Starta en framgångsrik blogg på 3 minuter idag

Låt oss lära oss hur man bloggar och startar en framgångsrik blogg med WordPress på 3 minuter idag. Jag skojar inte. Många kommer förmodligen att läsa rubriken och tänka att det är en lögn det är inte så lätt, men det är det verkligen. Jag guidar dig genom processen och på cirka 3 minuter kan du redan vara igång med din skrivresa.

Hur man bloggar: Starta en framgångsrik blogg på 3 minuter i dag

Utan jag har tagit mig tid att ge dig många tips som hjälper dig att bli en framgångsrik bloggare.

Bloggning för nybörjare steg för steg

1. Hitta en bra nisch
2. Välj ett domännamn som passar bäst till vad din blogg handlar om.
3. Du behöver en plattform med eget boende (WordPress.org).
4. Du behöver ett webbhotell, helst (Bluehost). Mest populärt bland bloggare, extremt pålitligt, skapar en snabb webbplats, officiell WP-godkänd värd.
5. Lägg till ett tema, helst (Genesis Framework).
6. Läs dessa användbara tips nedan.

ge sig sjalv mer

Varför välja en plattform med eget värdskap?

Innan jag börjar vill jag först förklara varför du behöver en självhyst plattform. WordPress.org är gratis, men du måste betala för hosting, men oroa dig inte Bluehost är under 4 dollar. Välj aldrig någonsin gratis hostade webbplatser som Blogger eller WordPress (versionen.com) om du är en seriös bloggare eller företagare och du vill lyckas. Ja med dessa webbplatser behöver du inte betala för hosting, men du äger inte webbplatsen.

Din webbplats kan raderas när som helst av vilken anledning som helst och det händer ofta. Inte nog med det, de rankas inte bra, det är svårt att tjäna pengar med dem och du måste ha ett ohyggligt oattraktivt domännamn. Till exempel newblog.blogspot.com eller newblog.wordpress.com. Det finns så många nackdelar. Ingen sann bloggare kommer någonsin att rekommendera detta. Vänta inte och säg att du ska göra det senare, vilket bara kommer att orsaka dig smärta. Börja nu.

Blogg inrättad på 3 minuter

1. Låt oss börja, klicka på den här länken för att öppna BH.
2. Välj en startplan
3. Det häftiga med BH är att de ger dig en gratis domän istället för att behöva betala 12 dollar för en hos en domänregistrerare. Skapa en.
4. Fyll i information.
5. Lägg inte till extrafunktioner på nästa sida.
6. Nu är du en vinnare.
7. Dags för lösenordet. Skapa ett
8. Logga in
9. Under avsnittet webbplats går du till installera WordPress.
10. Tryck på installationsknappen och kryssa sedan i rutan Visa avancerade alternativ.
11. Lägg till webbplatsens namn, användarnamn och lösenord. (Om du vill kan du byta det senare.)
12. När allt är klart lastning gå till din inkorg och öppna e-postmeddelandet från Mojo och du kommer att se ditt användarnamn och lösenord.
13. Klicka på admin url och på nästa sida lägger du till ditt användarnamn och lösenord.
14. Nu vet du hur man officiellt skapar en webbplats så när du gör en annan kommer det att ta dig cirka 3 minuter eftersom du känner till alla steg.

De saker som du tror att du behöver behöver du egentligen inte. När jag startade min första blogg för några år sedan trodde jag att jag behövde gå till Forest Theme och köpa ett av deras teman i tidskriftsstil. Det behöver du inte alls. De kanske ser coola ut direkt ur lådan, men ärligt talat är de inte det bästa alternativet. De kommer att sakta ner din webbplats. Titta på någon känd bloggare och se vad de använder. Alla använder Genesis eftersom det är så nybörjarvänligt och hjälper din SEO. Om du vill ha en snabb webbplats är det antingen du väljer att köpa dina teman hos StudioPress, vilket är Genesis-ramverket eller Thesis.

Börja inte bara skriva, utan rikta in dig på din målgrupp

Ett stort misstag som många nybörjarbloggare gör är att de inte riktar in sig på sin målgrupp. De börjar skriva om vad som helst och har inget mål i sikte. Du måste ta reda på vad din webbplats ska handla om. Vad är ditt mål? Tro inte att enbart skrivande kommer att hjälpa dig att få en passiv inkomst. Hur kommer du att gynna dina läsare?

Vad kan du erbjuda dem? Att rikta in dig på din målgrupp kommer så småningom att leda till att du genererar inkomster till din webbplats. Anledningen till detta är att du tillgodoser deras behov, du kommer att få lojala läsare, du kan marknadsföra dina produkter till dem lättare, eller du kan hänvisa andras saker till dem.

starta blogg idag

Rubriker

Detta borde vara uppenbart, men när du gör tråkiga rubriker får du tråkiga resultat. Gör episka rubriker till dina inlägg för att få läsarna att säga wow, jag går till den sidan. Om du har en dum enkel titel för ett blogginlägg ska du alltid tänka på hur du kan göra det bättre. Kom alltid ihåg att det är bra att använda nyckelord i din titel för att rankas bättre, men fyll aldrig med nyckelord.

Se till att dina inlägg ser bra ut

Ingen vill läsa en sida som är full av rörigt material. Gör dina läsare en tjänst och lägg till mellanslag i dina blogginlägg. Lägg till skönhet i ditt arbete. Lägg till bulletiner, lägg till siffror, feta ord, kursivera ord, lägg till färg, understrykning, se till att dina ord inte är små och kontrollera om det finns stavfel. Om du kämpar på detta område och är en seriös skribent ska du skaffa den av Forbes rekommenderade skrivkontrollen Grammarly.

Var inte en copycat

Skriv om det du är intresserad av och det du kan. Om du skriver om saker som inte intresserar dig kommer du inte långt och det är helt enkelt inte smart. Om du är en modebloggare ska du inte ta livet av dig för att försöka skriva om bilar. Om du är en matbloggare ska du inte ta livet av dig genom att försöka skriva om hälsa. Håll dig till din komfortzon och du kommer att lyckas.

Försök inte skriva om det som alla andra skriver om. Skriv om det som passar dig. Kopiera inte någon annans sätt att göra saker och ting. Du måste sticka ut från mängden. Gör något som skiljer dig från konkurrenterna. Om du skriver kopior kommer folk att mejla dig och säga att din blogg suger, jag har läst det här förut.

Bekanta dig med Google Analytics och Webmasters tools

Så snart du startar din blogg ska du se till att du ställer in Google Analytics och Google Webmasters Tools. Dessa kommer att vara till hjälp för dig i det långa loppet. Jag kommer att förklara vad de båda är nedan.

Google Analytics – Det här verktyget talar om för dig hur många som besökt din webbplats och hur många sidvisningar du har. Verktyget berättar också hur många personer som för närvarande befinner sig på din webbplats, varifrån de kommer, vilka sökord de använde för att komma till din webbplats, om de kom från sociala medier eller inte osv. Det här verktyget erbjuder mycket och som du kan se kan det vara till stor nytta för dig.

Google Webmaster Tools – Det här verktyget är ett riktigt bra verktyg som gör allt. Det talar om för dig hur många länkar du har som pekar på din webbplats och varifrån de kommer. Det talar om för dig om du har några trasiga sidor, vilka nyckelord du rankas för osv. Om Google någonsin varnar dig för något skickar de ett meddelande till dig i dina Webmaster Tools. Om du någonsin vill ta bort en dålig länk som länkar till din webbplats kan du göra det här också.

Hur bloggar man och tjänar pengar?

Är bloggande ett sätt att bli rik snabbt? Nej, men med flit och med tiden kan bloggandet bli ett heltidsjobb. Om du förväntar dig något på en vecka, månad eller två månader kommer du att bli besviken. Framgång över en natt är en myt. Men vissa bloggare får inkomster snabbare än andra beroende på deras nisch eller spelplan. Det är möjligt att göra deltidsinkomster och ibland heltidsinkomster på 3 – 10 månader. Nedan kommer jag att visa dig bara några sätt som du kan börja få en inkomst med din blogg.

Google Adsense – Begränsa dig inte till bara Adsense. De flesta unga bloggare blir förvirrade av Google Adsense och tänker åh det är så här webbplatser tjänar pengar. Nej! Sätt inte in dig själv i en låda. Även om Adsense kan vara det snabbaste sättet att få lite pengar, är det inte på något sätt det bästa eller nära att vara det bästa. Missförstå mig inte. Vissa webbplatser gör fantastiska resultat med det. Vissa människor tjänar över 40 000 dollar per år med Adsense enkelt, men du kan tjäna mycket mer än så.

Donationer – Du kommer att bli förvånad över hur mycket folk hjälper dig när de älskar ditt arbete. Du kan enkelt inrätta en donationsvagn på din webbplats. När du skapar en vänskap med dina läsare så kan samma läsare senare donera 1, 5, 10, 20 dollar eller mer. Människor stöder andra människor och saker som de älskar.

tjana pengar idag

Sälj saker – Du kan sälja vad som helst med en webbplats. Du kan sälja e-böcker, tjänster, kokböcker osv. Tänk dig att du får 20 000 besökare per månad, vilket är lätt att uppnå. Med riktad trafik och med det menar jag människor som kommer för att köpa något eller som potentiellt skulle kunna köpa något, kan du lätt tjäna över 500 dollar eller mer i månaden på det här sättet. Tänk på alla fantastiska saker som du kan sälja inom din nisch.

Affiliate marketing – Hänvisa människor till att köpa produkter och tjänster och få en procentuell andel av försäljningen.

Dela plugin

Så snart du har inrättat din blogg går du till plugins, väljer add new och hämtar ett sharing plugin. Låt inte din blogg fastna utan en sådan. Du går miste om en hel del. Du vet aldrig vem som kan få tag på ditt delade innehåll. Det finns många sociala plugins att välja mellan som Shareaholic, Hupso Share Buttons, Share Buttons by AddToAny, AddThis, WP Social Sharing och många fler. Testa dem och välj den bästa för dig.

Dela ditt innehåll

Du bör inte bara se till att du har ett socialt plugin så att din publik kan dela ditt arbete, utan se till att du har dina länkar till sociala medier på din webbplats så att folk kan följa dig. Sociala medier kommer att vara en stor del av din bloggframgång, så se till att du använder alla sociala medier till din fördel.

Gör reklam på Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest, Tumblr, Snapchat osv. Testa olika sociala webbplatser och se vad som fungerar bäst för din företagswebbplats eller blogg. Jag vill också tillägga att om du har ett företag, se då till att inrätta en Google+-sida för det, vilket kommer att hjälpa dig på Google i hög grad. Se till att du inte bara förlitar dig på Google och Bing för att få trafik.

Läs andra bloggar

Om du vill ha en framgångsrik blogg se till att du ständigt läser andra bloggar inom din nisch. Du bör inte bara läsa den här webbplatsen utan även webbplatser som Quick Sprout, Problogger osv. För att växa inom något måste du ständigt lära dig mer. Var inte heller rädd för att skriva en kommentar och bygga upp en relation med andra bloggare.

Försök inte lura systemet

Vad jag menar med detta är att vi ibland istället för att ta oss tid och bygga vår webbplats på rätt sätt kan försöka lura systemet, vilket kan leda till en straffavgift från Google. Om du vill ha en snabb Google-bestraffning ska jag visa dig vad du måste göra.

Köpa länkar – Det är så lätt att köpa länkar nuförtiden. Du kan köpa dem från webbplatser som Fiverr, BlackHatWorld och till och med Ebay. Även om de kanske hävdar att de är Googlevänliga och straffsäkra ska du inte göra det. Jag vet att vi alla har varit frestade att köpa 20 snabba länkar, men det kan komma tillbaka och bita dig i röven. Spela bara säkert och skaffa dina länkar på rätt sätt.

Nyckelordsfyllning – Detta har funnits länge. Keyword stuffing är när du försöker manipulera din ranking genom att utföra skumma taktiker som att använda samma ord om och om igen för att rankas högre för det sökordet. Tänk dig att du pratade med någon och att hen hela tiden sa samma ord på ett onaturligt sätt. Google vet när du försöker lura dem och kommer att vidta åtgärder. Du kan fylla dina blogginlägg med nyckelord, permalinkstrukturen, taggar, bilder osv. Var försiktig så att du aldrig gör detta. Se upp för företag som hävdar att vi bygger high pr-länkar snabbt.

Ge folk de bra sakerna

Ibland har vi som nybörjarbloggare sparat det bästa till sist-mentaliteten och det borde inte vara så. Du kanske har bombposter som du vill skriva om, men du håller tillbaka, gör det inte! Tänk dig att en ny restaurang öppnar och de säger att vi har en ny måltid som kommer att slå dig med häpnad, men vi vill spara den tills restaurangen växer. Jag skulle bli mycket missnöjd. Dina läsare vill ha det bästa nu. Håll inte tillbaka med dina inlägg. Allt som gör att din blogg sticker ut tar du fram så snart som möjligt.

Anslut dig till dina läsare

Du måste se till att du knyter an till dina läsare och att du låter dem knyta an till dig. Lägg till ett kommentarsystem på din blogg. Låt läsarna dela med sig av sina tankar om ditt inlägg. Jag vet att bloggare ibland inte vill ha att hantera en stor mängd kommentatorer.

Jag rekommenderar starkt att du skaffar ett plugin för kommentarsfält som Disqus, wpDiscuz, Livefyre, Facebook comments WordPress, IntenseDebate, CommentLuv osv. Men det är inte obligatoriskt. Se till att du åtminstone sätter upp ett kontaktformulär så att du kan hjälpa dina läsare, ta emot råd och ärlig kritik från dina läsare. Det finns många plugins för kontaktformulär. Testa dem och hitta den som passar för din webbplats.

bloggstart idag

Se till att din webbplats inte är långsam

Google bryr sig mycket om webbplatsens hastighet och detta är numera en rankingfaktor. Nedan kommer jag att visa dig hur du kan få bättre webbplatshastighet.

 • Bilder – Se till att du optimerar dina bilder för bättre laddningshastigheter och SEO.
 • Plugins – Lägg inte till plugins som du inte behöver, men se till att du har ett cache-plugin, helst W3 Total Cache.
 • MaxCDN- För ännu snabbare hastigheter installera MaxCDN som jag använder för mina bloggar.
 • Kontrollera webbplatsens hastighet – Om du vill kontrollera webbplatsens hastighet ska du använda verktyg som PageSpeed Insights, Pingdom-verktyg och GTMetrix.

Skapa en företags e-postadress

När du först installerar WordPress ska du se till att du konfigurerar din bloggmail. Det är aldrig klokt att använda en Aol eller Yahoo för ditt företag. Du behöver en e-post med ditt domännamn. Min företags e-postadress är till exempel fritz@howtoblogsuccessfully.com. För att ställa in det går du till din e-postsektion i ditt webbhotells cPanel.

Glöm inte listan

Om du inte har ett plugin för att bygga upp e-postprenumeranter förlorar du som bloggare. Jag garanterar dig att en lista kommer att öka din vinst avsevärt. Till en början kanske du inte förstår hur det kan hjälpa dig i längden att inrätta ett formulär för en prenumerantlista, men tro mig, det är mer än bara ett marknadsföringsverktyg. Börja bygga upp e-postmeddelanden omedelbart. Om något någonsin går fel har du alltid din lista med dina lojala läsare.

Du behöver backlinks

Backlinks är länkar från andra bloggar som är riktade mot din webbplats och de är en stor faktor i SEO. Google gynnar innehåll med ett stort antal kvalitetslänkar.

 • Skriv explosivt innehåll med mycket information. Unika hjälpsamma inlägg fyllda med information har större chans att få länkar. Försök att skriva över 500 ord i varje inlägg.
 • Dela ditt innehåll på sociala medier.
 • Skriv för andra bloggare.
 • Ta fantastiska bilder och kontakta andra webbplatsägare och låt dem använda din bild gratis, men se till att de ger en kreditlänk tillbaka till din webbplats.
 • Du kan också kommentera på forum och andra bloggar och lämna en länk, men se till att du inte överdriver, för kom ihåg att Google hatar spam.

Interlinking

Se till att du länkar till några av dina gamla inlägg, vilket har många fördelar. Sätt upp en widget för senaste inlägg i din sidebar eller under ditt blogginlägg för att driva trafik. Som bloggare vill du inte att folk läser och går därifrån. Du vill att de ska stanna kvar och kolla in olika artiklar som kan hjälpa dem och interlänkning gör just det. Genom att länka till andra inlägg får dina äldre inlägg mer länkjuice, vilket bidrar till SEO-placeringarna. Se till att du inte överdriver detta, annars blir dina besökare irriterade.

H1-tagg

Se till att du använder en rubriktagg per inlägg, vilket är till stor hjälp för SEO. Under 2015 kommer många av de teman du kan köpa automatiskt med en titeltagg som redan är H1-taggad åt dig.

Permalink

När du först inrättar din blogg ska du se till att du ändrar din permalinkstruktur (som är URL:en) till det du önskar. För att göra detta måste du gå till inställningar och sedan gå till permalänkar. Jag sätter min vid inläggsnamnet. Du kan ändra det när du gör ett inlägg. Påminnelse: När du publicerar ett inlägg får du aldrig ändra din permalink när du väl publicerat det.

SEO-plugin

Se till att du lägger till ett SEO-plugin som har stora fördelar för SEO. När det gäller detta finns det egentligen bara två alternativ. Yoast SEO-plugin eller All In One. De flesta bloggare använder för närvarande Yoast och det har många underbara funktioner.

Skriv ofta

Lämna inte dina läsare och låt dem ruttna. Det är frustrerande när du inte har besökt en blogg på två eller tre veckor och när du kommer tillbaka har de inga uppdateringar. Dina läsare vill bli matade med din information. Det finns en del etablerade bloggare som blir lata och bloggar varje månad eller ett par månader. Låt inte det vara du. Försök att åtminstone blogga en gång i veckan. Om du alltid är upptagen kan du låta andra personer blogga åt dig också.

Tid

Glöm aldrig att tiden är dyrbar. Varje sekund som går är en sekund som du aldrig får tillbaka. Istället för att titta på tv hela tiden, gör något bättre med din tid, till exempel brainstorma vad ditt nästa inlägg ska handla om. Ta reda på olika sätt att göra dina artiklar bättre. Ta dig tid att dela ditt innehåll. Vi inser inte hur mycket tid vi slösar bort i den här världen. Se till att din tid räknas genom att göra positiva saker som kommer att hjälpa dig i framtiden.

Fördelar

Att kunna tillbringa mer tid med din familj medan du arbetar hemma är inte den enda fördelen med att blogga. Det är verkligen en fantastisk känsla att få mejl där det står att du har inspirerat mig att göra bättre ifrån mig och att jag har lärt mig mycket av dig. Gud vill att vi ska hjälpa varandra. När du växer till en bättre bloggare blir du en expert inom din nisch och du kommer att kunna påverka fler människor med dina ord.

Inspiration för din nya bloggresa

 • 99,9 % av de stora bloggarna är inte fantastiska på dag 1. Deras fantastiskhet är en ackumulering av det värde de skapar över tid. Darren Rowse
 • När du känner för att ge upp: tänk på varför du började.
 • Ge aldrig upp. Om du snubblar, res dig upp igen. Det som hände igår spelar inte längre någon roll. Idag är en ny dag så kom tillbaka på rätt spår och kom närmare dina drömmar och mål. Du kan göra det.
 • Du är på väg till fantastiska platser! Idag är din dag! Ditt berg väntar, så… ge dig iväg!
 • I slutändan ångrar vi bara de chanser vi inte tog.

Slutligen

Jag hoppades verkligen att du gillade mina bloggarråd och jag uppmuntrar dig att börja nu. Ju tidigare du börjar desto snabbare kommer du att rankas och desto snabbare kommer din blogg att växa. Om du behöver någon hjälp är du välkommen att mejla mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *