3 nyckelfaktorer för att tjäna pengar med din blogg

Kan man tjäna pengar på sin blogg?

De flesta har hört talas om bloggare som redan har tjänat tusentals dollar på sina bloggar, oavsett om det är i Frankrike eller USA. Men sanningen är att det kräver mycket arbete. Du kan dock tjäna en hyfsad inkomst med en blogg om du vet hur du ska göra. Då och då ser jag på vissa forum att folk frågar om det är möjligt att tjäna pengar med en blogg.

Här är några frågor som dyker upp:

  • Hur tjänar jag pengar på nätet?
  • Hur fungerar Adsense?
  • Måste jag gå den här kursen för att ”tjäna pengar på nätet”?

Det absoluta svaret är ja. Du kan tjäna pengar med din blogg. Det finns också många möjligheter i online-verksamhet. Frågan är bara om du har skrivkunskaperna och bloggkunskaperna för att lyckas med det. Det är inte lätt, men jag lovar att det är värt det.

pengar faktor blogg

5 sätt att tjäna pengar med din blogg utan att ha en produkt

När du tänker på hur du kan tjäna pengar med en blogg kanske du tänker på Google-annonser, men det finns flera andra sätt att tjäna pengar med din blogg:

  • AdSense – Det finns människor som tjänar tusentals kronor på annonser via Google AdSense. AdSense står för ungefär en tredjedel av Googles intäkter. Lönen är bra, men du måste följa Googles regler. Det har förekommit fall där Google AdSense användare har sparkats ut ur programmet utan förvarning.
  • Affiliate Marketing – Detta är helt enkelt ett sätt att sälja varor utan att behöva utveckla en unik produkt. Det finns många marknadsförare som vet hur detta fungerar och som också tjänar bra med affiliate marketing. Ta reda på tips och sätt att tjäna pengar med affiliatemarknadsföring.
  • Bannerannonser – ett annat sätt att tjäna pengar på din blogg är att sälja bannerannonser på tredjepartssajter som My Ad Space. Det ger inte mycket betalt, men det är bättre än ingenting.
  • Sälja annonser direkt på din blogg – Du kan också tjäna pengar genom att sälja bannerannonser direkt på din blogg. Din blogg måste dock först ha en god trafik för att kunna locka annonsörer. För det första är det bättre att fokusera på att generera trafik, så att du lättare kan locka till dig de stora.
  • Produktkritik eller recension – Det finns företag som betalar bloggare för att skriva en positiv recension om deras produkter. Handlarna skickar sina produkter till dig för att prova dem och du skriver en ärlig recension om dem.

3 nyckelfaktorer att ta hänsyn till

1 – Du måste vara i en lönsam nisch

En av de första sakerna du måste tänka på är din nisch och om den är lönsam. Vissa experter rekommenderar att man ska vara en stor fisk i en liten damm, men jag tror att det är tvärtom. Du borde prova den stora dammen, för det är där pengarna finns.

Även om din gammelfaster Maries unika återvunna kostymer kan vara fantastiska, är det inte många som skulle vara intresserade av att läsa det i allmänhet. Begränsa inte ämnet för mycket.

Hur hittar du en lönsam nisch? Jag upptäckte nyligen SpyFu för att ta en snabb titt på vad annonsörer spenderar på en nisch som jag tror att jag skulle vilja ta itu med. Om annonsörer eller handlare spenderar stora summor pengar på branschen betyder det att det finns pengar att tjäna.

Om du inte är registrerad på SpyFu kan du helt enkelt göra en Google-sökning och sedan ange den nisch du är intresserad av på webbplatsen. Finns det några annonsörer i sökresultaten? Om så är fallet kan det finnas pengar i den nischen.

Använd Google Keyword Planner för att ta reda på det genomsnittliga priset för ett klick i din bransch – på så sätt kan du ungefär förutsäga hur mycket du kan tjäna per klick på Google AdSense. Ju högre PPC, desto större är möjligheterna att tjäna pengar.

2 – Får du tillräckligt med riktad trafik?

En annan sak som du måste tänka på är möjligheterna till riktad trafik för en viss nisch. För att tjäna pengar på ett bra sätt måste din blogg ha tillräckligt med målinriktad trafik. Det är här som SEO och marknadsföring i sociala medier kommer in i bilden.

När människor söker efter information som är relevant för ditt nischade ämne blir de din målgrupp. Ju fler personer som söker efter ämnet, desto större blir din målgrupp.

Om människor följer dina konkurrenter på Facebook är de också din målgrupp. Om du tror att du är på väg in i en nisch och ser att din närmaste konkurrent har tusentals gilla-markeringar på sin Facebook-sida är det ett bra tecken på att det finns en stor målgrupp.

Mer riktad trafik = mer pengar

Men för att få den målgruppens uppmärksamhet måste du ha färdigheter inom både SEO och marknadsföring i sociala medier. Det är enkel matematik. Ju mer riktad trafik din blogg får, desto mer pengar kommer du att tjäna.

Så här fungerar det: Låt oss säga att du säljer en webbhotellstjänst som affiliate och att den genomsnittliga konverteringsgraden är 3 %. I genomsnitt får du tre försäljningar för varje 100 besökare som du skickar till webbhotellet. Om du lyckas skicka tillbaka 200 besökare kan du teoretiskt sett göra sex försäljningar.

Du måste se till att du fokuserar på både lång- och kortsiktiga sökord för att få en bättre uppfattning om trafikmöjligheterna.

Om du är medveten om de olika målnyckelorden (både primära och sekundära) och om de viktigaste annonserna som är inriktade på dessa nyckelord kommer din blogg att bli mer framgångsrik.

faktor tjana pengar blogg

3 – Har du en lista med prenumeranter till ditt nyhetsbrev?

Du har säkert hört experter på webbmarknadsföring säga att det är mycket viktigt att bygga upp en prenumerantlista när det gäller trafik till din webbplats. Om du vill tjäna pengar på din blogg måste du samla in e-postadresserna till de besökare som kommer till din webbplats och skicka dem e-postmeddelanden som får dem att återkomma till din webbplats om och om igen.

Varför är en abonnentlista så viktig? En e-postlista är din tillgång eftersom de som har registrerat sig är pålitliga potentiella kunder som har besökt din blogg. Dina prenumeranter litar redan på dig och din auktoritet i ämnet.

Om du ska köpa något på nätet kommer du förmodligen att titta på produkter som du har fått en rekommendation från någon du litar på. Om du vill köpa en guide för att läsa den, kommer du först och främst att titta på vittnesmål om guiden eller rekommendationer från någon du litar på.

Sammanfattningsvis

När det gäller att tjäna pengar med din blogg måste du vara kreativ och hålla utkik efter nya möjligheter och förändringar i sökmotorernas algoritmer och sätt att annonsera. Men med lite hårt arbete och konsekvens kan du göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *