En guide till att tjäna pengar med din blogg

Om du bloggar vet du förmodligen redan om att det finns många som tjänar pengar på sina bloggar idag. Och om du ändå bloggar, varför inte försöka tjäna en extra slant på detta? Det är nämligen lättare än vad man kan tro!

Här kommer en guide till hur du gör för att göra din blogg till en extra inkomst:

– Det vanligaste sättet att tjäna pengar på sin blogg är att låta företag annonsera på den. Detta kan göras på många olika sätt. Många som har en Blogspot blogg lägger till exempel in Googles Adsense annonser, vilket är mycket lätt att göra, då Blogspot är speciellt anpassat för detta.

AdSense och Affiliate

Alla annonser läggs efter att du gått med i programmet in i bloggen automatiskt och uppdateras beroende på vem som besöker bloggen. Du får betalt när någon klickar på annonserna. Om du inte har en Blogspot blogg, finns det även flera liknande svenska annonsnätverk du kan ansluta dig till.

De största heter Tradedoubler, Adrecord, men det finns även andra som är mindre. Tänk på att alltid läsa igenom villkoren för annonsnätverken innan du ansluter dig, så att du ser att villkoren passar dig.

Ersättningsmodellerna kan variera beroende på vilket annonsnätverk du ansluter dig till. Antingen kan du få ett fast belopp för att annonsen ligger där under en viss tid, betalt per klick eller per klick som leder till försäljning för annonsören, så du bör innan du väljer annonsnätverk och annonser fundera på vad du föredrar.

Skriva recensioner

– För det andra kan du få betalt för att skriva recensioner och liknande, kring olika produkter, hemsidor och tjänster. Den största tjänsten som tillhandahåller annonsörer som vill att du skriver om dem är i Sverige Blogvertiser, men bloggar du på engelska eller på ett annat språk än svenska, finns det även större, internationella tjänster du kan använda dig av som passar bättre.

Annonsering för företag

– Du kan även kontakta företag som du tror skulle lämpa sig bra för annonsering på din blogg direkt, för att höra om de skulle vara intresserade av att ingå ett annonssamarbete med dig. Om du är osäker på vilka företag som skulle kunna passa kan du titta på liknande bloggar (fast kanske lite större än din egen) och se vilka företag som annonserar på dem för att få idéer.

Samla email

– Se alltid till att ha en giltig och fungerande e-postadress på din blogg, så att företag som eventuellt är intresserade av att annonsera på din blogg lätt kan kontakta dig. Detta gäller även om du inte haft annonser på bloggen tidigare.

Använd sökmotoroptimering

– Ett bra sätt att öka besökarmängden och få fler klick på annonserna, vilket leder till att du tjänar mer, är att lära sig sökmotoroptimering eller SEO, som det också kallas, så att din blogg placerar sig bättre i sökmotorerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *