Sälj på nätauktion och tjäna pengar

I ungefär samma takt som internet har vuxit fram, så har även möjligheterna till att sälja olika saker över nätet ökat. Det beror på att det idag finns mängder av sidor på nätet där man kan sälja sina prylar som man inte längre vill ha eller behöver. Bara i Sverige finns ett flertal olika sajter där man kan sälja prylar, nya som begagnade och på så sätt tjäna pengar snabbt.

Pengar på nätauktioner

Nätauktioner har blivit allt vanligare, och idag handlar tusentals människor på auktion över nätet varje dag. För den som behöver tjäna lite snabba pengar finns här enorma möjligheter till att sälja sina prylar snabbt, och på så sätt få in kontanter direkt på sitt bankkonto inom ett par dagar.

Vad skall man sälja?

Vad ska man då sälja för att kunna tjäna pengar? Det är egentligen inga konstigheter, eftersom nästan allt går att sälja på nätet. På auktionssajterna kan man hitta allt ifrån begagnade kläder, fiskeredskap, smycken och tv-spel till datorer, böcker, köksredskap och frimärken. Med andra ord så är marknaden enorm för de allra flesta produktgrupperna.

Vad bör man tänka på när man säljer på nätauktion?

För att få ut ett så bra pris som möjligt, och där med också tjäna så mycket pengar som det bara går på en nätauktion så bör man utforma sin annons på ett så bra och snyggt sätt som möjligt. Nedan kan du läsa om de viktigaste sakerna för att din annons ska sälja bra.

Bra bilder

Bilderna: Bilderna på produkten är den absolut största faktorn till succé när man vill tjäna pengar på en nätauktion. En bild säger som bekant mer än tusen ord, och det är därför av yttersta vikt att bilderna i auktionen är bra. Inkludera gärna flera bilder i auktionen, och se till att bilderna exponerar objektet bra. Ta också bilderna i dagsljus för bästa resultat.

Bra beskrivning

Objektsbeskrivningen: Kom ihåg att alltid vara mycket tydligt med beskrivningen utav objektet. Om man exempelvis vill sälja en tröja så bör man skriva ut storlek samt exakta mått på tröjan. Man bör även inkludera eventuella tvättråd samt på ett ungefär hur många gånger tröjan är använd. Desto bättre objektsbeskrivning, desto större är chansen att du kan sälja din produkt till ett bra pris och på så sätt tjäna mycket pengar.

Tydliga villkor

Tydliga porto, betalnings- och leveransvillkor: Var alltid väldigt tydlig med vad det kommer att kosta att skicka produkten som du säljer. Det är väldigt enkelt att räkna ut vad det kommer att kosta att skicka en produkt genom att väga produkten, och sedan kontrollera porto-tabellen på exempelvis postens hemsida.

Kom även ihåg att vara noga med att skriva hur snabbt du kan skicka produkten efter betalning, samt hur du vill ta betalt för den vunna auktionen. Samma sak gäller med dessa villkor som med bilderna och objektsbeskrivningen. Desto tydligare man är, desto större är chansen att tjäna pengar på sin annons.

Roligt att sälja på Internet

När man väl fått igång sin internetförsäljning så märker man ganska fort att det är roligt att sälja på internet, samtidigt som man faktiskt kan tjäna en hel del extra pengar. De pengar som man tjänar genom att sälja sina begagnade saker kan man nu istället ha till att köpa nya!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *