Tjäna pengar på Internet genom säsongsbetonad försäljning

Tjäna pengar med rätt säsongsprodukter

Nu under påsken har jag passat på att ha lite ledigt och vilat upp mig, men trots det fantastiska vädret har jag självklart inte kunnat motstå att fundera över nya sätt att tjäna pengar på Internet. Och apropå påsken så kom jag att tänka på det här med säsongsbetonad försäljning och marknadsföring, dvs att du utnyttjar exempelvis högtider som påsken för att öka dina affärer.

Den kan vara ett vasst vapen för dig som vill tjäna pengar på nätet – om du gör den på rätt sätt. Exempel på högtider och speciella dagar/tider under året som du kan utnyttja till din fördel är:

Tjäna pengar på internet

Julen
Nyår
Påsken
Alla helgons dag
Nationaldagen 6 juni
Kräftpremiären
Midsommar
Skolstarten
Starten fotbollsallsvenskan/elitserien i ishockey
Våren/sommaren/hösten/vintern

sasongsbetonad forsaljning

Även vädret har stor inverkan när det gäller säsongsförsäljning, både för att tjäna pengar på Internet och offline: Människor som köar för att köpa glass på sommaren är mer sugna på varm choklad på vintern. Webbshopen säljer fler badkläder på sommaren än på vintern osv.

I stort sett alla event eller trender som följer en årlig cykel kan betraktas som en säsongsbetonad möjlighet. Att inte dra nytta av cyklerna i din nisch gör att du missar många möjligheter till att tjäna pengar på Internet så fundera på hur du kan anknyta dina produkter eller tjänster till årets olika högtider och säsonger.

Är du inte övertygad ännu?

Låt mig då lista ett gäng finfina fördelar med säsongsbetonad marknadsföring för dig som har exempelvis en webbshop:

  • Den får människor att köpa mer – om produkten knyter an till en speciell säsong.
  • Du kan satsa på förutbestämda teman och produkter.
  • Den skapar köpstress hos dina kunder – säsonger är ju till sin natur korta.
  • Folk blir ivriga att köpa presenter som de normalt sätt inte skulle köpa.
  • Tar fram köpmönster baserade på känslor och traditioner hos människor.
  • Kräver inte speciellt mycket marknadsundersökande eller uppfinningsrikedom av dig – ”gamla klassiker” säljer bevisligen vid sådana här tillfällen.
  • Den ger dig möjlighet att få fler prenumeranter till din e-postlista när de deltar i din speciella skolstartstävling, laddar ner dina julrecept, påskpyntstips eller pysseltips.
  • Hoppas du har fått ett par tips som du kan utnyttja för att tjäna mer pengar på Internet vid nästa högtid. Och hoppas även att du haft en riktigt glad påsk!

Kolla själv hur pass bra du kan skapa inkomster och tjäna extra pengar när det är en säsongsbetonad försäljning. Ifall du kan hitta passande produkter eller tjänster som passar den säsong som det är just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *