Tjäna pengar YouTube: Inkomst med Youtube

För många är det en dröm att tjäna pengar på YouTube. YouTubers verkar trots allt ha ett fantastiskt liv och fansens beundran att sola sig i. Och eftersom det är lättare än någonsin att skapa en YouTube-kanal är det inget fel att tänka stort och sikta högt.

Men även om det är enkelt att skapa en YouTube-kanal är det inte lika enkelt att förvandla den till en pengamaskin. Du kanske tjänar dina första hundra dollar genom att sälja något eller få ett sponsoravtal, men för att maximera inkomsterna måste du förstå alla dina alternativ innan du ger dig ut.

Lär dig tjäna pengar på Twitter

Hur man tjänar pengar på YouTube

Vi har skapat den här artikeln för att gå igenom all information som du behöver veta om du vill veta hur du kan tjäna pengar på YouTube. I slutet av den här artikeln kommer du att känna till de olika sätten att tjäna pengar på YouTube, och du kommer att kunna utveckla ditt eget företag med en av de största internetplattformarna i världen.

Kan du tjäna pengar på YouTube?

Det korta svaret är ja. Tusentals människor gör det. Och alla har inte miljontals prenumeranter. I motsats till vad många tror är YouTube inte bara ett spel med siffror – din intäktspotential beror också på den nisch du vänder dig till, nivån på engagemanget du genererar och de intäktsströmmar du utnyttjar. Därmed inte sagt att prenumeranter och visningar inte är viktiga – kolla in våra enkla tips för att få fler visningar på YouTube.

youtube pengar

Får du betalt för att ladda upp videor på YouTube?

YouTube betalar inte skapare för att ladda upp videor på YouTube. Dessutom är videorna inte monetariserade som standard. För att börja tjäna pengar på YouTube måste du aktivera monetarisering i dina kontoinställningar. YouTube ger dig möjlighet att gå med i sitt partnerprogram eller att få dina videor presenterade på YouTube Premium (mer om detta senare).

Om du har letat efter nya sätt att generera inkomster kanske du undrar hur du kan tjäna pengar från YouTube. Tja, det finns en rad olika sätt som du kan börja tjäna pengar på plattformen, varav de flesta kretsar kring att skapa övertygande videoinnehåll. Här är en titt på några av de populära inkomstströmmarna på YouTube som finns tillgängliga:

1. Gå med i YouTubes partnerprogram

Om du har undrat hur du kan tjäna pengar från YouTube är det viktigt att du känner till YouTube partnerprogram och hur det fungerar. YouTube-innehållsskapare kommer inte att kunna tjäna pengar på någon av sina videor förrän de har blivit accepterade i YouTube partnerprogram.

När din YouTube-kanal har 1 000 prenumeranter och 4 000 offentliga visningar kommer den att granskas för att gå med i partnerprogrammet. Detta innebär att du inte kommer att kunna generera några intäkter förrän du har nått dessa siffror, så det är viktigt att fortsätta skapa innehåll och öka din kanals räckvidd. Du kan ansöka om intäktsföring när du uppfyller programmets kriterier.

Så här aktiverar du monetarisering på YouTube:

 • Logga in på det YouTube-konto som du tänker tjäna pengar på.
 • Klicka på ikonen för ditt konto i det övre högra hörnet och klicka sedan på YouTube Studio.
 • På vänstermenyn väljer du Andra funktioner > Monetarisering.
 • Gå igenom villkoren för partnerprogrammet och klicka på Godkänn.
 • Anslut ett befintligt AdSense-konto eller skapa ett nytt för din kanal.
 • Definiera dina preferenser för monetarisering.
 • När du har tagit dessa steg går du tillbaka till instrumentpanelen och öppnar fliken Analytics till vänster. På nästa skärm väljer du
 • Intäkter högst upp och bläddrar sedan nedåt tills du ser diagrammet Månadsvis beräknad intäkt. Diagrammet ger dig en uppfattning om dina beräknade månadsintäkter. .

Hur många visningar behöver du för att tjäna pengar på YouTube?

 • Antalet visningar som dina videor får korrelerar inte med dina YouTube-inkomster. Om du får tusentals visningar, men ingen klickar på dina annonser eller konsumerar innehållet, tjänar du inga pengar.
 • YouTube har till och med kriterier för att betala publicister som kör annonser på sin kanal: en tittare måste klicka på annonsen eller titta på den i sin helhet för att du ska tjäna pengar.
 • Med det sagt finns det goda nyheter för personer som lär sig hur man tjänar pengar på YouTube: Du är inte längre enbart beroende av annonsörer för att tjäna pengar. Det finns nu program som YouTube Premium som hjälper dig att tjäna pengar utan annonsklick eller konsumtion.

2. Bli presenterad på YouTube Premium

Hur tjänar du pengar på YouTube förutom att köra kanalannonser? YouTube Premium är svaret.

YouTube Premium är en betald medlemstjänst som gör det möjligt för människor att titta på reklamfria videor. Skaparna behöver inte göra någonting, eftersom de automatiskt får en andra inkomstström när YouTube Premium-medlemmar spelar upp deras videor.

I likhet med YouTubes regler för monetarisering av reklambaserade intäkter kommer större delen av de intäkter som genereras via Premium-medlemsavgifter att gå till skaparna (den totala intäktsfördelningen baseras på hur mycket Premium-medlemmar tittar på ditt innehåll).

Premium-medlemmar kommer också att få möjlighet att ladda ner och titta på dina videor offline och spela upp dem i bakgrunden, vilket bidrar till tittartiden.

3. Erbjud kanalmedlemskap

När din YouTube-kanal får mer än 30 000 prenumeranter kan du lägga till ytterligare ett inkomstflöde genom att utnyttja kanalmedlemskap. Här betalar fansen 4,99 dollar i månaden för ett medlemspaket som innehåller förmåner som tidig tillgång till videor, livechatt för medlemmar, exklusiva emojis med mera. Medlemmarna kommer att framhävas i kommentarer, livechatt och på fliken Community genom särskilda märken för medlemmar.

Eftersom publiken är väl medveten om att det kan vara en verklig utmaning att få en YouTube-skapares uppmärksamhet, är det vettigt att erbjuda kanalmedlemskap. Och voila, du har ytterligare ett svar på hur du kan tjäna pengar på YouTube.

Proffstips: Använd dina videor för att påminna folk om att de kan bli exklusiva medlemmar genom att klicka på knappen ”Gå med” på din sida.

4. Stödja affilierade produkter i dina videor

Företag är väl medvetna om den potential som YouTube-kanaler med en stor följarskara har, och de försöker alltid utnyttja detta för att utveckla sin egen verksamhet.

När du väl har fått en betydande följarskara på plattformen kommer du troligen att uppleva att företag kontaktar dig och ber dig att marknadsföra deras produkter i utbyte mot pengar. Överväg att bli affilierad till dessa varumärken och inkludera produktplaceringar i dina videor. Du kan också anmäla dig till populära affiliateprogram för att utöka ditt affiliatenätverk.

Det kan vara ett bra sätt att generera lite extra intäkter, men var försiktig när du gör detta, eftersom tittarna är väl medvetna om när något annonseras.

Proffstips: marknadsför endast produkter som du tror kommer att vara värdefulla för din publik, och avslöja partnerskapet för dina tittare – det hjälper dig att följa YouTubes policyer.

inkomst youtube

5. tjäna pengar på live-strömmar via Super Chat

Super Chat är ett populärt nytt sätt att tjäna pengar från YouTube. Funktionen låter din publik köpa chattmeddelanden som sticker ut och, i vissa fall, fästa dem högst upp i kommentarsfältet i en live stream. Så när du går live på YouTube kan du använda Super Chat för att tjäna pengar på din stream.

YouTube-priset för Super Chat varierar mellan 1 och 500 dollar, och företaget tar en andel på 30 procent av intäkterna. För den som undrar hur man tjänar pengar på YouTube Super Chat är nyckeln att organisera och marknadsföra live streams.

Främja dem i videor, på andra sociala medier och var som helst där din publik älskar att umgås.

6. Bli en YouTube-influencer

Med influencer marketing på frammarsch finns det en stor möjlighet för dig som skapare att få vara med på noterna.

Men var ska du börja? Enligt YouTube-marknadsföringsexperten och influencern Brendan Gahan bör kreatörer fastställa en fast avgift genom att ta antalet visningar som deras videor vanligtvis får och multiplicera det med 15 cent per visning.

Den digitala marknadsföringsbyrån WebFX har listat följande siffror för hur mycket YouTube-influencers kan räkna med att tjäna:

20 000 dollar per video för en skapare med en miljon prenumeranter.
2 000 dollar per video för en skapare med 100 000 prenumeranter.
200 dollar per video för en skapare med 10 000 prenumeranter

Nyckeln till att tjäna mer är att samarbeta med varumärken vars produkter är värdefulla för din publik.

Här är några marknadsplatser för influencers för att bli upptäckt av potentiella partners:

Channel Pages – Samarbeta med varumärken och andra YouTubers.
Grapevine Logic – Kräver bara 1 000 följare för att gå med.

Vissa plattformar för influencer marketing kommer att koppla ihop dig med stora varumärken som är villiga att betala högt, medan andra kommer att ge dig gratis produkter. Gå med på de möjligheter som bäst passar dina behov.

7. Led tittare till dina produkter

Det spelar ingen roll om du redan driver ett e-handelsföretag eller om du bara vill lära dig hur du kan tjäna pengar från YouTube, det är en bra idé att marknadsföra dina produkter på din kanal. Du kan marknadsföra produkterna både i dina videor och i dina beskrivningar – det är ett utmärkt sätt att generera mer trafik till din webbplats.

Om du inte redan har inrättat din butik kan du använda Shopify för att enkelt inrätta din egen butik. När du väl har fått din butik igång kan du sälja produkter som det är vettigt att marknadsföra till din publik, oavsett om det är varor, produkter som du har nämnt i dina videor eller bara saker som du tror att dina tittare kommer att vara intresserade av. Om du undersöker hur du kan tjäna pengar från YouTube är detta en fantastisk möjlighet.

Hur man tjänar pengar på YouTube-videor

Om du har funderat på hur du kan tjäna pengar på YouTube-videor som du lägger upp finns det några bra tips som du måste ha i åtanke när du skapar innehåll.

1. Försök att göra dina videor 10+ minuter långa

När du skapar videor för YouTube som är längre än 10 minuter har du större chans att generera mer pengar genom annonsintäkter. YouTube-videor som är längre än 10 minuter kommer sannolikt att ha en högre tittartid, vilket bidrar positivt till mängden annonsintäkter som dessa videor skulle generera. Videor som har en högre genomsnittlig tittartid kommer också att visas högre upp i YouTubes sökresultat, vilket innebär att användarna har större chans att se ditt innehåll.

2. Samarbeta med andra YouTubers

En taktik som du kan använda för att tjäna pengar på YouTube-videor är att samarbeta med andra YouTubers. Detta är en utmärkt metod som gör att du kan öka din YouTube-närvaro, lägga till unikt innehåll till din kanal och öppna upp ditt innehåll för en hel publik. Gör lite research om YouTubers som är aktiva inom din nisch och kontakta dem med en bra videoidé – de kommer med största sannolikhet att vara intresserade av att samarbeta.

3. Skapa engagerande och informativt innehåll

Detta är avgörande för din YouTube-kanals framgång. YouTube-användare letar alltid efter videor som underhåller dem eller ger dem värde. Om du kan ge din publik videoinnehåll av det slaget kommer de sannolikt att titta på hela videon och komma tillbaka för mer videoinnehåll i framtiden. Proffstips: Dyk ner i YouTube-analysen för att se vilken demografisk grupp som ägnar mer uppmärksamhet åt dina videor. Om du gör det får du en bättre uppfattning om vilken typ av innehåll du ska skapa. Om du till exempel upptäcker att dina videoklipp är mer populära bland Gen Z kan du försöka använda några av deras favoritslangord i dina videoklipp.

4. Gör det mesta av dina beskrivningar

Beskrivningar är ett annat värdefullt svar på hur man tjänar pengar på YouTube-videor. De hjälper människor att upptäcka ditt innehåll och bestämma om de ska titta på det eller hoppa över det. När du skriver beskrivningar för dina videor ska du följa den urgamla journalistiska skrivmetoden: nämna de mest uppenbara sakerna först och arbeta sedan mot de mindre avgörande. Försök också att förklara vad tittarna får ut av att titta på hela videon och försök att nämna åtminstone några av deras smärtpunkter (smärtpunkter får folk att klicka!). Slutligen bör du använda ett språk som din potentiella publik förstår och kan relatera till.

pengar youtube

5. Bygg upp din följarskara med konsekventa inlägg

När du driver en YouTube-kanal är det en bra idé att posta innehåll konsekvent. När du upprätthåller en jämn ström av innehåll för dina tittare kommer de att förbli engagerade i din kanal. Detta innebär att de kommer att vara mycket mer medvetna om din närvaro på nätet och de egenskaper som är kopplade till den, som ditt e-handelsföretag.

Hur man tjänar pengar på YouTube utan att göra videor

Det enda sättet att tjäna pengar på YouTube utan att skapa videor är att återanvända andras innehåll. Det är inte många som vet detta, men YouTube har ett bibliotek med videor som faller under ”Creative Commons-licensen”.

Vissa former av licensen gör det möjligt för dig att publicera andras videor på din kanal och tjäna pengar på dem. Om du till exempel hittar en video som är publicerad under CC-BY-licensen kan du använda den och till och med göra anpassningar av den för att återspegla dina egna insatser.

Hur får man betalt på YouTube?

Den som utforskar hur man tjänar pengar från YouTube kanske också vill lära sig hur man får betalt av YouTube. Enligt vad jag vet måste du ställa in några saker för att få betalningar från företaget.

För det första ska du registrera dig för ett Google AdSense-konto med ditt Gmail-ID och sedan välja mellan banköverföring, Western Union Quick Cash, EFT (elektronisk överföring av medel), SEPA (Single Euro Payments Area) och checkar.

Beroende på var du befinner dig kan du också behöva lämna dina skatteuppgifter när du skapar ditt AdSense-konto. När AdSense väl är konfigurerat kan du begära utbetalning när du har uppnått den lägsta betalningströskeln. Nedan finns en tabell från Google som visar tröskelvärdet per valuta.

Hur får youtubers sina pengar

Eftersom Google aldrig utfärdar betalningar för mindre än ovanstående tröskelvärden kan du inte välja betalningsform förrän dina intäkter har nått upp till det angivna beloppet i din lokala valuta.

Hur man tjänar pengar från YouTube trots konkurrensen

När du undersöker hur du kan tjäna pengar med YouTube ska du komma ihåg att du inte enbart kommer att konkurrera med andra entreprenörer om trafik och intäkter. Det kommer också att finnas YouTubers på heltid som slåss om din publiks uppmärksamhet.

Det är viktigt att ha detta i åtanke när du skapar innehåll för din kanal. Du kan sticka ut från mängden genom att skapa lockande videominiatyrer och titlar. Kom ihåg att YouTube är en starkt visuellt orienterad plattform, så om du lyckas med dessa kan du locka fler användare att titta på dina videor.

Ljud- och videokvaliteten på ditt innehåll kan också spela en stor roll för din framgång. Du vill framställa ditt varumärke på ett positivt och professionellt sätt, så ditt videoinnehåll måste vara av hög kvalitet.

Du kan också slå konkurrenterna genom att dra nytta av YouTube SEO. Att skapa SEO-innehåll för dina videobeskrivningar är ett utmärkt sätt att generera organisk trafik till din YouTube-kanal. Du kan hitta en guide till YouTube SEO här.

tjana pengar youtube

Vanliga frågor om att tjäna pengar från YouTube

När börjar man tjäna pengar på YouTube?
Du kan tjäna pengar på ditt YouTube-konto så snart du har godkänts i partnerprogrammet. Innan dess kan du försöka få sponsorer från varumärken som betalar kreatörer för att göra bra innehåll. Om du driver en e-handelsbutik kan du börja tjäna pengar på YouTube samma dag som du skapar ett konto genom att marknadsföra dina varor via plattformen. Se bara till att sprida information i förväg om att du kommer att visa upp dina produkter och lämna länkar via din kanal.

Hur många prenumeranter behöver du för att tjäna pengar på YouTube?
Du behöver 1 000 prenumeranter för att ansöka om att få delta i YouTube Partner Program, vilket gör det möjligt för dig att tjäna pengar på din kanal och få intäkter från annonser.

Hur många visningar på YouTube behöver jag för att tjäna 100 dollar?

Flera faktorer avgör hur mycket du kan tjäna på YouTube. Videoskapare får betalt per klick på annonser i videon och bannerannonser. Så du kan få 10 000 visningar eller 10 000 visningar och tjäna 100 dollar. Det beror på hur relevanta annonserna är för din publik och om de klickar eller ignorerar dem.

Hur mycket pengar tjänar man på 1 miljon YouTube-visningar?
Enligt de inkomstuppgifter som Business Insider har samlat in kommer en videoskapare med 1 miljon YouTube-visningar att tjäna mellan 3 400 och 40 000 dollar.

Sammanfattning: Hur man tjänar pengar på YouTube

Det finns flera sätt att tjäna pengar på YouTube. De beprövade sätten är:

 • Gå med i YouTubes partnerprogram och tjäna pengar på annonser.
 • Få upp dina videor på YouTube Premium.
 • Sälj kanalmedlemskap till din publik.
 • Skapa reklamvideor för varumärken.
 • tjäna pengar på direktsändningar genom YouTube Super Chat.
 • Tjäna pengar som YouTube-influencer.
 • Sälj produkter direkt till din YouTube-publik.

Tjänar du pengar på YouTube? Vilken intäktsföringsmetod fungerar bäst för dig? Låt oss veta det i kommentarsfältet nedan.

Artikeln är inspirerad av: https://www.oberlo.com/blog/how-to-make-money-from-youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *