Tjäna pengar Amazon: Inkomst med Amazon

När det kommer till pengaskapare på nätet blir det inte mycket större än Amazon. Som tur är för alla entreprenörer som letar efter ett nytt sätt att generera inkomster är Amazon ett enkelt sätt att komma igång. De erbjuder en mängd olika sätt för dig att dela med dig av rikedomen med hjälp av deras plattform.

13 beprövade sätt att tjäna pengar på Amazon

Du kan bli överraskad av hur lätt det är att bli en Amazon-bästsäljare eller på annat sätt generera betydande inkomster på Amazon.

Det finns många sätt att tjäna pengar på Amazon, oavsett om du säljer något eller inte. Oavsett vilka färdigheter eller resurser du har till ditt förfogande finns här några sätt som Amazon kan hjälpa dig att generera inkomster.

Varför Amazon?

Amazon har gjort 344 miljarder US-dollar i bruttomarknadsvärde på online-marknadsplatsen över hela världen sedan starten 1994. Ingen e-handelsplats tjänar lika mycket pengar. År 2017 stod försäljningen på Amazons marknadsplats för uppskattningsvis 20 % av den totala e-handelsförsäljningen inom detaljhandeln.

Det finns pengar att tjäna på en mängd olika onlinehandelsplattformar, men Amazon slår alla andra som det största och utan tvekan mest mångsidiga alternativet, oavsett om du säljer eller genererar inkomster från produkter och tjänster.

Amazons kundförtroende är exceptionellt. Så många som 89 % av de amerikanska kunderna är mer benägna att köpa produkter från Amazon än från en annan e-handelsplats. Under sin relativt långa historia som marknadsplats på nätet har Amazon blivit en standard för att bygga upp ett förtroende hos sina kunder och öka den långsiktiga lojaliteten.

Om du letar efter ett sätt att tjäna pengar på nätet på ett tillförlitligt sätt under överskådlig tid har Amazon förmodligen ett bra alternativ för dig.

Hur man tjänar pengar på Amazon

1. Marknadsföring av affilierade företag

Ett av de mest okomplicerade sätten att tjäna betydande pengar på Amazon utan att själv sälja något är som affiliate till Amazon. Amazons affiliateprogram är verkligen en jätte i Amazon-världen för att tjäna pengar.

Om du har räckvidd på nätet, oavsett om det är genom en webbplats, blogg eller för att du är communitymoderator, har du möjlighet att tjäna pengar som Amazon-affiliate. Allt du behöver göra är att rekommendera produkter på Amazon i en produktkategori som tilltalar din målgrupp.

Om din publik följer affiliatelänken och gör ett köp kommer du att tjäna en provision. I allmänhet går mellan 4 % och 10 % av produktens inköpspris till Amazon-affiliatören. Att vara en del av Amazons affiliateprogram är otroligt enkelt, och det kan vara mycket lukrativt.

Viktiga funktioner

 • Möjlighet att tjäna mycket pengar utan att sälja något själv.
 • Lätt att komma igång och att underhålla.
 • Allt du behöver är en publik på nätet för att börja generera inkomster.

2. Amazon Handmade

Om du trodde att Etsy var det enda stället för att sälja handgjorda kvalitetsvaror, tänk om. På Amazon Handmade kan du sälja kläder, smycken, accessoarer, konst och andra hantverksvaror.

Amazon Handmade ger dig en anpassad URL, vilket gör det mycket lättare för alla dina kunder att hitta din butik. Amazon gör det bekvämare och mer prisvärt för handgjorda säljare än för andra försäljningskonton. Du skulle behöva betala 39,99 dollar i månaden för ett professionellt försäljningskonto, men denna avgift är slopad för handgjorda säljare. Du behöver bara betala en remissavgift på 15 % av ditt totala försäljningspris.

Viktiga funktioner

 • Perfekt för tillverkare av hantverksmässiga varor.
 • Betala inga avgifter till Amazon om du inte tjänar på Amazon.
 • Anpassad webbadress med din prenumeration.

3. Amazon Merch

Anser du att du är konstnär eller designer? Amazon Merch kan vara rätt för dig. Även om du inte är någon expert kan du kanske göra bra design som ger pengar på den här plattformen, så länge du har koll på kulturella trender och har grundläggande designprogram.

Du kan sälja t-shirts, hoodies och många andra saker med dina mönster. Du behöver inte betala någonting för att sälja dina varor på Amazon. Amazon tar ansvar för tryckning, frakt, förpackning och stöd till kunden.

Allt du behöver göra är att skapa ditt konto, ladda upp din design och ditt pris samt skriva din beskrivning och färg. Du får en royalty på varje design som du säljer. Vad du tjänar beror på hur mycket produkten säljs för och hur mycket det kostar hos Amazon att sälja den.

Viktiga funktioner

 • Gratis att ladda upp och sälja produkter på Amazon.
 • Få din design på produkter utan att behöva tillverka eller skicka produkter eller hantera kundnöjdhet.
 • Unik produktsida på Amazon för din design.

4. Kindle Direct Publishing

Är du författare eller har du tillgång till ett team av författare? För att få ditt arbete publicerat krävs inte längre ett förlags uppmärksamhet. Kindle Direct Publishing låter dig publicera Kindle-böcker på deras plattform.

70 % av royalties på den totala försäljningen kan gå till dig. Du är inte begränsad till bara digitala Kindle-bokalternativ på den här plattformen. Papperskopior kan också tryckas. Ett produktivt skrivande är nyckeln till att tjäna pengar på detta område.

Ett par bästsäljare gör underverk, men du måste verkligen skapa en stadig ström av innehåll för att lyckas med Kindle-publicering. Dessutom måste ditt verk sälja sig självt, annars måste du sköta all marknadsföring eftersom det inte finns någon agent eller förläggare som hjälper dig att få ut ordet.

Viktiga funktioner

 • 70 % royalty på försäljningen med liten eller ingen startinvestering förutom själva boken.
 • Möjlighet till mycket hög inkomst för produktiva författare.
 • Papperskopior och digitala utskrifter finns tillgängliga.

5. Utförsäljning via Amazon.

Ett Amazon FBA-företag är inte ett lika välkänt alternativ när det gäller att tjäna pengar på Amazon. Ändå är det ett utmärkt sätt att tjäna pengar utan att behöva oroa sig för frakt eller kundsupport.

Dina produkter lagras i ett Amazon-lager, där de kan tjäna pengar på Amazon-marknaden utan att du behöver göra något när produkterna väl har skickats. Amazon Prime drar nytta av detta program för att få produkterna snabbare till kunderna.

Med hjälp av Amazon FBA-programmet skickar du dina varor till ett Amazon Center och låter dem ta hand om leveransen. Kunderna skulle inte ens märka skillnaden, vilket är anledningen till att så många människor inte har hört talas om detta program.

Som Amazon FBA-säljare debiteras du per enhet, beroende på vikt och storlek. Du betalar också en lagringsavgift varje månad om ditt lager inte säljs. Beroende på vad du har att sälja kan ett Amazon FBA-företag vara ett mycket bättre alternativ för dig än direktförsäljning på Amazon.

Viktiga funktioner

 • Tjäna pengar på de produkter du säljer utan att behöva packa och skicka till enskilda kunder.
 • Mycket låg kostnad så länge dina varor inte ligger på hyllorna för länge.
 • Bra sätt att jobba under korta perioder och ta ledigt däremellan.

6. Amazon Mechanical Turk

Om du bara vill tjäna lite extra pengar utan att behöva starta ett stort projekt, locka en publik eller sälja något, kan Mechanical Turk-projektet vara rätt för dig. Detta är en av de enklaste typerna av Amazon-arbeten att engagera sig i med få initiala investeringar.

Det här programmet låter dig bli en av fjärrarbetarna i Amazons stora armé. Dina arbetsuppgifter kan bestå av att delta i undersökningar och att moderera och validera innehåll.

Det är inte ett sätt att bli rik snabbt, men du kan tjäna så mycket som 15 dollar i timmen eller mer, och du kan lätt passa in dessa uppgifter i dina andra sysselsättningar. För personer som letar efter ett enkelt sätt att tjäna några extra pengar vid sidan om kan detta vara precis rätt program för dig.

Viktiga funktioner

Tjäna pengar genom att göra små uppgifter runt dina andra aktiviteter.
Kräver inte att du etablerar en följarskara eller tillverkar eller säljer produkter för att tjäna pengar på Amazon.
Uppgifterna är i allmänhet enkla och roliga.

7. Arbitrage i detaljhandeln

Har du någonsin sett en riktigt bra affär i din lokala Big Box-butik som Walmart och tyckt att priset på något var väldigt bra? Att lagra upp rabatterade produkter kan ge dig pengar om du använder dig av detaljhandelsarbitrage.

Detaljhandelsarbitrage gör att du kan dra nytta av rabatter som erbjuds av stora butiker för att göra en vinst genom att sälja dessa produkter på Amazon. Genom att dra nytta av utförsäljningserbjudanden, kuponger osv. kan du få en betydande procentuell inkomst för många produkter.

Med hjälp av FBA-inkomstkalkylatorn kan du använda din smartphone för att skanna streckkoder för att avgöra om en viss vara är värd att sälja på Amazon. Det krävs mycket arbete för att lyckas med arbitrage inom detaljhandeln.

Om du tror att du kan klara dig bara genom att plocka upp utförsäljningsvaror när du råkar se dem kommer du förmodligen att bli besviken. Men om det är spännande för dig att shoppa efter fynd kan du upptäcka att du faktiskt kan tjäna (och inte bara spara) pengar.

Viktiga funktioner

 • Tjäna pengar genom att shoppa och sälja vidare, utan att göra något själv.
 • Dra nytta av dina kunskaper om lokala erbjudanden.
 • Inga särskilda färdigheter eller stora initiala investeringar behövs.

8. Sälj en tjänst

Produktförsäljning eller annonsering på Amazon är inte det enda sättet att bygga upp en inkomst på Amazon. Om du har en tjänst att erbjuda kan du också få en bra inkomst i en Amazonbutik. Oavsett om du undervisar i musikinstrument eller ett skolämne kan Amazon hjälpa dig att få kontakt med kunder.

Du behöver inte betala för reklam eller startavgifter och det finns ingen månadsabonnemang. Allt du behöver är en allmän ansvarsförsäkring med ett tak på 1 000 000 dollar för inträffade händelser och en godkänd bakgrundskontroll av företaget.

Tjänster som tillhandahålls husägare behöver också en bakgrundskontroll. Andelen till Amazon beror på vilken tjänst du tillhandahåller och hur mycket du tjänar. Om du inte vill ta itu med att annonsera dina tjänster, skapa en webbplats osv. själv kan Amazon ta bort en del av arbetet.

Viktiga funktioner

 • Sälj dina tjänster där alla dina kunder letar: på Amazon.
 • Gör dina tjänster tillgängliga utan allt krångel med en webbplats och reklam.
 • Betala bara om du tjänar pengar.

9. Skapa ett varumärke

Välj en produkt du älskar, beställ den från tillverkaren, sätt ditt varumärke och din logotyp på den och du blir en varumärkesförsäljare. Lista din produkt på Amazon till det pris som verkar konkurrenskraftigt för dig. Som Amazon-säljare av ditt eget varumärke har du total kontroll över dina produkter.

Du kan ansöka om varumärkesregistrering hos Amazon för att skydda din egen märkesprodukt från förfalskare. Det är svårt att konkurrera på Amazon, men om du har en produkt som har ett unikt värde eller om du har ett försprång på marknaden kan du tjäna mycket pengar på att sälja märkesprodukter på Amazon.

Du kommer sannolikt att tycka att det är mycket rimligt att vara en professionell säljare på Amazon. Säljarcentralen gör det enkelt för dig att hantera ditt Amazon-säljarkonto. För den som har förvaltat en butik i detaljhandeln kommer skillnaden att vara en fröjd för dig.

Om du vet hur du effektivt skriver produktbeskrivningar som lockar köparna, tar bra bilder och erbjuder en utmärkt produkt kan du snabbt bli populär på Amazon. Att försöka hitta produkter att sälja på Amazon kräver en hel del forskning.

Viktiga funktioner

 • Total kontroll över din produkt och dess pris.
 • Möjlighet till betydande inkomster om tillverkningspriserna är betydligt lägre än detaljhandelspriserna.
 • När ditt varumärke blir mer populärt kan dina vinster bli en snöboll.

10. Bli en grossistförsäljare

För de produkter som de flesta människor och företag behöver kan Amazon ofta erbjuda de mest konkurrenskraftiga priserna, till stor del på grund av deras nätverk av grossister.

Grossistförsäljare köper produkter till rabatterat pris eftersom de köper mycket stora mängder. De har sedan råd att sälja dessa produkter till så överkomliga priser som möjligt på Amazon.

Detta tenderar att vara en konkurrensutsatt bransch där grossistförsäljare konkurrerar ut varandra med lägsta möjliga slutpris. Du kanske inte kan få en betydande inkomst om du inte har ett eget lagerutrymme för att lagra produkter, så att du inte helt och hållet behöver förlita dig på FBA-programmet och lagring av produkter i Amazons lager.

Viktiga funktioner

 • Möjlighet att tjäna stora summor pengar med en enda engångsinvestering.
 • Passiva inkomster mellan bulkinköp och leveranser.
 • Det är inte nödvändigt att annonsera eller bygga en webbplats, det räcker med att prissätta artiklarna så lågt som möjligt.

11. Arbitrage online

Arbitrage online fungerar på samma sätt som fysisk arbitrage, förutom att du köper saker online i stället för personligen. Om du älskar att shoppa efter bra erbjudanden, men inte vill springa runt till butiker kan detta vara ett bra alternativ för dig.

Generellt sett är eBay platsen att gå till när du letar efter varor till lägsta pris. Genom att hålla koll på budgivningen kan du få produkter för mycket lägre än deras detaljhandelsvärde.

Du kan sedan sälja dessa produkter till ett högre värde på Amazon. Du kanske kan vända lager mycket snabbt eftersom du kan erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris på Amazon eftersom du har sparat så mycket på att köpa på eBay.

Viktiga funktioner

 • Tjäna pengar med relativt låga investeringar och snabb omsättning.
 • Du behöver inte göra något eller utveckla en följarskara för att generera inkomster.
 • Allt kan göras hemifrån utan att behöva springa runt i butiker.

12. Amazons inbytesprogram

Du kanske inte kan tjäna pengar med Amazons inbytesprogram, men du kommer att kunna få Amazon-presentkort. Eftersom i stort sett allt kan köpas på Amazon är det lika bra som pengar för de flesta.

Detta kan vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar genom att hålla utkik på lokala loppmarknader eller var du än kan få begagnade föremål till mycket låga priser. Du kan få så mycket som 25 % av produktens ursprungliga försäljningspris som kredit.

Amazon tenderar att vara selektivt med vad de tar, så du kommer förmodligen att bli bättre på det när du deltar. Nischade produkter eller produkter med få leverantörer är ofta mer efterfrågade. Lyckligtvis är det just den typen av varor som du kanske kan hitta till mycket överkomliga priser på en loppmarknad eller på eBay.

Viktiga funktioner

 • Tjäna Amazon-presentkort, inte kontanter, för föremål som du byter in i stället för att sälja.
 • Tjäna så mycket som 25 % av det ursprungliga försäljningspriset för produkter som du lämnar in.
 • Nischade föremål är mer efterfrågade

13. Influencers från Amazon

Amazon Influencers är ett affiliateprogram som skiljer sig tydligt från Amazon Associates. Amazon Influencers marknadsför produkter på sociala medier. Om du har en stark social följarskara, snarare än en blogg, en webbplats eller ett forum, kan Amazon Influencer-programmet vara rätt för dig.

Godkända influencers får en unik URL på sin egen Amazon-sida för att visa upp de produkter som du rekommenderar till dina följare. När dina följare på Facebook, Instagram, YouTube eller Twitter köper en av dessa produkter får du en provision. Tricket är att identifiera vilka produkter som varje publikmedlem kan vara en potentiell kund för och marknadsföra dem på lämpligt sätt.

Viktiga funktioner

 • Kräver endast en social följarskara för att tjäna en inkomst
 • Anpassat skyltfönster med din egen URL på Amazon
 • Lätt att tjäna en passiv inkomst så länge du underhåller dina sociala medier.

Artikeln är inspirerad av: https://www.repricerexpress.com/ways-to-make-money-on-amazon/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *