underhåll av bilen:

Håll din bil väl underhållen så att den håller längre och inte går sönder för ofta. Några av de bilunderhållsarbeten som du kan utföra själv för att spara kostnader är bland annat:

 • Byt ut slitna vindrutetorkare.
 • Byt ut luftfilter.
 • Byt ut batterier
 • Fyll på och byt ut vätskor
 • Byt tändstift
 • Byt olja och filter. Följ bilhandbokens rekommendationer om hur ofta du ska byta motorolja.

65. Lättar upp din bagageutrymme:

En ytterligare belastning på 100 pund i bilens bagageutrymme minskar bilens bränsleeffektivitet med 1-2 %.

66. Blås upp dina däck ordentligt:

Se till att dina däck inte är för lågt pumpade för att förbättra din bränsleförbrukning. Ha en tryckmätare i bilen eftersom detta också är en säkerhetsfråga.

67. Handla om bilförsäkringar:

Priserna på bilförsäkringar kan variera kraftigt mellan olika försäkringsbolag. Handla runt för att hitta den bästa räntan som finns tillgänglig. Överväg att öka din självrisk för att få mer besparingar.

68. Handla runt för billigare billån:

De bästa bilkrediträntorna är inte alltid tillgängliga hos bilhandlaren. Kontrollera på din bank och hos andra långivare om du har en acceptabel ränta och ett acceptabelt belopp och få ett förhandsgodkännande innan du går till bilhandlaren.

69. Köp en bränslesnål bil:

Undersök bränsleeffektiviteten när du köper en bil. Undvik välkända bensinslukare. Överväg att köpa en hybrid- eller elbil.

70. Kör effektivt:

Några andra tips för att förbättra din bränsleförbrukning är:

 • Kör inte aggressivt, accelerera långsamt, kör långsamt och stanna i lugn och ro.
 • Undvik att köra för fort.
 • Låt inte bilen gå på tomgång under långa perioder.
 • Använd en GPS och ta den snabbaste vägen.
 • Kombinera ärenden.
 • Använd farthållare när du kör på motorvägen och långa sträckor.
 • Hur man sparar pengar på personlig vård och andra inköp
 • Hur man sparar pengar när man handlar

72. Köp generiska produkter eller butiksmärken:

De stora märkena säljs med löjliga marginaler och är oftast inte värda sin kostnad. Modetrender är också ofta kortlivade. Spara pengar genom att köpa generiskt när du köper kläder, mediciner och matvaror.

73. Handla i secondhandbutiker:

I secondhandbutiker kan man hitta bra erbjudanden på kläder, redskap, böcker, möbler, verktyg och mycket annat.

74. Handla på reautförsäljning:

Du kan få tag på dina favoritmärkeskläder till rabatterade priser när de är på rea. De bästa utförsäljningarna brukar ske strax före säsongsbytet och efter semestern.

75. Gör dina egna hygien- och skönhetsprodukter:

Det finns tusentals videor och blogginstruktioner på nätet om hur du kan göra egna tvålar, eteriska oljor, balsam, schampo och kroppslotioner.

76. Undvik fönstershopping:

Jag försöker undvika att fönstershoppa bara för skojs skull eftersom det resulterar i att jag köper saker som jag inte behöver. Om du måste strosa runt i köpcentret kan du överväga att behålla din plånbok hemma.

77. Använd 24-timmars eller 30-dagarsregeln:

Undvik impulsköp genom att ge dig själv ett 24-timmars fönster för att bestämma om du ska gå vidare med köpet eller inte. För dyrbara varor bör du vänta i minst 30 dagar.

78. Avsluta e-postmeddelanden:

Jag anmälde mig till e-postmeddelanden från återförsäljare när vi köpte ett hem eftersom vi var på marknaden för att inreda hemmet och köpa saker.

Månader senare avregistrerade jag mig från alla e-postmeddelanden efter att ha insett att de ständiga erbjudandena och rabatterna lockade mig att spendera pengar som vi inte hade.

79. Prova utmaningen att inte spendera pengar:

Utse en dag i veckan eller några veckor på året till när du ska gå utan att spendera några pengar. Denna aktivitet hjälper till att sätta saker och ting i perspektiv och kan avvänja dig från att spendera pengar på impuls.

Det är också ett utmärkt sätt att underlätta för en minimalistisk livsstil.

80. Läs recensioner och jämför priser:

Om du ska köpa något, sträva efter att köpa det till lägsta möjliga pris. Använd webbplatser för prisjämförelser som PriceGrabber, Bizrate.com, Nextag och Pronto för att ta reda på vilken butik som erbjuder det bästa priset.

Gör din research, läs ärliga recensioner och var säker på att du får valuta för pengarna.

satt att spara pengar

81. Använd kontanter:

Överväg att använda kontanter när du handlar. Folk tenderar att vara lite mer medvetna om vad saker kostar när de betalar kontant. Med ditt kreditkort känner du inte den omedelbara effekten av utflödet av pengar och tenderar att spendera mer. Kontanter är kung!

Sätt att spara pengar på semestern

Det är bra för hälsan att komma bort från det dagliga arbetet och koppla av. Du kan fortfarande vara sparsam när du tar en semester.

82. Planera din resa i god tid:

Börja leta efter flyg och hotellrum tidigt. Att vänta till sista minuten med att boka kan kosta dig 100 % eller mer i prisökningar och lämna ett stort hål i plånboken. Använd appar som Hopper eller Kayak för att övervaka flygpriser och få varningar när priserna sjunker eller stiger.

83. Använd ett resebonuskort:

Använd ett avgiftsfritt kreditkort som belönar dig med pengar tillbaka eller poäng på dina reserelaterade utgifter. Ett bra kreditkort ger också gratis reseförsäkringar. Travel hacking med kreditkort kan vara mycket givande om du är disciplinerad.

84. Överväg en bilresa:

Om du har en stor familj kan bilresor spara massor av pengar. Det kommer också att ge möjligheter att njuta av fler sevärdheter och ljud när du rör dig runt.

85. Hitta gratis aktiviteter:

Undersök vilka gratis eller billiga aktiviteter du kan ägna dig åt på semestern.

86. Överväg en Staycation:

Istället för att åka utomlands i år kan du överväga att besöka lokala attraktioner eller campa på landet. Du slipper betala höga hotell- och flygkostnader och stimulerar den lokala ekonomin. Besök gratis lokala festivaler och konserter.

87. Res under lågsäsong:

Res när det är lite mindre trafik av människor på den plats du vill besöka. Det är till exempel troligt att hotellen är billigare på en sommarresa i september än mellan juli och augusti.

88. Hyr en lägenhet:

Använd Airbnb för att söka efter rum, lägenheter eller huslistor. De är i allmänhet mycket billigare än en hotellvistelse och kan till och med erbjuda fler och bättre bekvämligheter. Du kan till exempel laga din egen mat, få gratis tvätt och ha mer utrymme för barnen att leka.

89. Gör dina egna mellanmål:

Du skulle bli förvånad över hur mycket du slutar att spendera på en bilresa, särskilt om du har barn. Gör dina egna snacks i förväg eller besök livsmedelsbutiken innan du ger dig ut på resan.

Sätt att spara pengar på underhållning och barn

90. Filmkväll hemma:

Hyr eller köp en film, gör egna popcorn och gör en teater i ditt hem. Du kan också dela kostnaden för att hyra en film med en vän eller familjemedlem.

91. Har du en fest? Gör en potluck:

Be alla att välja en maträtt eller dryck som de ska ta med sig. Dina gäster kommer att ha en mängd olika maträtter att välja mellan och du sparar tid, energi och pengar.

92. Använd biblioteket:

Använd ditt lokala bibliotek för att hitta böcker, tidskrifter, CD- och DVD-skivor med mera gratis och spara pengar.

spara pengar satt

93. Köp begagnad sportutrustning:

Barnens sportutrustning är dyrt! Köp begagnad utrustning i gott skick och spara pengar. Dessutom växer de ur dem snabbt ändå, så varför slänga bort pengar på att köpa helt nya?

94. Använd tygblöjor:

Ditt barn kommer att använda massor av blöjor från det att de föds tills de är pottränade… ungefär 7 000 eller så. Du kan spara en del bra pengar genom att använda tygblöjor istället för engångsblöjor.

95. Lär dig sy:

Att ha grundläggande sömnadskunskaper kan spara pengar åt föräldrarna om de kan lappa sönderrivna kläder, sy fast knappar och justera kläderna efter storlek. Denna grundläggande färdighet är särskilt användbar om du har små barn.

96. Få med barnen i programmet:

Det är aldrig för tidigt att inpränta sparsamhet hos barnen. Lär dem att inte slösa på mat, elektricitet och vatten. Ge dem också vanan att spara pengar. De kan börja med småpengar och växa därifrån.

97. Byt barnpassning med andra:

Prata med dina vänner och grannar och kom fram till en strategi för att byta barnvaktstjänster. Du lämnar dina barn hos personer som du litar på och sparar pengar.

Hur man tjänar pengar på sin tid och sina resurser

98. Sälj din skräp:

Hitta tid under året för att inventera de saker du äger. Jag gillar att städa upp mitt skräp varje vår och höst och sälja det för pengar.

Decluttr gör det enkelt att göra sig av med dina gamla böcker, cd-skivor, dvd-skivor, spel, mobiltelefoner och annan teknik. Leveransen är gratis och du får betalt snabbt. Du kan också sälja saker på eBay eller Facebook eller ha en loppmarknad. Sälj gamla kläder på ThredUp eller Poshmark.

99. Hyr ut ditt tomma rum:

Om du har ett rum som står tomt kan du hyra ut det på Airbnb.com. Om du bor i närheten av en högskola/universitet kan du hyra ut till en student och tjäna/spara pengar.

100. Sitta husdjursvakt:

Använd Rover.com för att hitta husdjursvakts- eller djurinternatjobb i ditt område och tjäna lättförtjänta pengar på att gå med hundar och katter och ta dem i pension.

101. Kör runt andra:

Anmäl dig till Lyft eller Uber och kör runt folk med din bil på din fritid. En bil är en tillgång som avskrivs snabbt, så om du kan tjäna lite pengar med den är det bra för dig!

102. Leverera mat och matvaror:

Du kan tjäna en hygglig lön för att leverera matbeställningar och matvaror i ditt område med UberEats eller Instacart. Få igång detta gig genom att använda antingen din bil, skoter eller cykel.

103. Hyr ut din parkeringsplats:

Om du bor i närheten av en högskola/universitet, konsert- eller spelplats kan du hyra ut din parkeringsplats till studenter och andra medan du är på jobbet eller borta.

104. Gör undersökningar:

Gör undersökningar på din fritid och tjäna pengar. Några av de bästa betalda undersökningssajterna är Survey Junkie, Inbox Dollars (bonus på 5 dollar) och Pinecone Research.

105. Undervisa engelska på nätet:

Lär ut engelska språket hemifrån till barn online. VIPKid betalar upp till 22 dollar i timmen till lärare som arbetar hemifrån.

Andra sätt att spara pengar snabbt

106. Sluta röka:

Rökning dödar och kan kosta dig mer än en miljon dollar under en livstid.

satt att spara pengar

107. Stäng av din fasta telefonlinje:

Om du har en mobiltelefon, sluta betala för en fast telefonlinje.

108. Automatisera dina räkningsbetalningar

så att du inte glömmer och måste betala förseningsavgifter. Planera dina betalningar så att de sammanfaller med din lönecheck så att du undviker att hamna i övertrassering.

109. Betala för kvalitet:

Du kan faktiskt spara pengar genom att spendera pengar på kvalitetsartiklar som håller längre.

110. Avbryt oönskade medlemskap och prenumerationer:

Använd en gratistjänst som Trim Financial Manager för att automatiskt säga upp dina oanvända abonnemang och förhandla fram en lägre kabel- och interneträkning.

Det är bra att träna regelbundet. Men säg upp ditt medlemskap i ett gym om du inte använder det. Överväg istället att installera ett hemmagym i stället.

111. Slösa inte bort pengar på födelsedagsfester:

Vissa föräldrar känner att de måste spendera mycket pengar på att anordna en födelsedagsfest för sina barn. Om det kommer att skada din plånbok, skala ner saker och ting och var pragmatisk.

112. Samla ihop dina försäkringar:

Vissa försäkringsbolag ger dig en bra rabatt om du har mer än en försäkring hos dem, t.ex. bil- och hemförsäkring.

114. Gör dina egna rengöringsmedel

med hjälp av vatten, ättika, bakpulver, citronsaft och eteriska oljor.

Finns det några andra strategier som du använder för att spara pengar? Lämna dem i kommentarerna!

Artikeln är inspirerad av: https://www.dollarfinancials.com/how-to-save-money/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *