Kan du tjäna pengar på att göra enkäter online?

Ett av de enklaste sätten att tjäna pengar på nätet är att göra undersökningar. Det är inte mycket mer än att man registrerar sig, fyller i en profil och ger sin åsikt om annonser, produkter, tjänster med mera.

Tjäna pengar med enkäter online

Den stora frågan är hur mycket pengar du kan tjäna och hur mycket arbete som krävs. Även om du förmodligen inte kan försörja dig på heltid genom att göra onlineundersökningar kan du utnyttja din fritid för att tjäna lite pengar. Eller så kan du använda undersökningar för att få andra förmåner, till exempel gratis produkter.

Varför företag betalar för undersökningar

Du kanske tycker att det verkar löjligt att få betalt för att delta i en undersökning. Varför skulle någon betala dig för din åsikt?

I själva verket är de flesta företag beroende av konsumenternas feedback. Företag som inte har en avdelning som kan genomföra konsumentundersökningar och paneler anlitar undersökningsföretag för att göra det åt dem.

Konsumenternas feedback hjälper företagen att tjäna mer pengar genom att justera produkter och annonser innan de släpper dem offentligt. Det är därför företagen betalar dig för din tid när du deltar i en undersökning. Den information du ger dem är avgörande för deras framgång.

enkater online

Hur det fungerar

Det är enkelt att göra onlineundersökningar, även om det kan ta lite tid att komma igång. Här är de olika stegen:

  • Hitta ett företag att registrera dig hos. Till exempel’ Swagbucks. Jag har inkluderat en lista nedan över företag att kolla upp, men det finns hundratals legitima företag där ute.
  • Skapa och fyll i en profil. Du behöver en separat profil för varje företag du gör undersökningar för, och du vill fylla i varje profil så fullständigt som möjligt. Varje undersökning är riktad till en viss demografisk grupp, så företaget kommer inte att skicka en undersökning till dig om de inte kan se på din profil att du passar in i den demografiska grupp som de vill ha.
  • Få undersökningar. De flesta undersökningsföretag meddelar dig om tillgängliga undersökningar via e-post. Vissa är omedelbart tillgängliga för dig att svara på. För andra måste du kanske tillbringa några minuter med att svara på frågor före undersökningen för att se till att du passar in i den demografiska gruppen. Om du gör det kan du fortsätta att delta i undersökningen (och få belöningen). Andra gånger kan du få produkter med posten som du ska recensera.
  • Gör undersökningar. Svara bara på frågor. Ibland är det så enkelt som att svara på några flervalsfrågor. Andra gånger kan du behöva skriva långa svar på mer specifika frågor.
  • Tjäna belöningar. Processen för belöningar varierar dramatiskt från ett företag till ett annat. Vissa företag ger dig poäng som du kan lösa in mot kontanter eller andra belöningar. Andra överför pengar omedelbart till ditt PayPal-konto, och ytterligare andra skriver in ditt namn i en utlottning.

Dessa steg varierar från ett undersökningsföretag till ett annat, så se till att du förstår hur processen fungerar när du registrerar dig.

Hur mycket du kan tjäna

Som jag sa kommer du inte att tjäna en förmögenhet på att göra undersökningar online, men du kan tjäna lite extra pengar för att ha roligt, betala av skulder eller investera. De monetära belöningarna för undersökningar varierar från mindre än 1 dollar till mer än 20 dollar, även om de vanligtvis ligger i den nedre delen av det intervallet, 1 till 5 dollar. Om du kan ta flera om dagen kan du tjäna ganska mycket pengar på en månad.

Andra företag ger dig inga pengar. Men de kan hjälpa dig att spara pengar genom att erbjuda dig gratis produkter, ofta produkter i full storlek, som du behöver testa för undersökningen. Detta kan naturligtvis vara ett bra sätt att få gratis hushållsprodukter, produkter för personlig vård, blöjor och andra saker som du använder regelbundet.

Gör många undersökningar

Ytterligare andra företag låter dig delta i en utlottning när du deltar i en undersökning. Ju fler undersökningar du gör, desto fler chanser har du att vinna. Dessa kan vara lite frustrerande, eftersom du inte nödvändigtvis får en belöning direkt. Men de kan ge utdelning i form av fina priser, bland annat presentkort, produkter och kontanter.

Hur mycket du kan tjäna beror på vilka företag du registrerar dig hos, hur många undersökningar du gör och vilken demografisk grupp du passar in i. Om du tillhör en demografisk grupp som ofta undersöks kan du få fler möjligheter att tjäna pengar, vilket ökar dina möjligheter att tjäna pengar på undersökningar.

Vissa företag, som Swagbucks, erbjuder också priser, poäng eller kontanter för att du hänvisar andra till tjänsten, så detta är ytterligare en aspekt av enkätundersökningar som du bör kolla upp.

Det viktigaste är att du kan använda undersökningar för att tjäna pengar när du annars inte skulle göra någonting. Du är verkligen inte skyldig att svara på alla undersökningar som landar i din inkorg, men du kan göra det om du hittar 10 eller 15 minuter där du annars skulle kolla Facebook eller twittra.

Att upptäcka de dåliga företagen

Även om det finns många legitima undersökningsföretag är detta också en bra marknad för en bluff. Vissa företag säljer din profilinformation, som kan vara ganska personlig, i vinstsyfte. Så innan du registrerar dig bör du hitta företagets integritetspolicy i deras kontrakt. Om du inte kan hitta integritetspolicyn, eller om det står att företaget fritt kan dela med sig av din information, ska du undvika att gå in. Du kommer bara att få en inkorg full av skräppost.

Betala aldrig, aldrig någonsin ett undersökningsföretag i förskott. Detta är en bluff som är utformad för att komma åt dina pengar utan att ge dig något i gengäld.

Kom ihåg att företagen behöver informationen de får från undersökningar, och de är villiga att betala för att få den. Så legitima undersökningsföretag delar med sig av rikedomen genom att betala dig, inte genom att be om att få betalt.

De bästa företagen att kolla upp

Det finns hundratals undersökningsföretag som kan vara värda att kolla upp. Eftersom olika företag undersöker olika demografiska grupper kan du få olika resultat från olika företag, så det lönar sig att se sig omkring.

Faktum är att personer som får mest ut av att göra onlineundersökningar säger att det är bäst att registrera sig hos minst fem till tio företag om du vill göra undersökningar dagligen.

online enkat

Med det sagt, här är några av de bästa företagen:

SwagBucks $5 bonus: Det här är ett bra företag eftersom du kan tjäna pengar tillbaka eller presentkort för din onlineaktivitet. Swagbucks belönar dig när du tittar på videor, genomför undersökningar, röstar i omröstningar, handlar online och till och med spelar onlinespel. Det är gratis att registrera sig och om du ändå spenderar timmar med att surfa på nätet kan du lika gärna få betalt för det.

MyPoints: Denna pålitliga webbplats, som grundades 1996, erbjuder olika sätt att tjäna pengar genom att fylla i enkäter, spela videospel online, läsa e-post, titta på filmer och mycket mer. Pengarna kan dras till presentkort hos Walmart, Amazon, Starbucks och PayPal. Du kan läsa mer om det i vår MyPoints Review.

20/20 Research: Det här företaget gör mer specifika undersökningar, så du kanske inte klarar många förhandsgranskningar med dem. Men om du hamnar i en undersökning kan du få riktigt bra ersättning, till exempel presentkort på över 100 dollar och andra belöningar.

PineCone Research: Det här företaget betalar 3 dollar per genomförd undersökning, så de är en bra användning av din tid. De tar inte alltid emot nya panelmedlemmar, men du bör titta tillbaka ofta för att se när de tar emot anmälningar.

Valued Opinions: Det här företaget betalar 1-5 dollar per genomförd undersökning, så det kan snabbt gå åt. Du kan också använda undersökningar för att få belöningar från olika återförsäljare.

Har du någonsin tjänat pengar på att göra undersökningar på nätet? Finns det några företag för onlineundersökningar som du rekommenderar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *