Tjäna pengar på att blogga

Lär dig hur du kan blogga och tjäna pengar

Vare sig du driver en blogg eller hemsida kan du få betalt och tjäna pengar på den. Bli affiliate och du kan snabbt och enkelt tjäna pengar genom en framgångsrik och vinstgivande metod. Innan vi börjar arbetet med att tjäna pengar på din blogg ger vi en en snabbförklaring till vad affiliatemetoden innebär. Att bli affiliate innebär att du ingår ett samarbetsavtal med ett företag som då blir din så kallade affiliatepartner.

Marknadsföra produkter och tjänster

Ditt uppdrag blir att på din blogg eller hemsida, marknadsföra företagets produkter på olika sätt. Företaget betalar sedan dig för detta. Varje gång en besökare klickar på en annons, eller textlänk som länkar till företaget får du betalt på något sätt. Detta är ett relativt enkelt sätt att tjäna pengar på nätet.

Pengar-blogga

Olika former av betalning

Hur du väljer att få betalt väljer du själv, men det finns två vanliga sätt som många företag erbjuder. Antingen får du betalt per besökare som klickar på dina annonser eller så får du betalt genom att du får provision på vad dina besökare handlar för hos företaget. Procenten på hur mycket du tjänar vid varje försäljning skiljer sig en del mellan de olika företagen och de produkter eller tjänster som du skall promota.

Ju fler besökare du du har, desto mer pengar kan du tjäna på din blogg. Grundtanken med affiliatemetoden är alltså att du tjänar pengar på att slussa besökare vidare till olika företag. Här kan du läsa mer om affiliate och hur metoden går till. Nu när du vet vad affiliatemetoden innebär är det dags att komma igång och börja arbetet med att tjäna pengar på din blogg.

Steg 1 – Bestäm vad du vill marknadsföra

En av de bästa sakerna med affiliatemetoden är att endast du själv väljer vad du vill marknadsföra, hur du vill göra det samt på vilket sätt du vill göra det. Ett smart tips är att marknadsföra produkter som har en koppling till din bloggs innehåll. Bloggar du exempelvis om kläder kan det vara enklare att marknadsföra ett klädföretag än ett företag som säljer bilar. Det låter kanske för enkelt, men många drar iväg och promotar saker eller tjänster som inte har alls att göra med deras innehåll och det ger inte de pengarna på sikt som de vill erhålla.

När du har bestämt vad du vill marknadsföra är det dags att börja fundera på nästa steg. Var noga med vilka samarbetspartners du vill arbeta med. Du vill bli förknippad med seriösa företag, som på sikt kan bli rejäla partners till dig och din sajt.

Steg 2 – Bli affiliate

Det enklaste sättet att att bli affiliate och tjäna pengar på din blogg är att du blir medlem i ett så kallat affiliatenätverk. Affiliatenätverket har gjort allt arbetet med att samla ihop olika företag som erbjuder affiliatesamarbete.

Fördelen med att gå med i ett affiliatenätverk är att du får hjälp med många praktiska detaljer samtidigt som du får färdigt material som du snabbt kan använda på din blogg. Affiliatenätverket sköter utbetalningar och alla ekonomiska frågor åt dig.

När du har registrerat dig hos ett affiliatenätverk är det bara att välja att marknadsföra något av de olika företagen som erbjuds. Enklare kan det inte bli! Här kan du läsa mer om olika bra affiliatenätverk som hjälper dig att tjäna pengar på din blogg.

Tjana-pengar-pa-att-blogga

Steg 3 – Marknadsför och tjäna pengar

När du hittat ett intressant företag hos ditt affiliatenätverk är det dags att välja hur du ska marknadsföra företaget. Det enklaste sättet är att placera en annons (banner) på din blogg. Ditt affiliatenätverk ger dig färdiga annonser som du enkelt kopierar och klistrar in på din blogg. När en besökare klickar på annonsen talar en särskild ”kod” i annonsen om att besökaren kom från din blogg och du får sedan betalt.

Lägg in koderna på din blogg

När du hittat en annons i affiliatenätverkets arkiv som du tycker passar på din blogg, får du en textkod som behövs för att annonsen ska fungera och synas. Textkoden klistrar du sedan in på din blogg och vips så syns annonsen där.

Beroende lite på hur din blogg ser ut, om du har en egen webbadress eller om bloggen finns på en bloggportal som exempelvis wordpress.com, behöver du göra på lite olika sätt. Har du en blogg där du enkelt kan redigera bakgrund, färger och så vidare, är det inga problem att klistra in textkoden.

Placera ut annonserna

Placera din/dina annonser så att de syns för dina besökare. Tänk dock på att för många annonser kan göra att det tar lång tid för din blogg att ladda klart. En besökare som hittat adressen till din blogg vill inte vänta för länge innan bloggen visas.

När din annons finns på din blogg är det bara för dig att börja blogga för fullt och locka besökare till din blogg. Du är nu redo att börja tjäna pengar på din blogg!

Textbaserade annonser

Jag personligen tycker att textbaserade annonser med en enkel blå länk i texten fungerar ofta när jag skall promota saker eller tjänster på kina egna sajter. Det kan många gånger vara ett bättre sätt än att lägga en banner i texten. Du får testa dig fram med din egen sajt för att verkligen veta vad som fungerar allra bäst för dig och den sajt du skall arbeta med.

Jämförelse tabeller

Många använder sig av olika stora jämförelse tabeller på sin sajt för att visa upp erbjudanden som de vill att besökarna skall klicka på och sedan göra ett köp hos det företaget som de är affiliate för. Dessa tenderar att fungera bra också helt klart. Min sajt om fotboll, där jag är affiliate för flera bettingsajter fungerar bra med sådana tabeller.

Folk klickar sig vidare fr att de vill spela på fotboll online och vid varje signups där man lagt in pengar, så får jag en viss kommission. Ha uppdaterade erbjudanden ifall du skall använda dig av denna form av tabeller.

Blogga om någor du själv gillar

Jag tycker att du absolut skall välja ett ämne och en nisch som du själv gillar och har ett intresse av. Det är så mycket enklare att skapa innehåll till en sådan sajt. Det lyser såklart igenom i texten också. Din passion och att du gillar ämnet kommer att synas när du skriver. Du kommer lättare komma att bli en go to sajt i din nisch ifall du verkligen gillar nischen och bryr dig om dina besökare.

2 reaktioner på “Tjäna pengar på att blogga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *