Tjäna pengar Facebook: Skapa inkomst på Facebook

Facebook är det största sociala medienätverket i världen. Oavsett om du äger ett fullfjädrad företag eller om du bara har en sak att sälja kan alla tjäna pengar med Facebook. Om du bara använder Facebook för att skicka meddelanden till vänner och göra frågesporter kan du överväga några av de här förslagen för att öka din inkomst eller starta en sidoverksamhet.

Vem kan tjäna pengar med Facebook?

Vem som helst kan tjäna pengar med Facebook. Precis som med allt annat i livet måste du vara ihärdig och inte ge upp om din kampanj inte fungerar första gången.

Här kan du lära dig hur du tjänar pengar på Snapchat

För de flesta av dessa förslag kommer kvaliteten på din Facebook-profil att vara ditt bästa sätt att göra ett första intryck. Det finns många spammare på Facebook som lovar allt och aldrig fullföljer sina löften.

Du vill inte vara en av dessa personer eftersom dina chanser att tjäna pengar kommer att vara små. Se till att din Facebook-profil får det att se ut som om du är en riktig person. Sätt in en bild på dig själv eller ditt företags emblem i din profilbild eller i avsnittet omslagsbild.

Se också till att du anger rätt stad du bor i så att folk inte tror att du råkar posta i fel grupp av misstag. Ange slutligen kontaktuppgifter och en länk till en webbplats om du äger ett lokalt företag eller ett onlineföretag. Beroende på hur du planerar att tjäna pengar med Facebook bör du också överväga att skapa ett separat konto. På så sätt kan du hålla din personliga och din affärsverksamhet åtskilda.

pengar facebook

Vad kan du sälja på Facebook?

Nästan vad som helst kan säljas på Facebook. De flesta människor använder Facebook för att sälja sina begagnade bilar, begagnade föremål, handgjorda föremål, e-böcker och för att annonsera sin helg garageförsäljning.

Några saker som du inte kan sälja på Facebook är följande:

 • Alkohol
 • Olagliga droger
 • Tobak
 • Skjutvapen
 • Djur
 • Spelprodukter för riktiga pengar
 • Vissa hälsovårdsprodukter
 • I allmänhet kan du sälja allt du kan köpa i en lokal butik utan att behöva visa upp ett foto-ID eller ett läkarrecept.

Hur man tjänar pengar med Facebook

När din profil är klar är du nu redo att börja tjäna pengar. I många fall kommer du att sälja varor eller tjänster som du redan äger. Men vi kommer också att inkludera några andra förslag också.

1. Skriv ett inlägg på Facebook

Om du bara vill sälja till dina nuvarande Facebook-vänner kan du skriva ett inlägg. I fältet ”Vad tänker du på?” börjar du skriva vad du vill sälja. Du kan också inkludera en bild på föremålet också.

Inlägg delas endast med dina vänner, men de kan ses av andra som du inte känner om din vän delar inlägget.

Kanske har du sett dina egna vänkretsar sälja bilar, fastigheter och andra ägodelar i stället för att gå igenom besväret att sälja till en främling. Om du aldrig har sålt något på Facebook kan du använda deras inlägg som exempel för att modellera ditt inlägg.

Följ upp på Facebook Messenger
När en vän eller gruppmedlem har uttryckt intresse kan du fortsätta samtalet på Facebook Messenger. Med denna privata chattmeddelandetjänst kan du hålla kontakten med tidigare kunder och potentiella kunder som inte lyckades sälja första gången.

Om du ständigt vänder på begagnade föremål kan du ha dessa personer i åtanke och skicka dem ett meddelande när du äntligen hittar ett föremål som de ursprungligen ville ha.

2. Gå med i lokala köp- och säljgrupper

Om du försöker sälja lokalt finns det en stor chans att du förmodligen inte kommer att sälja till en vän. Därför måste du också gå med i dina lokala köp- och säljgrupper. Facebook gör det superenkelt att sälja eftersom du vanligtvis kan skapa inlägget i en grupp och du har möjlighet att välja andra grupper innan inlägget går live.

Som exempel kan vi säga att du vill sälja din bil. Din lokala stad eller ditt län har troligen minst två olika köp- och säljgrupper som tar emot annonser om begagnade bilar. Även om du bara gör ett inlägg visas det i flera grupper och du når fler Facebookmedlemmar.

Några av de mest populära grupperna är garageförsäljning och bilar. Om du snabbt vill hitta grupperna i ditt område klickar du på ”Köp- och säljgrupper” i menyn Utforska. Du kan också söka efter gruppnamn för att filtrera bland de olika alternativen också.

Varje grupp har olika försäljningsprinciper, så se till att du läser gruppens riktlinjer innan du lägger upp ett inlägg. Annars kan gruppens moderatorer radera ditt inlägg eller ta bort dig från gruppen.

Skapa din egen grupp
Om det inte finns någon lokal grupp för de föremål du vill sälja kan du överväga att starta en egen grupp.

3. Sälj på Facebook Marketplace

Glöm inte att sälja på Facebook Marketplace också. Marknadsplatsen är en funktion för fria byten där du kan köpa, sälja eller byta nästan vad som helst i ditt lokala område.

Även om det inte är lika specialiserat som lokala köp- och säljgrupper har alla tillgång till Facebook Marketplace så att de enkelt kan dela ditt inlägg med sina vänner och kanske till och med hitta det där speciella som de har letat efter.

4. Tjäna bonusar för att värva en vän

Använder du en onlinetjänst som du bara älskar och som du vill dela med dig av till andra? Rekommendationer från mun till mun är en av de mest effektiva formerna av reklam. Företag vet detta och det är därför de erbjuder en bonus för att värva en vän när dina vänner ansluter sig via sociala medier.

Ett företag som erbjuder bonusar för att värva en vän via sociala medier är Rakuten. Kanske använder du dem redan för att själv tjäna pengar tillbaka på nästan alla köp på nätet!

Du kan skicka inbjudningar via e-post eller klicka på delningsknapparna för sociala medier på ditt konto för att dela din hänvisningslänk. Om din vän registrerar sig via din hänvisningslänk kan du tjäna en kontantbonus!

Fler företag som du använder regelbundet erbjuder hänvisningsbonusar än du kanske är medveten om. Ta en minut eller två och se om du kan tjäna lite extra pengar genom att dela dina favoritappar och webbplatser på sociala medier.

inkomst facebook

5. Skapa Facebook-annonser

Du kan skapa annonser för någon annans sida eller för din egen sida.

Min vän Bobby lär människor hur de kan tjäna extra 1 000 dollar eller mer i månaden på att köra Facebook-annonser för andra företag och bloggar. Han är känd som Millennial Money Man och har en kurs som heter The Facebook Side Hustle Course. Han började skapa annonser för andra människor som en sidoverksamhet och det växte till vanliga inkomster.

Som företagare kan du skapa annonser för att hjälpa ditt företag att växa. För det här förslaget måste du först skapa en Facebook-sida för ditt företag eller din webbplats. Tänk på sidor som ”Facebook för företag”.

Att skapa en sida är gratis och tar bara några minuter, och alla företag eller webbplatser kan delta.

Om du behöver ett visuellt exempel kan du besöka Facebook-sidan Well Kept Wallet för att få en uppfattning om hur din sida kan se ut.

När din sida är skapad kan du dela inlägg med dina sidans följare precis som du kan skriva inlägg på din personliga tidslinje. Facebooksidor är sociala mediers motsvarighet till att ha en e-postlista; du kan regelbundet skicka meddelanden till dina mest lojala följare.

Till exempel kan glassbutiker publicera ett inlägg varje vecka där de nämner veckans smak.

Glöm dock inte att du kan tjäna pengar på att publicera annonser på Facebook för att nå personer som för närvarande inte följer din sida. Jag föreslår att du går min vän Bobbys kurs i Facebook-annonser för att lära dig hur man tjänar pengar på att publicera annonser.

Tips för att skapa Facebook-annonser
Även om sidinlägg kan hjälpa dig att tjäna pengar måste du också använda betalda Facebook-annonser för att nå en ny publik. Du kan skapa egna annonser eller använda en tjänst som Flourish With Facebook Ads för att skapa professionella annonser som kan locka fler klick redan första gången.

När du skapar inlägg på din sida har du möjlighet att klicka på den blå knappen ”Boost inlägg”. När du har klickat på knappen kommer du till verktyget för skapande av annonser.

Tre verktyg som du måste vara mycket uppmärksam på:

 • Mål (Vill du interagera med din publik eller sälja?).
 • Målgrupp (riktar du dig till en specifik målgrupp eller inte?).
 • Budget (Hur mycket är du villig att spendera per dag?)
 • En stor fördel med Facebook-annonser är att du kan rikta in dig på en specifik målgrupp utifrån var de bor, ålder, kön och intressen.
 • Eller så kan du också annonsera till dina följare och deras vänner om du vill det också.

Du kan också övervaka vilka personer som nås och antalet engagemang. När kampanjen är avslutad kan du jämföra antalet engagemang med den totala kampanjkostnaden för att beräkna ditt belopp för kostnad per klick (CPC).

Om du någonsin har annonserat på andra ställen för företag vet du att reklam kan bli dyrt i en hast.

Annonsering på Facebook är relativt billigt för betalda annonser eftersom du kan välja din målgrupp för bara några få dollar jämfört med hundratals eller tusentals dollar per kampanj.

Att driva Facebook-annonser är en inlärningsprocess som bygger på trial-and-error. På grund av de låga kostnadskraven ska du inte vara rädd för att prova flera små kampanjer som bara kostar 10-15 dollar vardera med olika målgrupper för att hitta vad som fungerar bäst för dig.

Låt Facebook Ads hjälpa ditt företag att blomstra.

6. Delta i tävlingar

Vissa företag och bloggar anordnar tävlingar och du kan få bidrag genom att dela din länk på Facebook eller följa deras Facebooksida. Du kan också gå med i grupper för tävlingar och giveaways för att hitta de nyaste möjligheterna också.

Många av dessa tävlingar är gratis, så det enda som krävs för att delta är din tid. Varje giveaway är annorlunda, men du kan ha chansen att vinna Amazon-presentkort, köksprylar eller ett nytt grillset för bakgården.

7. Investera i Facebook

Detta är ett annat förslag som vem som helst kan använda för att tjäna pengar med Facebook. Och du behöver inte ens skapa ett Facebook-konto! Även om du kanske tycker att detta är ironiskt, är Facebook ett börsnoterat företag på Nasdaq-indexet.

Facebooks aktiekod är FB och det kan köpas med vilket mäklarföretag som helst i ditt IRA- eller beskattningsbara mäklarkonto.

Som med alla investeringar på aktiemarknaden är det inte garanterat att Facebook kommer att ge dig pengar. Dess aktiekurs kan fluktuera dagligen, så du bör investera och planera att behålla den långsiktigt för att realisera en vinst.

Om du föredrar ett mindre volatilt sätt att investera i Facebook kan du överväga att köpa en indexfond som för närvarande har Facebook i sin portfölj.

8. Värd för en insamlingskampanj

Även om du inte personligen kommer att tjäna på det här förslaget kan du ändå hjälpa till att samla in pengar till en personlig sak eller en ideell organisation. Crowdfunding har blivit ett populärt sätt att hjälpa andra med ekonomiska behov som betalar sina räkningar utan hjälp utifrån.

Du kan skapa en insamlingssida för en av orsakerna nedan:

 • Personliga nödsituationer
 • Krishjälp
 • Hälsa och sjukvård
 • Utbildning
 • Internationellt
 • Tro
 • Sport

Det finns många ädla ändamål som Facebooks medlemmar är villiga att stödja. Det enda problemet är att de inte vet var de ska leta. Tack och lov hjälper den här funktionen till att lösa det problemet.

9. Sök ett jobb

Facebook har också en egen jobbannons för att hjälpa dig att hitta ett nytt jobb. Lokala företag annonserar lediga tjänster under fliken ”Jobb”.

Du hittar heltids- och deltidstjänster för många branscher på den här sidan, så scrolla ner och titta på alla möjligheter.

Förutom Facebooks jobbknapp finns det många grupper som listar jobbmöjligheter online också. Du kan gå med i olika grupper för att hitta jobbspår och även få insikter om ansökningsprocessen och arbetslivserfarenhet från andra gruppmedlemmar.

10. Bli chef för sociala medier

Om du är duktig på sociala medier kan du också få betalt för att hantera företagets konton i sociala medier.

Dina ansvarsområden kan bland annat vara följande:

 • Planering av inlägg i sociala medier.
 • Svara på kommentarer
 • Skapa grafik för sociala medier
 • Övervakning av annonskampanjer
 • Att bygga upp publiken

Det finns en stor chans att du måste hantera konton för sociala medier på andra plattformar än Facebook. Därför kan det vara en bra idé att åtminstone vara bekant med de större plattformarna som Instagram, Pinterest och Twitter också.

Om du är kunnig på Facebook kan detta vara en perfekt möjlighet att arbeta hemifrån och få en deltidsinkomst med flexibla arbetstider.

tjana pengar facebook

11. Gå med i Facebookgrupper och hjälp andra

Ett annat sätt att potentiellt tjäna pengar med Facebook är att gå med i grupper och hjälpa till att svara på folks frågor. Detta kommer att vara ett gångbart alternativ för bloggare och företagare.

Allt du behöver göra är att hitta grupper som matchar ditt expertområde. På sätt och vis kan man säga att dessa grupper ersatte de onlineforum som var populära under internettiden före Facebook.

Om du är en smart investerare kan du gå med i flera investeringsgrupper och hjälpa människor med deras olika investeringsfrågor. Du kan till exempel jämföra gratis investeringsappar eller om du ska göra en rollover av en 401k.

Även om investering inte är din specialitet kan du hitta en grupp som är för dig. När du hjälper människor kan du bygga upp ett rykte och kan till och med inkludera länkar till din webbplats för att hjälpa läsaren.

Varje sidbesök innebär mer webbplatstrafik som potentiellt kan öka din sökmotorplacering och kanske till och med ge dig en affiliateprovision.

Precis som i Facebooks köp- och säljgrupper måste du vara uppmärksam på gruppens riktlinjer för publicering. Om du inte är moderator kanske du inte kan lägga upp affiliatelänkar eller artiklar med egenreklam.

Många grupper har dessa riktlinjer för att hålla skräppost till ett minimum så att läsaren får goda och opartiska råd.

12. Skapa Facebook Live-videor

Om du inte är kameraskygg kan Facebook Live vara ett annat roligt sätt att bygga upp ett personligt varumärke. Kanske skapar du videor som visar hur du arbetar hemifrån eller använder en produkt i realtid.

Eller så kan du vara värd för en live frågestund där de som tittar live skickar sina frågor och du svarar live.

I takt med att bandbredden på internet ständigt ökar blir det allt vanligare med live-streams och YouTube är inte den enda videoplattformen i stan.

Sammanfattning

Vem som helst kan tjäna pengar med Facebook. Det spelar ingen roll om du vill sälja lokalt eller om du vill marknadsföra en webbplats på nätet. Genom att gå med i grupper, interagera med andra Facebookmedlemmar och kanske till och med köra en eller två betalda annonser kan du tjäna en återkommande inkomst på Facebook om du vill.

Även om du bara vill lista en garageförsäljning eller sälja din gamla bil och tjäna pengar en gång, är Facebook ett gratis och effektivt sätt att berätta för andra vad du har till salu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *