Allt handlar om pengar

Pengar ger trygghet

Det flesta av oss nordbor har allt vi kan tänkas behöva för att leva ett fullgott liv. Vi har pengar till bostad, mat, kläder, räkningar och avgifter. Dessutom har de flesta en slant över att lägga på prylar, nöjen och resor. Ändå präglas vårt samhälle av en ständigt pågående kamp. Från den dag vi föds till den dag vi dör, pågår en ständig kamp kanske inte främst för vår överlevnad, utan för att få det där lilla extra.

Man behöver inte ha levt särskilt länge för att först att pengar är nyckeln till väldigt mycket här i livet. Även den enkle mannens dröm om familj, villa, bil och hund kostar en hel del kosing att förverkliga. Jakten på pengar är något som vi alla frivilligt eller ofrivilligt måste bejaka och delta i.

Läs om hur du kan tjäna pengar med ett deltidsjobb

Den väg man väljer för att uppfylla sina drömmar, definierar oss inte bara i nuet utan kommer även sannolikt att ha stor betydelse för oss på längre sikt.

Låna pengar – en farlig genväg

Många väljer att finansiera sin dröm med någon form av lån. Att låna pengar är en genväg för den som inte har tillräckliga finansiella medel, för att kunna betala kontant för sin ”dröm”. Vad inte alla är på de klara med då de lånar pengar av banker, är att de i samma stund som de ingår ett låneavtal, förlorar mycket av sin frihet. För de flesta tar det nästan hela livet att återbetala alla skulder.

pengar pengar

Lägg där till den olyckliga skara människor som inte klarar av att betala räkningar i tid och hamnar i skuldsättning och i vissa fall förlorar allt de äger och har.

Om du ändå anser att detta är den väg du vill gå, är ett gott råd från mig till dig att jämföra flera olika låneavtal med varandra innan du lånar. Klicka här för möjlighet att ansöka om lån hos över 35 olika långivare. Kom ihåg att det finns mycket pengar att spara på att välja ”rätt” avtal. För egen del skulle jag inte rekommendera någon att låna pengar för att uppnå eller uppfylla sin dröm. Det finns bättre alternativ.

Tjäna pengar – vänta tills du har råd

Den som har tålamod och som förstår vikten av att själv tjäna ihop sina pengar, för att förverkliga sina drömmar här i livet, kommer garanterat kunna njuta helhjärtat av sina livsförtjänster. Att vara skuldfri, innebär mycken frihet. Nu kan jag tänka mig att en och annan av er som läser denna text, känner er lite provocerade och tycker att detta är självklarheter.

Sociala medier där du kan tjäna pengar

Och visst, så är det, precis som de flesta som lånar pengar egentligen mycket hellre skulle vilja stå som ägare på bilen, huset eller vad det nu kan vara. Min poäng är blott, att det faktiskt går att tjäna ihop till dessa saker om man har tillräckligt tålamod och stor vilja. Men att jobba ihop pengarna genom vanligt traditionellt arbete vid löpandeband tar dessvärre lite väl lång tid. Det behövs mer och snabbare inkomster.

Pengar på Internet

Även om allt fler fått upp ögonen för internet och dess potential ur ett ekonomiskt perspektiv, finns det alltjämt enorma möjligheter att skapa sig en förmögenhet genom olika formera av internetarbete. Det går nämligen att tjäna pengar på det mesta på nätet. Det enklaste alternativet är att agera mellanhand mellan köpare och återförsäljare.

Vem som helst som har en blogg eller webbplats kan mycket snabbt börja annonsera på dessa och tjäna fina extra pengar. Den som är beredd att helhjärtat satsa på internet, har alla möjligheter att etablera en framgångsrik webbutik, ett eget utlåningsföretag eller varför inte ett spelbolag på Malta? Möjligheterna är många och det finns inte heller något tak för hur mycket du på sikt kommer kunna tjäna på din verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *