Tjäna extra pengar på nätet

Starta tjäna extra pengar

Har du bara en dator så kan du börja tjäna pengar redan idag, det finns hur många olika sätt som helst att dra in lite extra pengar, det gäller bara att vara smart samt ha ett gott tålamod. Nedan listar vi några exempel på vad du kan göra för att tjäna några extra kronor via webben.

Börja blogga

Genom att skapa din egen blogg kan du tjäna pengar exempelvis genom annonsering eller dylikt. För att kunna tjäna betydande summor behöver du ha många besökare till din blogg. Det får du genom att se till att den rankar bra hos sökmotorerna eller genom att tipsa om den i sociala medier.

När du har ett hyfsat besökarantal att visa upp kan du börja sälja annonser. Ofta behöver välbesökta bloggar inte leta efter annonsörer, de brukar själv höra av sig om de ser något intressant. Börja blogg för att tjäna pengar.

Skapa hemsidor

Genom att ha några olika hemsidor kan du även där sälja annonsplatser eller implementera Google AdSense som är ett annonseringsprogram. Viktigt för att få många besökare till hemsidan är att du har mycket innehåll i form av unik text. Detta innehåll skall även göra besökaren nöjd när denna landat på din sajt. De skall hitta det som de söker efter.

Sökmotorer tycker om sidor med mycket innehåll och framförallt innehåll som ger besökaren ett mervärde. Kan du skapa en sida så bra att folk frivilligt börjar länka till den, ja då har du kommit ett stort steg på vägen. Du skall försöka att vara personlig fast professionell med en bra ton. Vårdat snyggt språk och skriva bra svenska.

Rikta mot en utvald nisch

Du skall i mina ögon skapa en sajt som är unik och riktad mot en specifik nisch. Google älskar när sajter är uppbyggda runt ett ämne och ger besökaren det som den söker efter snabbt och enkelt. Kan du leverera en stark sajt med relevant innehåll för ett specifikt ämne, så kommer Google att premiera dig med att hamna i topp hos deras sökmotor och då kommer du att erhålla besökare in till din blogg eller hemsida.

Skriv content åt andra

Det finns många personer och företag som har ett flertal hemsidor att administrera och underhålla. Dessa måste kontinuerligt underhållas och uppdateras med nytt material, till sådant används ofta content writers. Är du duktig på att skriva samt har breda kunskaper inom många områden så kan detta vara något för dig. Kolla på olika webmaster forum efter annonser, det finns även företag som anlitar skribenter på frilansbasis.

Jag har själv arbetat som content writer på frilans basis under flera år och skapat innehåll åt andras sajter och hemsidor. Det betalas ofta per projekt eller per timme eller per skapat ord på sajten. Man får komma överens om ett bra sätt så att alla inblandade är nöjda med betalningsmetod och hur pass mycket content som skall skapas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *