5 tips för att tjäna pengar på Internet

5 steg till att tjäna din första krona på internet

Det här är en mini artikel avsedd för dig som är komplett nybörjare och vill komma igång med affiliatemarknadsföring och att tjäna pengar hemifrån. I början kan det se ut som om du behöver massa kunskap. Du behöver ta till dig kunskap som du lär dig längs vägen, men du behöver mest ha drive och tålamod, när du skall tjäna pengar på webben.

Kolla här nedan på de första stegen du behöver ta för att skapa en sajt och komma igång med att tjäna pengar Online. Om du har några frågor så lämna gärna en kommentar.

Här kan du även läsa om 30 stycken deltidsjobb

1. Välj en marknad

Välj ett område eller marknad som du redan kan mycket om och helst gillar att prata om. Dom enklaste (bästa) marknaderna att tjäna pengar på internet med är hälsa, ekonomi, casino, betting och relationer. Det är en del konkurrens inom dessa områden, men det finns alltid plats för en ny sajt, i de svagare ämnesområdena inom dessa nischer. Så om du kan mycket, eller har intresse inom någon av dessa marknader så rekommenderar jag att jobba inom det.

internet pengar

Starta en egen hemsida

Det bästa är om du startar en webbsajt inom ett område som du har passion och intresse för. Det kommer göra det mycket enklare i längden för att fortsätta jobba även om du inte får en massa besökare, kommentarer och tjänar pengar direkt, vilket är högst ovanligt.

Jag har själv erfarenhet i att starta en massa sidor inom marknader som jag inte har något som helst intresse av, förutom att det verkade som en marknad man kan tjäna bra med pengar på. Har du intresse av den marknad du skall skriva om är det såklart ett stort plus. Du kan marknaden och det lyser igenom i texten att du brinner för ämnet. Det kommer även vara enklare att skapa bra innehåll ifall du verkligen gillar ämnet.

2. Köp domännamn och webbhotell

Jag använder Loopia och egensajt. Men du kan välja vad du vill. Försöka att få in 1 eller 2 nyckelord (keywords) som är relevanta till din marknad i ditt domännamn. tex www.gånerivikt.se är bättre än www.tjohopp.se, www.ekonomitips.se är bättre än www.zoomzoom.se. Detta har att göra med hur sökmotorerna bestämmer var din sajt ska placera sig i sökresultaten.

3. Installera WordPress

Googla installera wordpress…Det är enklare än du tror att installera en WordPress sida och när den är på plats, kommer du att skriva och skapa ditt innehåll i ett CMS som liknar word. Riktigt enkelt och smidigt. Du kan även köpa wordpress installation på Internet på olika forum.

4. Skriv, skriv, skriv

Försök att skriva minst 500 ord varje dag. Jag vet, det är både jobbigt och svårt, men om det var lätt att tjäna pengar på Internet så skulle alla göra det…När du väl kommit igång så kommer du märka att 500 ord inte alls är så svårt utan det är enbart 1 artikel om ens det.

Skriv om tips och råd, vad du har lyckats och misslyckats med. Skriv om produkter som du har använt (använd affiliatelänkar som ovan) Skriv personligt och ärligt. Bra, personligt och ärligt skrivna artiklar och bloggposter sprids och lyfts upp naturligt över alla som försöker skriva massa oärligt trams.

Om du tex har startat en sajt om Scrapbooking (exempel på bra marknad enligt mig) – Skriv om dina tips, var du köper papper, olika kvaliteter  osv…

tjana pengar internet

5. Dags att tjäna pengar

Registrera dig hos Google AdSense och några affiliate program. Jag rekommenderar Tradedoubler, Adrecord, Adtraction och Adservice Media för Sverige (affiliatelänkar). Skriv om produkter som du helst har provat och använt, eller var uppriktig med att du inte har provat dem. Lägg till Adsense på sajten, se exempel här på sajten.

Glöm inte:
Skriv, skriv, skriv…

Om du inte har tjänat din första krona inom några månader så kommentera här nedan, så skall jag hjälpa dig att komma igång.

Du kanske tycker att det låter som väldigt mycket jobb för att tjäna några kronor och det har du rätt i. Men när det kommer till att tjäna pengar på internet och med affiliatemarknadsföring så handlar det om att tjäna din första krona och sen 10 kr, 100 kr, 1000 kr, 10 000 kr, 100 000 kr och så vidare. – Det är en process som allt annat.

Lämna gärna frågor som en kommentar.

Lycka till – och kör så det ryker!

1 reaktion på “5 tips för att tjäna pengar på Internet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *