10 Kreativa sätt att tjäna pengar när du reser

Har du någonsin frågat dig själv: ”Hur ska jag överleva på resande fot?” eller ”Hur ska jag klara av att resa på lång sikt?”. Lär dig hur du kan tänja på dina pengar (och din lediga tid) med dessa 10 enkla och kreativa sätt att tjäna pengar när du reser. Innan du börjar resa har du förmodligen lagt ner en hel del tid på att förbereda dig inför dina äventyr genom att spara lite pengar. Men har du någonsin funderat på att tjäna pengar medan du reser?

Sätt att tjäna pengar när du reser

Genom att tjäna lite extra pengar har du färre budgetrelaterade bekymmer, kan göra alla de saker du vill göra och kanske till och med stanna borta längre än du ursprungligen hade planerat.

Nedan finns en lista med tio kreativa sätt (både online och på annat sätt) att tjäna pengar medan du utforskar världen.

10 sätt att tjäna pengar när du reser runt i världen

  • Frilansarbete på nätet
  • Språkundervisning
  • Lär andra människor dina kunskaper
  • Tillverka saker att sälja
  • Erbjuda dina tjänster på vandrarhem
  • Sälj dina foton
  • Uppträdanden på gatan
  • Säsongsarbete
  • Hundvakter och hundpromenader
  • Undersökningar och marknadsundersökningar

Hur man tjänar pengar när man reser:

1. Frilansarbete på nätet

Är du sugen på att anta en livsstil som ”digital nomad”? Det är lättare än du tror tack vare frilansplattformar som Upwork och Fiverr där du kan ansöka om alla typer av jobb som erbjuds av kunder över hela världen. Det enda du behöver till att börja med är en påvisbar kompetens inom ett eftertraktat område.

Det kan vara svårt att vinna projekt, särskilt i början när du inte har någon dokumenterad erfarenhet, men när du väl har haft några jobb och det finns positiv feedback på din profil kommer du förhoppningsvis att kunna hitta en stadig ström av jobb.

Några av de mest lukrativa områdena inom frilansande är webbdesign och utveckling, internetforskning, datainmatning, grafisk design, innehållsskrivning samt översättning och redigering.

Om du vill resa runt i världen på heltid som digital nomad kan du överväga att göra ett arbetsutbyte med Worldpackers. Välj bland tusentals volontärarbeten runt om i världen och arbeta några timmar i veckan i utbyte mot boende och andra förmåner. Detta är ett utmärkt sätt att resa med en budget samtidigt som du bygger upp ett hållbart frilansföretag och lär dig hur du får jobb gjort på resande fot som digital nomad!

Läs även: Hur du tjänar pengar med Amazon

2. Språkundervisning

Om du talar flytande engelska är undervisning i engelska som främmande språk ett utmärkt sätt att tjäna lite pengar medan du reser – efterfrågan på engelskundervisning är enorm över hela världen!

Om du har engelska som modersmål har du särskild tur eftersom privatpersoner och skolor tenderar att föredra att anställa lärare med engelska som modersmål. Det kan vara en bra idé att gå en kurs, till exempel TEFL, för att öka dina chanser att hitta arbete.

Talar du ett annat språk? Det finns arbete för dig också! Talar du perfekt franska? Leta upp Alliance Française i det land där du befinner dig och se om de kan hjälpa dig. Är du bra på tyska? Försök att fråga det lokala Goetheinstitutet om de känner till några möjligheter.

Universitet och bibliotek kan också vara bra ställen att besöka för att fråga om jobb med språkundervisning. Annars kan du registrera dina tjänster på webbplatser som tandem.net eller verbling.com och börja undervisa online.

3. Lär andra människor dina färdigheter

Naturligtvis vill människor inte bara lära sig språk. Har du en speciell färdighet som du tror att du skulle kunna hjälpa någon annan att lära sig? Varför inte då fråga runt och/eller annonsera dina tjänster i närområdet (på anslagstavlor i stormarknader, på sociala medier eller i tidningen) och lära ut din talang?

Du kanske spelar ett musikinstrument mycket bra eller är ett proffs på fotoredigering; vad det än är, finns det förmodligen någon där ute som vill lära sig att göra det du redan gör så bra. Detta är inte bara ett utmärkt sätt att tjäna pengar, det är också ett sätt att träffa nya människor, bli mer ansluten till lokalsamhället och få vänner medan du reser.

4. Gör saker att sälja

Om du är kreativ och vet hur man till exempel tillverkar smycken (särskilt lönsamt om du arbetar med material – som snäckor och stenar – som du hittar snarare än köper), ritar porträtt eller målar, kan det vara en bra idé att ta med dig några av dina hantverksförnödenheter på dina resor och sälja dina skapelser.

Du kan sälja dina varor på en lokal marknad, i oberoende butiker eller till och med på ditt boende till medresenärer som letar efter unika souvenirer.

5. Erbjud dina tjänster på vandrarhem

Vandrarhem är ett utmärkt ställe att tjäna lite extra pengar på eftersom de (och de människor som bor där) tenderar att vara ganska avslappnade och öppna för nya idéer. Att sälja saker som du har gjort är bara ett av många sätt att tjäna lite pengar när du bor på ett vandrarhem.

Du kan också erbjuda dig att organisera evenemang, undervisa i yoga, laga mat eller till och med ge massage. Återigen, använd de talanger du har till din fördel och tjäna lite pengar samtidigt som du lär känna nya människor och förbättrar andras reseupplevelser såväl som dina egna!

6. Sälj dina foton

Om du har imponerande fotokunskaper kan du överväga att bli frilansfotograf och sälja dina foton på webbplatser som Shutterstock, 500px och Etsy (där du faktiskt kan sälja allt du har gjort själv).

Dessa webbplatser tar en del av det du tjänar och du måste sälja många bilder för att tjäna ordentliga summor pengar, men det kan ändå vara ett snabbt och enkelt sätt att tjäna lite extra pengar.

Varje liten bit hjälper, eller hur?

7. Gatuuppträdanden

Sjunga, spela ett instrument, dansa, jonglera … hur du väljer att underhålla förbipasserande är upp till dig.

Oavsett vilken färdighet du har kan uppträdanden på gatan ge rejäla pengar om du befinner dig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Innan du börjar bör du dock kontrollera lagarna i den stad/det land du befinner dig i för att försäkra dig om att du inte bryter mot några lagar!

I de flesta fall kan du inte bara börja uppträda på gatan och be allmänheten om pengar utan någon form av tillstånd i förväg. När du väl vet att du är laglig kan du dock börja.

8. Säsongsarbete

Om du planerar att resa långsiktigt och stanna i ett område i minst en månad eller mer kan du kanske hitta säsongsarbete.

Fruktplockning, arbete på sommarläger för ungdomar, vara skidinstruktör på vintern eller dykinstruktör på varma destinationer, sälja varor på julmarknader … det här är bara några av dina alternativ, beroende på plats och årstid.

Den extra bonusen med vissa säsongsjobb är att man även kan ta hand om ditt boende och åtminstone en måltid, vilket innebär att du kan spara ännu mer pengar.

9. Hundpassning och hundpromenader

Ibland jämför folk att ha en hund med att ha ett barn.

Dessa husdjur är, precis som bebisar, helt beroende av att deras ägare tar hand om dem. Men människor i dag är så upptagna och att hitta tid att ta ut sin hund på promenad tre gånger om dagen kan vara en riktig pina.

Det är där hundvakter och hundpromenadspersonal kommer in i bilden. Älskar du hundar och letar efter ett enkelt sätt att tjäna pengar under din resa? Ta en titt på nätet för att se vilka möjligheter som finns på din nuvarande plats.

10. Undersökningar och marknadsundersökningar

Även om du inte kommer att dra in de stora pengarna kan du tjäna lite fickpengar genom att fylla i undersökningar på nätet och testa nya produkter (med den extra bonusen att du får behålla alla proverna).

Du bör vara försiktig eftersom alla webbplatser inte är lagliga och kanske aldrig betalar dig, men några välrenommerade företag är Swagbucks, Toluna och Opinion Outpost.

Att göra den här typen av arbete kräver minimal tid och ansträngning, vilket innebär att du kan fokusera på det du egentligen vill göra – att njuta av dina resor!

Bästa sätten att tjäna pengar när du reser

Förhoppningsvis kan du nu se att avsaknaden av en stor budget inte behöver vara ett hinder för att utforska världen och du har nu en hel del inspiration när det gäller hur du kan tjäna pengar medan du reser. Detta är dock inte en uttömmande lista, så kanske kan du komma på andra kreativa sätt att tjäna pengar medan du reser.

Artikeln är inspirerad av: https://www.worldpackers.com/articles/ways-to-make-money-while-traveling

Om du gör det vill vi gärna höra dem, så tveka inte att höra av dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *