30 bästa deltidsjobb: Tjäna extra pengar

Ibland räcker inte inkomsterna från ett jobb från måndag till fredag till och det är då som helgjobb på deltid kommer in i bilden. Det finns ett brett utbud av jobb som du kan förlita dig på under helgerna för att tjäna pengar vid sidan om, beroende på dina färdigheter, din expertis eller vad som passar dig bäst.

Skaffa dig ett deltidsjobb

Heltidsjobb gör det vanligtvis lätt för dig att bestämma ditt arbetsschema, även om du tjänar mer ju mer du arbetar. Lyckligtvis finns det många jobb med enorm efterfrågan på helgarbetare, och du kanske inte behöver några färdigheter eller kvalifikationer för ett gäng av dem.

30 bästa deltidsjobb på helgen för att tjäna extra pengar

De bästa deltidsjobben på helgen som anställs nu

1. Korrekturläsning

Ett av de bästa enkla helgjobben är korrekturläsning, eftersom det inte ens kräver någon examen eller särskilda färdigheter. Om du är okej med att läsa artiklar med fel kan du ta dig an korrekturläsning som ett deltidsjobb.

Jobbet innebär att identifiera och korrigera fel i böcker, artiklar och andra texter före publicering. För att bli korrekturläsare måste du alltså kunna identifiera fel och veta hur man snabbt rättar dem. Du kan också förbereda dig innan du anmäler dig till detta deltidsjobb genom online-kurser.

Vi rekommenderar särskilt den här workshopen för nybörjare inom korrekturläsning av Caitlin Pyle, eftersom den lär dig hur du kan utveckla ditt korrekturläsningsföretag och tjäna pengar. När du har tagit lektioner kan du ansluta dig till webbplatser för korrekturläsning online och komma igång. Du kan tjäna upp till 50 dollar i timmen.

pengar helgjobb

2. Matleverantör

Om du har en bil, cykel eller motorcykel och är ledig på helgerna kan du arbeta som matleverantör. Detta är bra lördags- eller söndagsjobb som helt enkelt kräver att du tar mat från restaurangen till folks hem.

Folk beställer mer mat under helgerna och det innebär att du kan tjäna mer pengar. Du kan gå med i olika appar för att börja jobba som matleverantör, som erbjuder dig mellan 10 och 20 dollar i timmen. Bland dessa appar finns bland annat Uber Eats och DoorDash. Det är också ett flexibelt helgjobb, så gör det på din egen tid.

3. Frilansande författare

Om du är bra på att skriva och skapa innehåll är frilansskriveri ett av de bäst betalande deltidsjobben på helgen. Efter grundlig research kommer frilansskribenterna fram till allt innehåll och alla artiklar som du ser på nätet och de anlitas vanligtvis av webbplatser, bloggar och företag.

Du kan få jobb som frilansskribent överallt, oavsett om det är Upwork, Fiverr eller andra marknadsplatser online. Jobben finns också överallt, så du kan snabbt sätta dig själv i arbete i helgen. För att arbeta som frilansskribent behöver du kunskaper i grammatik, skrivande, kommunikation och forskning. Erfarna frilansskribenter tjänar upp till 100 dollar i timmen.

Läs även hur du kan spara dina pengar: https://tjanapengarhemifran.se/satt-spara-pengar-liten-budget/

4. Grafisk formgivare

Ett annat helgjobb som ger bra betalt på vår lista är grafisk design, även om det kräver att du har de nödvändiga färdigheterna och utbildningen innan du kan börja.

Ett enda gig kan ge dig tusentals dollar. Grafiska formgivare är också mycket efterfrågade, så du kan gå med på plattformar som Design Crowd och 99 Designs för att komma igång. Grafiska formgivare kan bli ombedda att utforma saker som webbplatser, märken, broschyrer, t-shirts, logotyper, bokomslag, visitkort med mera.

Du får information från kunden också innan du börjar. Det hjälper att kolla in onlinekurser om hur man tjänar pengar med grafisk design.

5. Bloggare

Bloggare skapar spännande innehåll att engagera sig i, men de tjänar också passiva inkomster på olika sätt. Det är ett av de lämpliga helgdeltidsjobb du kan göra hemifrån, och du behöver bara skapa innehåll och locka sponsorer.

Bloggare tjänar pengar genom sponsorer, annonser, affiliatemarknadsföring, gästbloggar med mera. Det bästa med bloggandet är att det är ditt eget, så du kan skriva om vilket innehåll som helst som intresserar dig.

Dessutom är det flexibelt att skriva under helgen och helt enkelt kontrollera hur det går under veckan. Ju fler besökare du får, desto större är dina chanser att få betalt. Kom igång med en blogg för så lite som 5 dollar per månad med Bluehost.

6. Undersökningsföretag

Alla ger sin åsikt gratis hela tiden, men du kan få betalt för att göra det genom onlineundersökningar.

Dessa undersökningswebbplatser betalar användarna för att fylla i undersökningar av företag och verksamheter som gör marknadsundersökningar.

Du kan ta ut kontanter eller presentkort när du når en viss tröskel. Det är ett av de bästa helgjobben för extra pengar som inte kräver några färdigheter.

Du kan gå med på ledande webbplatser för undersökningar som t.ex:

 • InboxDollars
 • PrizeRebel
 • Survey Junkie
 • DailyRewards
 • Swagbucks
 • Märkta undersökningar

Varje webbplats kan ge dig upp till 100 dollar i månaden, så det är bäst att gå med i flera webbplatser och skicka in enkäter regelbundet under helgen.

helgjobb tjana pengar

7. Evenemangsfotograf

De flesta evenemang sker på helgen för att arbeta som evenemangsfotograf. Du kan till och med sätta upp portföljen och bilderna under helgen, även om du kanske måste träffa kunder under veckan också.

Om du letar efter helgjobb online och inte har något emot att gå ut ur huset, så fungerar detta. Fotografientusiaster kommer särskilt att gilla att vara evenemangsfotograf, och du kan till och med kombinera videografi med det.

Du kan lägga ut annonser om dina tjänster på nätet och sprida dem genom mun till mun för att locka till dig kunder närhelst ett bröllop, födelsedagsfest, bröllopsfest eller något annat evenemang hålls.

8. Barnvakt

De som är bra med barn kan välja barnpassning som ett lämpligt helgjobb. Det är ett av de mest lönsamma jobben på vår lista, eftersom barnvakter kan tjäna i genomsnitt 15 dollar i timmen.

Du behöver ingen erfarenhet för att bli barnvakt, och det finns många jobb eftersom barnvakter är mycket efterfrågade. Förutom att vara barnvakt kan du bli barnskötare för spädbarn eller vaktmästare för äldre. Du kan lägga ut annonser på nätet eller annonsera i ditt grannskap efter helgjobb.

Du kan också gå med i plattformar som Care.com, som har kunder som behöver dessa tjänster. Du kommer inte att tjäna mycket som nybörjare, men lönen ökar ju mer populär och efterfrågad du blir.

9. Hundvakter/djursvakt

Om du är duktig på husdjur kan du arbeta som hundpromenadare eller djurvakt under helgen och tjäna extra pengar. När husdjursägare lämnar staden för en stund anlitar de hundvakter eller hundpromenadörer för att ta hand om sina husdjur så att de slipper resa med dem.

För att göra det lättare för dig kan du registrera dig på Rover. Den här appen för djurpassning och hundpromenader kopplar ihop dig med djurägare som kan behöva dina tjänster. Vissa kunder kanske ber dig att ta med husdjuret hem till dig eller promenera dem dagligen. Hundpromenadare tjänar upp till 15 dollar i timmen.

10. Evenemangsplanerare

Evenemangsplanering är ett helgjobb på deltid som ger bra betalt, även om du kan behöva göra några uppgifter under veckan.

Du kan planera födelsedagsfester, bröllop och andra evenemang under helgen. Börja med att skapa en evenemangsportfölj och visa upp den på nätet och i dina nätverk. Gör sedan ett bra jobb och använd detta som en marknadsföringspunkt.

Det är viktigt att annonsera att du endast arbetar under helgerna. Du behöver ingen examen för att planera några mindre evenemang och du kan tjäna hundratals dollar under helgerna.

11. Lärare på nätet

Du kan också arbeta som online-handledare om du behöver online-jobb som betalar bra. Många människor letar efter handledare, oavsett om det är studenter som förbereder sig för tentor eller personer som inte talar engelska.

Om du talar ett annat språk kan du till och med undervisa andra. Om du är en certifierad lärare är det mycket lättare att få jobb som handledare online, även om vissa plattformar anställer dig utan detta.

Förutom att undervisa i engelska är andra populära handledningsämnen datavetenskap, kemi, teknik, matematik, anatomi och fysik. Så om du är kunnig i dessa ämnen kan du lära andra under helgen. Lärare kan ta upp till 60 dollar i timmen.

12. Servitör

Ett annat av de bäst betalande deltidsjobben på helgen på vår lista är att arbeta som servitör eller servitris. Du kan också arbeta som bartender eller värd.

Restauranger och barer har många kunder från fredag till söndag, vilket innebär att de behöver extra händer. Därför anställer de deltidsarbetare under helgen. Om du letar efter jobb som servitör är det lämpligt att välja de deltidsjobb som anställer nära dig, så att du inte behöver gå långt.

Fråga runt på några ställen i din närhet och du kommer att bli förvånad över att se vem som behöver hjälp. Servitörer tjänar över 10 dollar i timmen.

helgjobb pengarna

13. Musiklärare

Om du har kunskap om musik eller kan spela ett musikinstrument bra kan du arbeta som musiklärare online eller personligen.

När du undervisar personligen kan du besöka dina elevers hem, eller så kan de besöka ditt hem, men du behöver instrumentet och andra verktyg för att kunna undervisa på lämpligt sätt. Du kan lägga ut annonser på nätet eller ansöka till skolor som behöver musiklärare online och fixa dina lektioner enbart för helgen.

Med mycket erfarenhet kan du tjäna över 20 dollar i timmen på att undervisa musik online.

14. Bokhållare

Liksom datainmatning är bokföring ett populärt helgfjärrjobb på distans som du startar snabbt. Du behöver bara grundläggande kunskaper i bokföring för att komma igång, så du kan kolla in onlinekurser innan du söker jobb.

Det som är bra med bokföring är att det inte finns så många frilansare inom detta område, så det är lätt att få jobb. Bokhållare ansvarar för bokföring och skatteberedning för sina kunder, så kunskaper om siffror och kalkylblad är viktiga.

Med mycket erfarenhet och specialisering kan du tjäna upp till 60 dollar i timmen samtidigt som du arbetar som bokhållare under helgen.

15. Virtuell assistent

Om du någonsin har varit personlig assistent eller arbetat som sådan under veckan skulle jobbet som virtuell assistent vara lätt för dig.

Även om du inte har gjort det tidigare kan du få grepp om det. Det är ett pålitligt helgjobb på deltid som ger upp till 15 dollar i timmen, och du behöver inte lämna ditt hem för att få det gjort. Virtuella assistenter har uppgifter som att skicka och besvara e-post, ringa och besvara samtal, hantera konton i sociala medier, möten och kalendrar, göra bokningar med mera.

Det är viktigt att virtuella assistenter är organiserade och pålitliga. Här är en kurs för virtuella assistenter som du kan gå för att komma igång.

16. Kundtjänstrepresentant

De som letar efter helgjobb på deltid kan också arbeta som kundservicerepresentanter utan att lämna huset. Detta innebär att kommunicera med kunder online eller via telefonsamtal för att lösa deras klagomål, svara på frågor och ta emot feedback.

Du kan också tjäna lite mer än 15 dollar i timmen som representant. För att komma igång kan du ansöka hos företag och onlineföretag som söker kundtjänstrepresentanter på deltid.

Du kan förvänta dig högre lön än de som arbetar under veckan eftersom fler klagomål strömmar in under helgen. Du behöver inga kvalifikationer för det här jobbet, men kommunikations- och problemlösningsförmåga är viktigt.

17. Testare av webbplatser

Webbplatsägare och företag försöker alltid utforma sin webbplats på ett attraktivt sätt, så att besökarna inte slutar med att lämna den och gå till konkurrenterna. För att förhindra att detta händer anlitar de webbplats-testare för att kontrollera plattformen innan den lanseras.

Webbplatstestare tjänar mellan 10 och 100 dollar beroende på webbplats per timme. Du kan få jobbet genom att registrera dig på webbplatser som behöver testare. Efter att ha kontrollerat webbplatsen måste du skicka feedback, ibland via ljud och video.

18. Jobba inom detaljhandeln

Detaljbutiker har vanligtvis många kunder under helgen, så de anställer extra arbetare på lördagar och söndagar. Du kan dra nytta av detta och arbeta helgskift i dessa butiker.

Ett av de bästa kvälls- och helgjobben går helt enkelt ut på att ta hand om kunder, hantera transaktioner och fylla på hyllor. Du kanske genomgår en snabb utbildning i butiken innan du anställs. Tänk på att du behöver god kommunikationsförmåga, tålamod och styrka för att stå under större delen av ditt skift.

Detaljhandelsanställda tjänar i genomsnitt drygt 10 dollar i timmen. Om du vill ha en ännu bättre lön kan du arbeta inom detaljhandeln under helgdagar.

19. Bli en YouTuber

Nu när YouTubing är ett riktigt jobb finns det många potentiella inkomster att tjäna under helgen. Precis som att blogga är det också väldigt roligt att bli YouTuber eftersom du kan välja temat för din kanal och vad du vill prata om.

Du kan göra dina videor under helgen och när du blir känd kan du hålla utkik efter sponsorer. YouTubers tjänar pengar genom affiliatemarknadsföring, annonser och sponsrade videor. Förutom att tjäna pengar kan du få gratis produkter innan de släpps.

20. Ägare av nätbutik

Under helgerna kan du sälja digitala produkter på ledande plattformar som Shopify och Etsy. Det kräver inte så mycket ansträngning som du skulle tro för att starta en nätbutik som säljer digitala produkter, och det fungerar också som en pålitlig passiv inkomstkälla.

Det är ett så populärt helgdeltidsjobb som du kan göra hemifrån att vissa till och med tjänar tusentals dollar.

Du kan helt enkelt sätta upp din Shopify- eller Etsy-plattform och sälja digitala produkter som onlinekurser, e-böcker, PDF-filer, ljud, video, fotografier med mera. De är också lätta att komma igång med.

tjana pengarna

21. Hyr ut din bil

Om du inte använder din bil under helgen kan du hyra ut den till andra. Det liknar att hyra ut ditt utrymme, men du bör först reda ut eventuella juridiska frågor innan du börjar. Du bör också leta efter ett sätt att hålla koll på din bil.

Det bästa sättet att hyra ut din bil är genom appar som Turo, HyreCar, TravelCar och Getaround. Hur mycket du tjänar beror på hur ofta du hyr ut din bil, men det kan vara så högt som 800 dollar per månad.

22. Manager för sociala medier

Du behöver ingen examen för att bli social media manager, och helgjobbet är inte heller särskilt krävande.

Som ett av de bäst betalande deltidsjobben på helgen på deltid innebär social media manager att man tar hand om en individs eller ett företags konto på sociala medier. Du behöver kunskap om innehållsskapande och marknadsföring för att kunna sköta sociala medier på ett bra sätt.

Sociala medieansvariga tjänar också mycket, men detta beror på din erfarenhet och dina kontakter. Vissa chefer kan tjäna upp till 4 000 dollar per månad.

23. Mystery Shopper

Mystery shopping ger dig en extra inkomst under helgen, och det är dessutom roligt och bekvämt. Om du gillar att shoppa är detta ett enkelt helgjobb.

Många toppföretag anlitar mystery shoppers online, till exempel BestMark, IntelliShop och Perception Strategies. Det här jobbet innebär att du besöker butiker eller restauranger, och efter att ha handlat eller ätit ger du detaljerad feedback till kunden.

När du arbetar som mystery shopper bör du vara försiktig med bedrägerier på nätet. Du kan tjäna mellan 20 och 100 dollar.

24. Datainmatning

Ibland behöver företag någon som ordnar sin information i kalkylblad och databaser för att underlätta visning, och då kommer dataintroduktion in i bilden.

Precis som andra distansjobb på helgen kan du arbeta med kunder hemifrån utan tidigare erfarenhet. Du får filer som du ska läsa och organisera i kundens databas eller kalkylblad.

Du kan anmäla dig på frilansmarknadssajter för att få datainsamlingsjobb eller kolla in jobbannonser för att hitta annonser. Du kan tjäna upp till 20 dollar i timmen när du matar in data.

25. Utvärderare av sökmotorer

Ett annat flexibelt helgjobb på nätet är sökmotorutvärderare, vilket innebär att kontrollera sökresultat för att se till att de är exakta och av hög kvalitet.

Även om sökmotorer är beroende av algoritmer finns det fortfarande ett mänskligt inslag. Lönen ligger på mellan 12 och 15 dollar i timmen.

Detta deltidsjobb är ganska stabilt och kräver inget inträdeskrav. Du behöver inte ens ha en examen. Du kan kolla in sökmotorer som Google, Bing, Yahoo med flera för att hitta roller som utvärderare, även om det är bra att kolla in onlinekurser innan du börjar.

26. Uber-förare

Om du inte vill transportera mat från restauranger till hemmen kan du istället arbeta som Uber-förare och hämta upp folk.

Det här är ett flexibelt helgjobb som alla kan göra, oavsett om det är en högskolestudent eller en kontorsarbetare. Du behöver bara registrera dig på Uber och börja arbeta med din bil.

Det bästa med detta helgjobb är att du kan välja dina arbetstider. Inte bara detta, utan det finns också fler passagerare under helgen, vilket leder till högre inkomster. De extra pengarna är ganska stora om du bara arbetar under helgen.

27. Hushållerska

Hushållning är ett ganska pålitligt helgdeltidsjobb om du inte har något emot arbetet. Du kan städa hus på lördagar och söndagar och tjäna en hygglig summa pengar.

Du kan anmäla dig hos företag som parar ihop hushållerskor med hem eller lägga ut dina annonser på nätet. Timlönen är så hög som 15 dollar, även om den kan vara högre beroende på hur stort huset du städar är.

28. Handyman/Handywoman

Ett annat bra deltidsjobb på helgen är att vara handyman eller handywoman, men det är bara om du vet hur man lagar olika saker i hemmet.

Du kan erbjuda dina tjänster under helgen eftersom de flesta människor bara har tid att få hemreparationer på lördagar och söndagar. Handymen och handywomen kan bli ombedda att måla, installera ljusarmaturer, utföra VVS- eller snickeriarbeten, reparera gipsväggar med mera.

Du kan sprida nyheten om dina tjänster på nätet och genom muntlig kommunikation och tjäna i genomsnitt 60 dollar i timmen.

29. Webbutvecklare

Om du är skicklig och utbildad inom utveckling och design av mjukvaruwebbplatser kan du lätt ta dig an dessa jobb på helgen. Dessa helgjobb innefattar att göra webbsidor eller webbplatser genom kodning och inbegriper grafik, innehåll och videor.

Företag och verksamheter anlitar webbutvecklare på många frilansmarknadssajter och jobbannonser. Du kan tjäna upp till 50 dollar i timmen genom att arbeta som webbutvecklare online. Det går också snabbt att göra online och under helgen, förutom att du måste kommunicera med kunden under veckan.

Webbutvecklare samarbetar också med grafiska formgivare och författare för att slutföra specifika projekt.

30. Transkriptionstjänster

Du kan också ta transkription som ett pålitligt helgjobb på deltid. Det är idealiskt för dem som är bra på att lyssna och skriva, eftersom det innebär att lyssna på ljud och omvandla det till text.

Det kan handla om föreläsningar, intervjuer, tal, predikningar, konferenser med mera. Tänk på att du måste hantera olika accenter och talhastigheter när du transkriberar. Du behöver ett datorsystem, brusreducerande hörlurar och en stabil internetuppkoppling för att komma igång.

Du kan till och med gå onlinekurser för att förbereda dig bättre för jobben. Det finns olika transkriberingsjobb tillgängliga på nätet som betalar upp till 30 dollar per ljudtimme.

tjana pengar helgjobb

Var hittar du helgjobb nära dig?

Det finns olika ställen där du kan hitta helgjobb på nätet.

Du kan kolla in frilanswebbplatser som Upwork, Fiverr, Freelancer med flera. Eller så finns det jobbsidor som Glassdoor.com, Ziprecruiter.com, Indeed.com och Flexjobs.com, som du kan kolla in för att hitta jobbannonser.

Appar för sociala medier erbjuder också jobbmöjligheter om du registrerar dig på Facebook och LinkedIn. Sök efter deltidsjobb som anställer nära dig och håll utkik efter annonser.

Gör alltid din research innan du ansöker om ett jobb.

Typer av helgjobb

Det finns olika typer av helgjobb som du kan söka. Om du föredrar att arbeta hemifrån kan du välja helgjobb online som frilansande skrivande, korrekturläsning, transkribering, handledning online, virtuell assistent, webbutvecklare, datainmatning, bokhållare, grafisk formgivare och liknande.

Du kan också välja fysiska helgjobb som Uber-körning, matleveranser, hantverkare, husdjursvakt, hushållsarbete, barnpassning, Instacart-shopping och mycket mer. Om du föredrar entreprenörskap kan du starta en nätbutik, hyra ut din bil, vara musiklärare eller ansvarig för sociala medier.

Vissa jobb erbjuder passiva inkomster som YouTube, onlineundersökningar och bloggande.

Fördelar med helgjobb

 • Arbetstiderna är flexibla.
 • Rimliga löner.
 • Kräver inte alltid färdigheter.
 • Du kan ha roligt samtidigt som du arbetar.
 • Lätt att komma igång.
 • Det krävs lite eller ingen erfarenhet.
 • Erbjuder möjligheter till nätverkande.
 • Nackdelar med helgjobb
 • Tröttsamt att jobba efter vardagens krångel.
 • Svårt att schemalägga.
 • Ingen tid för underhållning.
 • Mer skatter.
 • Inga anställningsförmåner.

Vanliga frågor om helgjobb

Är helgjobb värt det?

Ja, det är de. Om du är i stort behov av pengar är helgjobb ett bekvämt sätt att få extra pengar och tillgodose dina behov.

Vilka är de bästa helgjobben?

Det beror på din kompetens och erfarenhet. Men om du behöver ett jobb utan krav kan du välja att ta enkäter, utvärdera sökmotorer, sitta med husdjur, sitta barnvakt, servera bord, vara virtuell assistent osv.

Hur kan jag tjäna extra pengar på helgen?

Du kan ansöka om något av jobben på vår lista och tjäna pengar på helgen. Du kan också gå onlinekurser för att få extra kunskap.

Vilka jobb kan man göra på deltid?

Du kan göra olika deltidsjobb, från korrekturläsning och virtuell assistans till hushållsarbete och djurpassning.

Vilka är de bästa deltidsjobben hemifrån?

Om du vill arbeta hemifrån kan du kolla in deltidsjobb på nätet som frilansskrivande, virtuell assistans, transkribering, bokföring, datainmatning, korrekturläsning, webbutveckling, grafisk formgivning osv.

Slutsats

Nu när du känner till de bästa deltidsjobben på helgen för att tjäna extra pengar under 2022 kan du börja med det som du kan göra och tjäna pengar under den kommande helgen.

Förbered dig med hjälp av onlinekurser för mer tekniska jobb, och skaffa dig också lite erfarenhet för att kvalificera dig för högre löner.

Artikeln är inspirerad av: https://www.dollarfinancials.com/best-part-time-weekend-jobs/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *