Tjäna pengar Snapchat: Inkomst från Snapchat

Vad är Snapchat? Till skillnad från andra sociala nätverk som Instagram och Facebook, där dina inlägg kan leva för evigt, är Snapchats unika försäljningsargument att de är tidsbegränsade. Med andra ord, när du gör ett inlägg på din Snapchat-app så förblir det live i bara upp till 24 timmar. Dessa unika funktioner ger olika möjligheter och sätt att använda Snapchat för företag för att tjäna seriösa pengar på plattformen.

Lär dig om hur du tjänar pengar på YouTube

12 sätt att tjäna pengar på Snapchat

Här nedan skall vi titta närmare på 12 stycken bra och framgångsrika sätt som du kan använda för att tjäna pengar via Snapchat:

1.Främja produkter

Ungefär som Instagram och Facebook är Snapchat en utmärkt plattform för affiliatemarknadsföring. Naturligtvis behöver du ett betydande antal Snapchat-följare om du vill öka dina inkomster. Men även med ett blygsamt antal personer som följer dig är det möjligt att marknadsföra produkter och börja tjäna pengar.

tjana pengar snapchat

2. Skapa Snapchat-annonser

Med en hög klickfrekvens är Snapchat ett populärt socialt medium för annonsering. Som småföretagare kan du använda dynamiska Snapchat-annonser för att öka medvetenheten om dina produkter och tjänster. Dessutom erbjuder Snapchat en mängd annonseringsalternativ som gör processen enklare. Ta till exempel Snap-annonser. Dessa helskärmsvideo- och bildannonser är mycket effektiva när det gäller att locka användare.

Snapchat har också en annonshanterare som kan komma väl till pass när du vill hantera de annonser du kör på webbplatsen.

3. Gör ett Story Takeover

När du blir ett igenkännbart namn inom din nisch kan du dra nytta av story takeovers för att öka dina inkomster. Med story takeovers kan du ta kontroll över ett företags konto och lägga upp sponsrat innehåll för andra användare.

4. Skapa sponsrade linser

En funktion som skiljer Snapchat från andra är den effektiva användningen av Augmented Reality (AR). De sponsrade linserna har utformats för att hjälpa företag att marknadsföra sina produkter. Du kan använda Snapchat lense-funktionen för att öka försäljningen. Data visar att användare föredrar att dela linser, vilket hjälper företag att få mer exponering.

5. Utforma geofilter

Är du värd för ett evenemang eller lanserar du en ny butik? Geofilters kan hjälpa dig att skapa större medvetenhet. På Snapchat har du både personliga och företagsalternativ för att skapa geofilter. För att skapa en företagsgeofilter måste du inkludera ditt varumärke eller din varumärkeslogotyp.

6. Skapa annonser för företag

Marknadsföring på Snapchat skiljer sig ganska mycket från marknadsföring på andra sociala mediekanaler. Många varumärken förstår inte helt och hållet hur de ska knäcka Snapchat trots att majoriteten av deras målgrupp finns på den här webbplatsen. Det är här du kan tjäna några dollar extra genom att skapa Snapchat-annonser för företag.

inkomst snapchat

7. Sälj direkt på Snapchat

Genom att använda snaps kan du direkt annonsera dina produkter och tjänster på Snapchat. Snapchat för företag är särskilt användbart för att du ska kunna nå din målgrupp. Det finns olika anpassningsalternativ som du kan utforska för att få ut det mesta av den här plattformen. Några av dessa inkluderar emojis, filter och teckningar, för att nämna några.

8. Lägg upp inlägg i andra berättelser

Ett annat enkelt sätt att tjäna pengar på Snapchat är att utnyttja populära evenemang och aktiviteter. Du kan till exempel lägga till dina snaps till stories som Coachella. Genom att göra det kan du nå användare som följer evenemanget. Detta kan hjälpa dig att dra till dig trafik och öka antalet följare.

Hur man tjänar pengar på Snapchat Spotlight

Snapchat inser kanalens växande popularitet och har nyligen lanserat en ny funktion som kan hjälpa användarna att tjäna bra med pengar. Snapchat Spotlight är mycket likt Instagram Reels. Användarna kan ladda upp och skicka in sina korta videor och har en chans att tjäna nästan en miljon dollar per dag. Här är några sätt som du kan tjäna pengar med det här alternativet.

9. Skapa viralt innehåll

Snaps som blir virala på Snapchat har störst chans att tjäna 1 miljon dollar. Det beror på att Snapchats beräkningar baseras på räckvidd och antal visningar. Därför är det viktigt att fokusera på att skapa viralt innehåll som kan hjälpa dig att tjäna mer pengar.

pengar snapchat

10. Producera originalinnehåll

Med miljontals aktiva användare har Snapchat många innehållsproducenter som skapar snapsar hela dagen. För att kunna sticka ut och se till att dina snapsar blir virala måste du fokusera på att skapa originalinnehåll. Det kan du göra genom att lägga till kreativa element som t.ex. gifs.

11. Lägg till hashtaggar

Eftersom antalet visningar är en viktig parameter för att lyckas med Snapchat Spotlight är det viktigt att se till att din målgrupp ser dina snaps. Snapchat rekommenderar att du lägger till hashtags för att se till att dina snapsar når rätt målgrupp.

12. Undvik marknadsföring

Ett av kraven för att skicka in en Snapchat Spotlight är att undvika att lägga upp en marknadsförd eller sponsrad snap.

Hur du maximerar dina intäkter på Snapchat

Under åren har Snapchat blivit en populär webbplats för sociala medier bland innehållsskapare. Massiva influencers i olika åldersgrupper använder sajten för att förbättra sina inkomster. Här är några tips som hjälper dig att maximera dina inkomster.

Artikeln är inspirerad av: https://smallbiztrends.com/2021/12/how-to-make-money-on-snapchat.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *