Digitala tjänster till en billig peng

För inte allt för länge sedan fick man helt och hållet förlita sig på kontakter i det privata nätverket när det kom till att få hjälp med olika former av digitala tjänster. Att anlita ett företag var alldeles för kostsamt för den enskilde och företagen var och är till viss del fortfarande inte villiga att ta sig an mindre projekt där vinsten riskerar att ätas upp av administrativa kostnader.

Förmedling av digitala tjänster

Till följd av denna brist har det på internet vuxit fram en marknad för förmedling av digitala tjänster mellan privatpersoner. I mindre utsträckning, men ändå på frammarsch, finns även förmedling av mellan mindre företag och privatpersoner.

Istället för att nöja sig med att försöka lösa olika bekymmer på egen hand, som man har begränsade kunskaper kring, finns nu möjligheten att till en billig penning ta hjälp av någon du ännu inte känner.

Varför inte ta hjälp för att skapa en logotyp till din familjs hemsida eller när det är dags att installera eller uppdatera ett program online? Att ta hjälp via en förmedling är något som de flesta i dagsläget har råd med istället för att ödsla tid med risken att resultatet inte blir det önskade.

Att själv erbjuda tjänster

Att varje människa är unik är utgångspunkten i allt som har med människor att göra. Alla kan sätta sin prägel på vad de kan skapa, även när man tar sikte på att göra samma sak som andra. Därför finns det utan tvekan något som just du är duktig på, som du kan uppskattas för eller som det helt enkelt visat sig att du har talang för i större utsträckning än de flesta andra.

Därför kan även du vara en försäljare av digitala tjänster. Allt du behöver komma på är vad du kan som du tror att andra vill betala för.

Att sälja några digitala tjänster kan till en början ses som ett välkommet tillskott i kassan, några extra kronor som ens intresse genererar. Men om man upptäcker att det är många som är angelägna att ta del av just det du har sinne för kan det utvecklas till en sysselsättning på deltid eller till och med något som du på sikt kan leva på.

Att tänka på skatten

Att på en hobbynivå ta betalt för utförda digitala tjänster är tillåtet fortutsatt att man tar upp den genererade vinsten i deklarationen enligt gällande regler.

Om man märker att affärerna bör blomstra och det börjar likna en professionell verksamhet finns det krav på att sköta verksamheten via ett registrerat bolag, exempelvis en enskild firma som är momsregistrerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *