Konsten att Skriva Artiklar – 6 tips

Skriva artiklar på ett bra sätt

Det är inte så svårt som många tror att skriva bra artiklar (400-500 ord) på under 20 minuter. Som många av er vet så är artiklar bränslet som ofta behövs för att tjäna pengar. En bra artikel kan användas som blogginlägg eller kanske publiceras på en extern sajt för att driva besökare till din egen sida. Det finns miljoner sätt att använda en bra artikel på men det är inte det jag tänkte diskutera här utan jag tänker ta upp lite tricks som jag använder mig av när jag skriver artiklar.

Så här skriver du bra artiklar

1. Börja med att skriva ner olika ämne som artiklarna ska handla om. Denna lista ska du alltid ha tillgänglig och så fort du får en ide så lägger du till den i listan.

2. Nästa steg är att du väljer ett ämne du vill skriva om och specificera det lite mer. Försök att fundera fram en titel till din artikel.

3. Sen är det dags att brainstorma. Skriv ner allt som du kan om ämnet under en 5 minuters tid. Detta ska bli den andra paragrafen i artikeln och det är det viktigaste innehållet som ska finnas här. Har du mycket att skriva så kan detta bli flera paragrafer. Skriver du om ett ämne som du inte kan någonting alls om så måste du först göra research innan du ger dig på detta steget. Ibland behöver man gräva lite djupare och får du stanna upp och göra research innan man skriver vidare här.

4. Därefter skriver du första paragrafen. I första paragrafen förklarar du vad du kommer att skriva om i andra paragrafen och vad man kommer att kunna eller veta efter att man har läst andra paragrafen.

5. Sen skriver du sista paragrafen där du summerar allt som du har sagt. Här kan det även vara bra att repetera de viktigaste poängen i artikel och belysa dem. Du berättar helt enkelt för dina läsare vad du just har berättat för dem.

6. Nu är det dags att göra slutkollen och säkerställa stavningen samt grammatiska fel. Läs artikel högt för dig själv och känn om den flyter på bra. Skriv om hela artikeln om det behövs så att den får mening och flyter bra.

Tips när du ska skriva en artikel

  • Försök att få din artikel att besvara följande frågor: varför, var, när och hur.
  • Bry dig inte om stavningen och grammatiken när du brainstormar. Det viktiga då är att du får fram innehållet och en vettig poäng. Sen kan du i efterhand fixa allt sådant.
  • Om du råkar ut för ”skrivkramp”, ta en paus. Jag brukar ge mig ut och springa en halvtimme så släpper det och hjärnan börjar fungera igen.

Hoppas detta hjälper dig

Jag hoppas att denna artikel kan hjälpa dig att skriva bättre artiklar i framtiden. En del saker fungerar olika för olika personer, men jag känner att stegen ovan fungerar bra för mig. Det är viktigt att man hittar ett system att jobba efter om man tänker skriva många artiklar. I början kommer det att ta längre tid än 20 minuter och det är helt normalt men efter ett tag kan du öka takten och komma ner till 20 minuter om du skriver mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *